TORNAR
PUBLICITAT

Els principals membres del PSC A l’Anoia aposten per Pere Navarro

Els socialistes igualadins reclamen una veu pròpia a Madrid

politica
Dijous, 15 desembre 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Aquest cap de setmana se celebrarà el 12è Congrés del PSC. Després de les derrotes electorals acumulades, tots els candidats a primer secretari busquen apropiar-se de la idea de ‘canvi’ o de ‘regeneració’ per convèncer els delegats. A la comarca de l’Anoia, on el PSC no ha obtingut bons resultats en les darreres eleccions, els principals representants socialistes aposten per Pere Navarro al capdavant de la direcció del partit. A Igualada, els delegats del PSC s’han pronunciat a favor que el PSC tingui un grup parlamentari propi a Madrid per ‘poder defensar els interessos de Catalunya’. Xavier Figueres, Carles Cuerva, Teo Romero i Anna Maria García Recio es miren el 12è Congrés amb l’esperança de veure com noves idees arriben al partit.

Teo Romero

Carles Cuerva

Anna Maria Garcia

Xavier Figueres

Pere Navarro

Pere Navarro aconsegueix el consens entre els diferents delegats anoiencs del PSC. Xavier Figueres, primer secretari del partit a Igualada, aposta pel lideratge de l’alcalde de Terrassa tot i que afirma que ideològicament se sent més proper a Joan Ignasi Elena. Per la seva banda, Teo Romero, primer secretari del partit a l’Anoia, també es mostra convençut a l’hora de donar el seu suport a Navarro ja que afirma: ‘encarna els valors de la renovació del socialisme català’. Tot i així, Romero apostaria per una candidatura d’unitat: ‘en sortiríem més reforçats que mai’. Anna Maria García matisa que, com a delegada d’Òdena, va deixar el seu vot en mans de l'agrupació del seu municpi, però també defensa Pere Navarro per liderar el partit.

Bicefàlia

Carles Cuerva, que va ser el candidat anoienc a les llistes del PSC al congrés en les passades eleccions, afirma que no l’entusiasma cap dels candidats tot i així apunta que, si s’ha de determinar per un, apostarà per Navarro: ‘tot i que ho acabaré de decidir durant el congrés’. Cuerva puntualitza que no s’està escollint un candidat a la Generalitat de Catalunya sinó un primer secretari del Partit. Cuerva creu que aquests dos càrrecs poden estar representats per persones diferents: ‘Com a candidata veig un perfil com el de Montserrat Tura’.

Veu pròpia a Madrid

El PSC Igualada s’ha mostrat obertament a favor d’un grup parlamentari propi a Madrid per garantir que el socialistes catalans tinguin veu pròpia al Congrés i es puguin posicionar amb temes tan polèmics com va ser, per exemple, el retorn dels diners del fons de competitivitat: ‘Volem marcar perfil propi a Madrid i defensar els interessos de Catalunya’.

Noves idees

Anna Maria Garcia i Teo Romero coincideixen en afirmar que l’important en aquest Congrés no són tant les persones o les candidatures com les idees: ‘Hauriem de pensar en trobar idees i solucions pels temps que corren, afirma l’odenenca.

En aquest sentit, el PSC Igualada ha presentat un seguit d’esmenes que van en la direcció de defensar unes eleccions primàries obertes pel partit, lluitar per aconseguir una llei electoral catalana ‘que garanteixi més representativitat territorial’ i una reforma del sistema fiscal per ‘canviar la cultura tributària i permetre una major redistribució de la riquesa’.


5 Comentaris

F

Fuentes

Igualada

27 de desembre 2011.13:21h

Respondre

Quins socialistes han votat el 20-N els de PSCC, PSCR o els de FC?
Analitzant on basa cada grup la seva força de vot diríem que el secretari elegit és el que toca.
PSC grup propi al Congrés sí,... Llegir més i també grup propi del PSOE a la Generalitat.

r

ricard

anoia

15 de desembre 2011.18:51h

Respondre

els ”socialistos” d’igualada i l’anoia han esperat a veure cap on anava la cosa i ara s’apunten al cavall guanyador. feliciitats per la visió, més del mateix del ”noupsc” rés, del... Llegir més psoe perque el psc no existeix.

J

Josep Maria

Igualada

15 de desembre 2011.13:00h

Respondre

A bones hores no?
Tot i així no m’ho crec, han estat i seguiran sent incapaços de fer res per Catalunya, i dubto que mai ho facin, no m’entres no es desvinculin completament del PSOE, ja que... Llegir més ara mateix el ”PSC” no existeix. I sinó que em diguin una sola cosa que hagin fet per Catalunya, ni que sigui per descuit (com va dir en Carretero al míting d’ERC). Han estat sempre uns simples maniquins sense veu!

C

CesK

Igualada

15 de desembre 2011.11:32h

Respondre

Gran engany! perden vots i segueixen amb els mateixos discursos, aquest és el candidat que mana l’actual direcció del partit, lo del grup propi una pantomima...

Els del PSC es contradiuen entre... Llegir més ells defensant el partit.
Un discurs totalment electoralista i allunyat de la realitat interna que viuen; realitat en que molts s’autoenganyen tot i que veuen que el partit no arriba ni a sucursal del PSOE a Catalunya, però ara passaran 3 anys parlant-ne dient de la importància de tenir vot i veu a Madrid, i acabaran venent una ”taula interna de diàleg” com un triomf de la democràcia interna del partit, quan realment serà una taula per esmorzar abans de que PSOE li digui al PSC que ha de votar.

Apart, aquests del PSC ara aniran llençant globus sonda amb l’estat Federal, de mentrestant molt seguiran canviant Federalisme per Independentisme, l’autèntic i únic camí viable per fer Catalunya una regió pròspera i no una mamella d’on xupin la resta de ”germans”; el PSC ”ni pincha ni corta” dins el PSOE.

És hora que veguem que amb Espanya no s’arriba enlloc.

Prou del doble discurs, partits que diguin al mateix a Madrid, Barcelona i Igualada!

J

Jordi

Igualada

15 de desembre 2011.09:47h

Respondre

Així doncs, aquest no és el candidat del PSC d’Igualada, doncs aquest candidat no està pel grup propi...oi?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.