TORNAR

Tensió per inscriure's a l'atur

Sis agents de policia s'han de desplaçar a l'OTG de Vilanova per calmar els ànims · 11.053 anoiencs a l'atur

economia
Dimecres, 4 gener 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Fins a 11.053 anoiencs es troben en situació d'atur, segons les dades fetes públiques ahir per la Generalitat corresponents al mes de desembre de l'any passat. En relació al desembre del 2010, l'atur ha augmentat en 561 anoiencs -10.492 aturats el desembre del 2010. Tot plegat genera un seguit de tensions que, a vegades, provoquen situacions incòmodes de gestionar. Ahir mateix, a l'Oficina de Treball de la Generalitat (OTG) a l'Anoia se n'hi va viure una de força tensa, que fins i tot va motivar que dos agents de la policia local de Vilanova del Camí i quatre agents dels Mossos d'Esquadra, a més a més de la guarda de seguretat de l'oficina, haguessin d'intervenir.

Els Mossos d'Esquadra van entrar a l'OTG

La cua per entrar a l'Oficina de Treball de l'Anoia, ubicada a Vilanova, aquest dimarts al matí.

Si bé l'oficina obre a quarts de 9 del matí, des de les 7 ja hi ha ciutadans fent cua per aconseguir torn. Això provoca que, els que hi arriben passades les 9, pràcticament no tinguin opcions d'aconseguir número.

Ahir, el personal de l'oficina així ho va comunicar als que feien cua en va, molts dels quals van decidir marxar cap a casa per tornar-hi avui, més d'hora. Però, a mida que va anar avançant el dia, d'altres ciutadans van anar apropant-s'hi, formant una cua que no sabien que acabaria sent inviable. Quan se'n van adonar, van discutir-se amb el personal de l'oficina, que va optar per avisar la policia local. Aquesta, al seu torn, va avisar els Mossos, que van pacificar la situació.

Després d'algun crit, de peticions d'explicacions i d'algun renec en veu baixa, la cinquantena de ciutadans indignats perquè no podrien ser atesos van optar, com els de bon matí, per tornar cap a casa.

Retallades

El personal de l'OTG es lamenta que, a 31 de desembre, la Generalitat no hauria renovat el contracte a fins a cinc treballadors de l'oficina, fet que repercutiria en un alentiment del servei i, per tant, en una impossibilitat de donar resposta a tots els ciutadans que necessiten fer-hi gestions. Aquest fet, sumat al fet que algun dels treballadors encara es troba gaudint de les seves vacances de Nadal, hauria repercutit en el deteriorament del servei.

El departament de Treball no ha volgut confirmar a anoiadiari·cat cap d'aquestes consideracions i ha assegurat que les llargues esperes i la impossibilitat d'atendre tots els aturats és una situació 'més comuna del que ens agradaria a les oficines, que es veu agreujada pels dies festius en què ens trobem ja que alguns treballadors estan de vacances'.

Les dades

A nivell general, Catalunya ha registrat un descens de l’atur de 1.425 persones el mes de desembre, el que representa una baixada del 0,2% respecte del mes anterior. A hores d’ara, el nombre total de treballadors en atur a Catalunya és de 614.244. L’any 2011 ha finalitzat, però, amb un augment de 51.571 persones en atur, el que significa un increment del 9’2% respecte 2010.

Les dades d’atur del mes de desembre indiquen que per sexes, l’atur ha crescut de 2.483 homes (+0,8%) i ha baixat de 3.908 en el cas de les dones (-1,3%), situant la xifra total d’homes aturats en 322.565 i de dones en 291.679.


Argençola

10

Bellprat

2

El Bruc

127

Cabrera d'Anoia

153

Calaf

271

Calonge de Segarra

7

Capellades

426

Carme

72

Castellfollit de Riubregós

11

Castellolí

22

Copons

21

Igualada

3.514

Jorba

52

La Llacuna

47

Masquefa

692

Montmaneu

7

Òdena

319

Orpí

4

Piera

1.443

Els Hostalets de Pierola

235

Pobla de Claramunt

173

Els Prats de Rei

19

Pujalt

4

Rubió

7

Sant Pere Sallavinera

6

Sant Martí de Tous

53

Sant Martí Sesgueioles

19

Santa Margarida de Montbui

1.303

Santa Maria de Miralles

9

Torre de Claramunt

373

Vallbona d'Anoia

100

Veciana

8

Vilanova del Camí

1.544

Total

11.053


7 Comentaris

S

SONIA

CAN ROS

5 de gener 2012.14:58h

Respondre

Maria no menys tinguis a la resta de treballadors de l’oficina, tots fan un gran esforç per atendre a la majoria de gent el millor que poden.

M

Maria

Igualada

5 de gener 2012.11:07h

Respondre

Atura’t, crec que en Pau té raó. Amb el codi PIN pots fer moltes opcions però donar-te d’alta has d’anar a l’oficina. Jo ho he intentat i no he pogut. Si estas aturat i treballes 3... Llegir més setmanes per exemple, un cop acabes contracte has de donar-te d’alta a l’oficina, no ho pots fer telemàticament. Pregunta-ho. El funcionari que em va atendre la última vegada així m’ho va explicar. Si es pogués fer fóra fantastic!

A

Atura't

5 de gener 2012.09:46h

Respondre

Pau, parla un cop sàpigues les coses!
Un cop tens el teu codi PIN del SOC (sempre és el mateix tant per les renovacions com per les baixes) des d’internet pots fer l’alta.

Comprova-ho i ja... Llegir més m’ho diràs!
Mirat-ho bé abans de parlar amb la gent d’aquesta manera!

M

Maria

Igualada

4 de gener 2012.18:57h

Respondre

Es cert que la situació es desesperant. La setmana passada vaig fer uns tràmits i quan vaig arribar a les 8 del matí ja hi havia una cua de 100 persones. Es tercermundista però també es cert que... Llegir més només hi ha 2 persones en aquesta oficina que tenen un tracte correctissim amb la gent. La resta ens miren com si fossim mobles.

P

Pau

igualada

4 de gener 2012.16:40h

Respondre

Atura’t no et passis de llest. La renovació i la baixa es poden fer per internet, però l’alta no.

A

Atura't

4 de gener 2012.14:49h

Respondre

Renoi!
Que no saben que tant l’alta com la renovació es poden fer per la via electrònica?

P

Pep Itu

Igualada City

4 de gener 2012.12:59h

Respondre

Anar a l’OTG a inscriure’s a l’atur i els tràmits corresponents és propi d’un país tercermundista i denigra a la persona que ha de fer els papers... Caldria una reforma integral d’aquest... Llegir més servei de la Generalitat per evitar aquest tipus de mala gestió... A veure que diuen els nostres polítics.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.