TORNAR

ICV reclama més inversió a l’Anoia

Denuncia l'oblit a què ha estat sotmesa la comarca

politica
Dimecres, 25 gener 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La diputada ecosocialista, Laura Massana, va ser aquest dilluns a Igualada per explicar, juntament amb Coral Vázquez, regidora de Santa Margarida de Montbui, les esmenes que ICV-EUiA han presentat per a la comarca de l’Anoia en els pressupostos de la Generalitat per aquest 2012. Massana explica reivindica més inversions per a l’Anoia, una comarca deprimida i que pateix els efectes de l’atur i afirma que aquests pressupostos ‘l’arraconen’.

Coral Vázquez i Laura Massana

Efectivament, les xifres d’inversió no són bones per la l’Anoia rebrà 8.658.000 euros dels pressupostos de la Generalitat, un 73% menys del que va rebre l’any anterior i que la situa com a quarta comarca a nivell de disminució d’inversió respecte el 2011 només darrera de la Val d’Aran, el Ripollès i el Priorat.

Davant d’aquestes dades, la diputada Laura Massana expressa el seu malestar per ‘l’arraconament’ que suposarà per a la comarca aquest descens en la inversió. De fet, Massana afirma que el seu grup ha presentat fins a 800 esmenes en els pressupostos de la Generalitat pel 2012, algunes d’elles concretes per a l’Anoia.

Esmenes de la Comarca

‘8,6 milions d’euros per a l’Anoia ens semblen insuficients per una comarca deprimida i amb un alt nivell d’atur’ va sentenciar Massana. És per això que ICV-EUiA ha presentat diverses esmenes concretes per a al comarca. Per a Calaf es demana la millora de la carretera BB-1001 que connecta la població de l’Alta Anoia amb la Panadella.

Pel que fa a la Torre de Claramunt, ICV reclama que s’arrangi el sistema de clavegueram, per a Piera que es faci la inversió pel CAP del municipi i a Santa Margarida de Montbui que es prevegi una partida per a l’ampliació de l’escola municipal Garcia Lorca i per a la segona fase de la Ronda Sud que ha de connectar el polígon industrial del municipi amb l’A2 direcció Lleida.

A nivell comarcal, ICV reclama la inversió per arranjar els 25km de la carretera B-224 que va de Capellades a Martorell. Segons Massana aquesta obra és prevista en el pla d’infraestructures prioritàries del 2006/2026 però no ha estat contemplada en els pressupostos.

L’ens públic com a dinamitzador de l’economia

Laura Massana fa palès la seva disconformitat amb uns pressupostos que segons la diputada ‘afebleixen els serveis públics’, afirma que les retallades són ‘mesures ideològiques’ i està convençuda de que hi ha una alternativa possible que consisteix en el canvi de model productiu i en una economia sostenible.

Segons Massana, l’ens públic ha de ser el motor de l’economia i denuncia el govern actual de ser el responsable de la situació econòmica actual: ‘ara estem més malament que fa un any, ja no podem parlar de l’herència del tripartit’.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.