TORNAR

Igualada lliura els premis de Creació Artística amb l’objectiu de convertir-se en un referent per a la cultura

La XVI edició dels Premis Ciutat Igualada compta amb la xifra rècord de participació dels darrers 10 anys

cultura
Dilluns, 28 novembre 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La cerimònia dels Premis Ciutat d'Igualada 2011 es va dur a terme aquest diumenge al Teatre de l'Ateneu i gairebé va omplir la platea d'espectadors. La XVIa edició dels Premis va comptar amb una xifra rècord: amb 332 treballs presentats en el total de set categories, es va assolir la participació més alta dels darrers 10 anys. A banda dels premiats, l'escenari de l'Ateneu també va acollir la Jove Orquestra Simfònica de l'Anoia (JOSA) i el cor de noies Exaudio. Els guardonats són de procedències diverses, des de Buenos Aires fins a Igualada. De fet, tan sols un igualadí va ser premiat, és tracta de Carles Prat, guardonat amb el Premi de Composició Musical Paquita Madriguera.

Els guardonats dels Premis Ciutat d'Igualada

Tot i que Carles Prat no va poder assistir a l'entrega del premi a la millor composició musical, amb l’obra Nyitus, Falugues i Minairons, l'obra va ser interpretada in situ per la (JOSA).

L'igualadí Carles Prat ha explicat a anoiadiari·cat 'professionalment suposa un reconeixement per la feina que he anat fent durant molt de temps'. A més, tenint en compte que Prat ha practicat la composició com a afició, 'el fet de rebre premis sempre anima a continuar, crea motivació'.

Prat ha apuntat que 'estava convençut de l'obra i, tot i que no hagués guanyat, crec que té qualitat suficient per ser interpretada'. En referència a la cultura, Prat ha expressat que aquesta 'ens fa reflexionar, aprendre, descobrir... i és important mantenir-la viva'. Carles Prat ha agraït la presència d'aquests premis 'perquè motiven els artistes, però crec que és necessari inculcar a la gent l'importància de practicar la cultura i de ser-ne partícep'.

Els premiats de la cultura

El premi Josep Campeny d’escultura va ser per a l’artista de Castellterçol Susanne Assum Friederike; el Procopi Llucià de fotografia per a la valenciana Mati Irizarri Arcis i el Gaspar Camps de pintura va anar a parar a mans de Joan Codina, de Guissona. El barceloní Guillem Hernández Pongiluppi es va endur el premi d’Art Digital, el tarragoní José Antonio Nieves va guanyar el Mossèn Josep Còdol de narrativa breu i, finalment, la sabadellenca Anna García Garay va aconseguir el premi de poesia amb Assassins de Margarides.

Altres reconeixements que es van lliurar en aquesta gala van ser el Premi i l’Accèssit Fundació Sant Crist de Narrativa Breu, que van anar, respectivament, per a Maria del Carme Alerm (Cerdanyola del Vallès) i Xavier Carol (Barcelona). El segon premi de fotografia va ser per a Miquel Planells, el segon premi d’art digital per l’argentí Eduardo Argañarás i la menció especial d’art digital per a Marc Martínez.

'La cultura és un deure moral de la ciutat'

El tinent d’alcalde de Promoció Cultural, Josep Miserachs, va dir les paraules inaugurals de la cerimònia. En el seu discurs, Miserachs va subrtallar la importància de la cultura pel nostre país i la nostra ciutat. El tinent d'alcalde la va definir com 'l'essència, el nervi i la columna vertebral de la nació i el poble', i va destacar que 'la cultura és el millor refugi contra l'adversitat'. En aquest sentit, el regidor de Promoció Cultural va parlar del 'deure moral d'Igualada amb la cultura' i va plantejar que 'la gran festa de la cultura ha de ser cada dia'.

Per altra banda, Miserachs va posar sobre la taula la necessitat de 'replantejar els Premis', amb l'objectiu d'aconseguir que Igualada es posicioni al mapa cultural i esdevingui un referent. 'Igualada ha d'arribar a ser la ciutat de la cultura', va apuntar.

L'alcalde Marc Castells va tancar la cerimònia felicitant els impulsors dels premis, els participants i els guanyadors, a qui va demanar que es convertissin en 'ambaixadors culturals' d’Igualada arreu. Som 'una Igualada que creu i aposta per la cultura'.

Les obres, a exposició

Les obres premiades es podran visitar les properes setmanes en diferents espais de la ciutat. L’exposició de pintura es podrà veure fins l’11 de desembre a la sala d’exposicions del Museu de la Pell. Les obres d’escultura, fins el 10 de desembre a la sala d’exposicions de la Biblioteca Central. I la mostra de fotografia, fins l’11 de desembre, a La Sala Municipal d’Exposicions. Totes tres, en horari habitual d’obertura de cadascun dels espais.

Fotogaleria dels premis


2 Comentaris

P

Pere P

Igualada

28 de novembre 2011.16:54h

Respondre

Moltes felicitats al Carles Prat !! La peça presentada i interpretada per la JOSA es una passada !

M

Maria

Igualada

28 de novembre 2011.15:54h

Respondre

Felicitats Carles!!!!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.