TORNAR

El fotoperiodista Albert Ramis va passar els seus últims dies a Igualada

El professional va morir en l'anonimat, com sempre havia volgut viure

cultura
Dimarts, 31 gener 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Albert Ramis va ser un fotoperiodista català que va morir el passat 24 de gener als 53 anys d'edat. Ramis patia un càncer i, seguint la seva voluntat de viure en l'anonimat, va venir a retirar-se a Igualada, on el van enterrar dijous passat. Albert Ramis es va iniciar en la fotografia als 16 anys i va voltar per diversos diaris com El País, El Periódico, l'Avui o l'agència Efe per ensenyar la seva feina. Tot i optar per anar sempre al seu aire, Ramis va haver d'acceptar el fet de viure en una precarietat laboral.

Les fotografies que ha deixat demostren una altra manera de concebre el fotoperiodisme que arrenca de la Transició. A Ramis l'entusiasmava la seva professió perquè, segons deia, li permetia conèixer la vida des de molts punts de vista diferents.

Malgrat tot, Albert Ramis va anar caient en l'oblit i va arribar a passar-se sis anys sense publicar cap treball en cap mitjà de comunicació.

El càncer el va fer retirar abans d'hora tenint en compte la seva edat, i va optar per traslladar-se a Igualada, fugint de Barcelona, on va morir la setmana passada.


1 Comentaris

J

Joan Manuel

Barcelona

1 de febrer 2012.17:04h

Respondre

Ramis també va pasar per las redaccions de El Mundo (mes de sis anys) i de La Razon

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.