TORNAR

"La veu d'un campanar" L'Església de Santa Maria dels Prats de Rei

Un llibre de Roser Solanas

cultura
Dimecres, 18 febrer 2009. 09:47. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Diumenge dia 15 de febrer a la tarda tingué lloc a l’Església de Santa Maria dels Prats de Rei la presentació del llibre “La veu d’un campanar” escrit per Roser Solanas, filla del mateix poble. En la presentació hi intervingueren Mn. Carles Riera, rector de la parròquia, Mons. Valentí Miserachs, Jaume Huch editor del llibre, Ramon Fontdevila, director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana i Francesc Duocastella, Alcalde dels Prats de Rei.

Davant de més de dues-centes persones, l’autora explicà la gènesi del llibre, els col·laboradors que va tenir i els capítols més importants del llibre.

Tot va néixer quan a la parròquia es va decidir restaurar les campanes i comprar-ne una de nova. Amb aquesta finalitat es posà fil a l’agulla i s’encarregà a la foneria Bacher de Karlsruhe d’Alemanya la restauració de les campanes i la construcció d’una de nova que se li posà el nom d’Estefania en homenatge al qui fou rector dels Prats de Rei, Mn. Esteve Prat. Aquest fou l’embrió que portà a l’autora a escriure el llibre.

En el llibre hi podem trobar des de la crònica dels darrers campaners fins a l’expedició de gent del poble a veure el procés de fabricació a Alemanya, passant per les explicacions dels diferents sons i tocs de les campanes, així com un ben documentat capítol de dites populars i endevinalles sobre campanes.

L’acte s’acabà amb el reconeixement per part de l’autora a tots els col.laboradors i la signatura de llibres a tothom qui n’havia comprat.

Cal remarcar sobretot l’entrega de la població a un acte com aquest i el sentiment entranyable que es va respirar en tot moment.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.