TORNAR

El PSC es manifesta contrari al tancament de Conca TV

El grup socialista vol saber per què l'Ajuntament ha contractat una productora privada

societat
Dimarts, 10 gener 2012. 10:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La televisió local, Conca TV, va deixar d'emetre continguts propis aquest dilluns i, arran d'aquest fet, el PSC es mostra contrari a que només s'emetin continguts generalistes de la Xarxa de Televisions Locals. Així mateix, el grup socialista demana explicacions al govern de CiU-ERC per haver contractat una productora privada que es farà càrrec del servei de televisió al web de l'Ajuntament.

El socialista Jordi Riba denuncia el tancament de Conca TV

El final de l'emissió de continguts propis significa que els municipis de la Conca d'Òdena adscrits a la televisió deixin de tenir el servei públic que el mitjà ofereix i, per això, el PSC lamenta que els ciutadans no puguin accedir al dret a la informació.

El portaveu del Grup Municipal del PSC a l’Ajuntament d’Igualada, Jordi Riba, assegura que 'Conca TV té sentit per la informació de proximitat que pot oferir, i sense aquests continguts entenem que perd la seva principal essència i raó de ser. Caldria prioritzar els continguts locals per davant dels generalistes que ofereix la Xarxa de Televisions'.

Per aquests motius, Jordi Riba ha demanat al govern de CiU-ERC que 'reconsideri la seva posició' respecte Conca TV i aposti per 'mantenir' aquest servei d’informació local i ha recordat que sempre 'ha tingut un cost econòmic molt prudent, amb una estructura molt reduïda on actualment només hi treballaven dues persones, en comparació amb altres televisions locals del país. A més, la cadena aprofitava les sinèrgies amb Ràdio Igualada per estalviar costos'.

La política per davant

El grup socialista ha afegit que la decisió del tancament 'no respon a motius econòmics, sinó que respon a motius polítics', ja que l’adscripció a la Xarxa de Televisions Locals perquè subministri continguts també té un cert cost. El portaveu socialista assegura que s’ha fet evident que 'a Marc Castells li era incòmode una televisió plural i independent com Conca TV, on tots els partits hi teniem veu ja fos a través dels informatius o les tertúlies polítiques setmanals'.

Jordi Riba també afirma que en aquest assumpte, Castells ha demostrat una 'falta de valentia, ja que als diferents plens pels quals des de l’oposició li hem preguntat pel futur de Conca TV mai es va atrevir a explicar les seves intencions de tancar el mitjà'.

Una productora farà el servei de TV a la web

D’altra banda, el PSC també denuncia la 'incoherència' que representa que el mateix dia que Conca TV ha deixat d’emetre continguts propis, el dilluns 9 de gener, una productora privada hagi començat a treballar per l’Ajuntament per realitzar el servei de televisió a través de la pàgina web municipal.

Riba ha avançat que el grup municipal socialista demanarà explicacions per aquest fet i preguntarà per quin motiu 'el govern de CiU-ERC encarrega aquesta feina a una productora privada, quan a Conca TV hi ha el material, la infraestructura i el personal adient per fer exactament la mateixa feina'.

D’altra banda, el PSC espera que els continguts que faci aquesta productora 'tinguin el mateix grau de pluralitat amb el que fins ara els professionals de la televisió tractaven la informació i no es limiti només a explicar les notícies que genera el govern'.


13 Comentaris

M

Maria Ll.

Igualada

11 de gener 2012.11:11h

Respondre

Els igualadins el que esperem del nou govern es que gestioni be els ingressos i les despeses del nostre ajuntament i per tant que no es continuï estirant més el braç que la màniga.

Per tant si... Llegir més ens podem permetre una Conca TV ben gestionada, perfecte, ara, si hem de retallar per tot arreu perque quadrin els números, perquè no podem prescindir de Conca TV, no hi ha altres mitjans de comunicació a Igualada públics com Radio Igualada o privats com Canal Taronja, l’Enllaç, La Veu de l’Anoia, el mateix Anoia Diari i no sé si me’n deixo algun altre, que ens informen puntualment del que passa

F

Ferran J

Igualada

11 de gener 2012.10:08h

Respondre

Com sempre, cada opinió respon a un color polític i no hi veu més enllà del que li diuen que està bé o malament, si ets de dretes el tancament és bo i si ets d’esquerres fatal. Jo crec que,... Llegir més mani qui mani, la tanqui qui la tanqui, tancar un mitjà públic és una mala notícia es miri per on es miri. Si estava mal gestionada el que s’hauria d’haver fet és gestionar-la millor i fer-la viable i ja està, però no tancar-la. Què no ens veiem capaços de gestionar-la millor? Jo crec que els igualadins no van votar Castells perquè tanqui res o deixi de fer coses, més aviat perquè ho faci millor.

