TORNAR

Vilanova no serà en la Taula Estratègica de l’aeroport corporatiu

El pla especial pot ser una realitat el proper mes de febrer

economia
Dijous, 17 novembre 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Aquest dimecres es van reunir a Òdena els Componentes de la Taula Estratègica destinada a treballar pel futur aeroport corporatiu de l’Anoia. Aquesta va ser la primera trobada de treball des que el passat 4 d’octubre es va constituir l’òrgan i segons explica Jordi Moltó, delegat de la Generalitat a la Catalunya Central, va servir per començar a treballar, distribuir tasques i fixar terminis. Segons Moltó, es va desestimar la petició de Joan Vich d’entrar dins de la taula estratègica i va subratllar que el Consell Comarcal de l’Anoia serà l’interlocutor entre els municipis.

1a reunió dels membres de la Taula Estratègica

L’Alcalde de Vilanova, Joan Vich, va sol·licitar a Jordi Moltó que el seu municipi entrés a formar part de la Taula Estratègica per l’afectació que l’aeroport pot tenir en el territori de Vilanova del Camí. Una petició que ha estat rebutjada pels membres de la Taula Estratègica ja que segons explica Moltó, ‘els pobles de l’Anoia ja són representats a través del Consell Comarcal.

Vich no entén la negativa

Davant d’aquesta decisió, l’alcalde de Vilanova, Joan Vich, ha mostrat la seva sorpresa: ‘com a territori proper i afectat per la infraestructura, crec que hauríem d’estar representats a la taula’. Vich lamenta que hi hagi representants de Manresa i Vilafranca i que impedeixin la presència a Vilanova.

Vich afirma que Jordi Moltó va excusar-se explicant que incorporar Vilanova seria obrir la veda perquè molts d’altres municipis també volguessin entrar-hi i la massificació de la taula la convertiria en poc funcional.

Per altra banda, si Vich entrés a formar part de la Taula Estratègica, seria l’únic representant del PSC, un matís que el batlle vilanoví no havia contemplat però que troba interessant: ‘sempre està bé la pluralitat política’.

Una taula tècnica

La Taula Estratègica es reunirà de manera trimestral, però s’ha decidit constituir una taula tècnica amb representants de les institucions afectades perquè treballin mes a mes en el projecte.

El pla especial podria ser una realitat el proper més de febrer

Tal com va explicar Ricard Font el passat 4 d’octubre, el primer pas que cal fer és convertir l’aeroport privat en aeroport públic. Per això, cal millorar alguns aspectes de l’aeroport com la senyalització, accessibilitat i seguretat. Per això, també cal un Pla Especial que, segons Moltó, podria ser aprovat el proper mes de febrer.


1 Comentaris

J

Jordi

Vilanova del Camí

17 de novembre 2011.17:48h

Respondre

Joan, a la taula on has d’estar és LA TAULA ESTRATEGICA DEL BASQUET VILANOVI, una taula amb tots els papers del basquet, i amb representants de tots el grups i pares, per determinar que s’ha fet... Llegir més amb els diners dels pares, ingresats al compte bancari del Sr. Francisco Palacios.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.