TORNAR

Antonio Franco: "El sector de la premsa també està patint una crisi greu"

Comença el Club d’opinió de la Biblioteca Central

cultura
Dijous, 12 febrer 2009. 11:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El periodista Antonio Franco va encetar aquest dimarts, el Club d’opinió de la Biblioteca Central d’Igualada, amb la conferència El paper de la informació a la crisi econòmica, fent una crida a l’esperit crític per superar el pessimisme i la crisi econòmica en què es troba immersa la societat. Una crisi que afecta tots els àmbits de la vida quotidiana, inclòs també el dels mitjans de comunicació.

Antonio Franco en la xerrada

En aquest sentit, el periodista va reconèixer que “no sabem massa bé cap a on anem; el sector de la premsa també està patint una crisi greu i el pessimisme que es viu en el món periodístic també es transmet a l’hora d’interpretar les dades de la crisi” . Per això creu que és imprescindible que els mitjans de comunicació siguin “una mica més independents” i demana a l’opinió pública “un cert compromís en el fet de comprar un diari determinat o escoltar una ràdio determinada”.

A més de fer autocrítica, l’exdirector de El Periódico de Cataluña, també va carregar durament contra el poder polític i econòmic, en assenyalar que “no és dóna una explicació clara i nítida sobre el què està passant i no dóna la impressió que estiguin trobant fórmules per arreglar-ho”. Tant és així que, segons ell, l’opinió que té la ciutadania “és gràcies a la informació dels mitjans de comunicació”.

El Club d’opinió de la Biblioteca Central d’Igualada prosseguirà el dimarts, 3 de març, amb el també periodista i filòsof Josep Ramoneda, que parlarà de les claus culturals de la crisi econòmica. Aquestes conferències estan organitzades per l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona amb l’objectiu de promoure el debat ciutadà en temes d’actualitat.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.