M

Miquel R.

Igualada

11 de gener 2012.09:38h

Respondre

No us equivoqueu. Si es tanca Conca TV és perquè Igualada s’ha cansat d’abocar-hi diners. El que no era normal era la nefasta gestió que s’havia portat fins ara. Hi ha invents que s’han de... Llegir més saber gestionar i Conca TV va ser un nyap des de l’inici. No ha funcionat res. La programació, paupèrrima. Els ingressos publicitaris nuls. La rendibilitat electoral nul·la. En definitiva, i més enllà de la feina dels professionals, tota la culpa és de les persones que van gestionar-la nefastament des dels seus inicis. No és un problema de periodistes, sino de qui els ha manat, oi ?

I

Igualadi

Igualada

11 de gener 2012.09:28h

Respondre

Sr. Marc Càceres, si la cosa es tal com diu vostè, resulta que una cosa es el que van diu davants dels mitjans de comunicació i l’altre es la que van votar, ja que en la reunió de la... Llegir més Mancomunitat de la Conca d’Odena quand es va posar sobre la taula l’amortització de les tres places laborals que tenia Conca TV (una no estava coberta) tots, menten tots inclús els alcaldes de Vilanova del Camí i el de Montbui van votar-hi a favor.

Suposo que no cal que li expliqui que treure tot el personal vol dir deixar la televisió sense possibilitats d’emetre oi?.

Ah!!, i en quan a la productora, per que no explica el Sr. Riba de quina productora esta parlant, o es que te por de que si o explica tothom o trobarà molt ben fet

C

Cristina

11 de gener 2012.00:02h

Respondre

Quina culpa ? La culpa de les destrosses dels socialistes catalans i espanyols ?

M

Marc

Vilanova

10 de gener 2012.23:31h

Respondre

Ai Cristina, el problema de les dretes és que, a diferència de les esquerres, no sabeu què és un mea culpa. Si hem de refiar dels teus amics, em sembla que ho tenim clar. Tots sabem de què ens... Llegir més van servir tants anys de pujolisme i peperos. NO GRÀCIES!

C

Cristina

10 de gener 2012.23:05h

Respondre

Donar les gràcies al Riba ? Ni gràcies ni aigua als socialistes igualadins, catalans i espanyols. Que no veus Lluis que tot el que han tocat ho han fet miques. La feina que tindrà el Castells, el... Llegir més Mas i el Rajoy ha solventar les desfetes d’aquesta colla

L

Lluis A.

Igualada

10 de gener 2012.20:50h

Respondre

Cristina, dius que el senyor Riba fa demagògia? Jo crec que gràcies a ell sabem tota la veritat de la gestió de Marc Castells!!!

Trobes normal que tanqui la Televiisó pública i encarregui... Llegir més aquesta feina a una productora privada?

C

Carles

Montbui

10 de gener 2012.13:59h

Respondre

I de quina productora es tracta?

M

Marc Caceres

Vilanova

10 de gener 2012.13:58h

Respondre

Benvolgut igualadí, menteixes quan dius que tots els ajuntaments volien tancar Conca Televisió. El mateix alcalde de Vilanova va defensar el mitjà a Anoiadiari i també a altres mitjans que li van... Llegir més preguntar. Tampoc Montbui volia que tanqués sinó que es reformulés per estalviar i la Pobla també volia la continuitat. Només Òdena va acceptar la postura d’Igualada de tancar-la. El que es va votar per unanimitat a la Mancomunitat era el pressupost, no el tancament de la televisió. Si no hi ha continguts locals a Conca TV és només culpa d’Igualada però sembla que l’alcalde Castells té por de dir-ho i només tira cortines de fum. Senyor Castells, això de tancar mitjans públics i pagar amics perquè facin la feina és propi d’altres temps.

G

Gerard

Igualada

10 de gener 2012.12:48h

Respondre

Veure per creure... Quant costarà una empresa privada, productora? I l’estalvi que deia Castells on és?

I

Igualadi

Igualada

10 de gener 2012.11:01h

Respondre

Si el Sr. Riba no sap els motius pels que s’ha decidit que Conca TV deixi d’emetre, potser que els hi pregunti als alcaldes de Vilanova del Camí i de Montbui que son companys seus de partit i... Llegir més que a la reunió de la Mancomunitat de la Conca d’Odena en que es va prendre la decisió, no solament hi eren presents sinó que també varen votar a favor de deixar d’emetre

C

Cristina

10 de gener 2012.11:00h

Respondre

El que li sap greu aquest noi es que ara ja no podrà sortit per aquesta televisió a fer demagògia

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.