TORNAR

Òdena celebra la 1a Fira de La Vinyala

Amb l’objectiu de dinamitzar l’economia i el turisme

societat
Dimecres, 16 novembre 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L’Anoia segueix buscant un producte de referència alimentària com a eina de promoció turística i econòmica del territori. Després de la ceba farcida o el cigronet, ara és l’Ajuntament d’Òdena qui s’ha proposat convertir el municipi, i la comarca, en un referent de la vinyala, un cargol que segons explica Josep Vivancos, membre del Gremi d’Hosteleria i Turisme de l’Anoia, pren una especial importància a l’Anoia: ‘Les vinyales de la zona són més grosses i tenen la closca més forta, i això les converteix en un producte genuí’.

Pep Solé i Josep Vivancos

La manca de pressupost ha fet que, enguany, la comarca no celebri la ‘Festa del Cigronet’ tal com s’havia fet durant els anys anteriors per promocionar aquest producte genuí de l’Alta Anoia. Tot i així, l’Ajuntament d’Òdena ha trobat un altre motiu alimentari propi al voltant del qual organitzar una festa: La Vinyala.

Amb l’objectiu de promocionar el turisme de proximitat, l’Ajuntament d’Òdena ha organitzat la primera Fira de la Vinyala que tindrà lloc el proper diumenge 27 de novembre al nucli antic del municipi. Tota la jornada girarà entorn del cargol de vinya, per això, més d’un tast de diversos plats cuinats per diferents restaurants de la comarca o del concurs de receptes, també tindrà lloc un mercat d’artesania, una ruta per les antigues barraques de pedra seca, un mercat de cargols i jocs infantils. Tot pensat per poder passar un dia a Òdena gaudint d’un aliment nostrat.

Premis

L’Ajuntament d’Òdena té la intenció d’organitzar més edicions d’aquest certamen que el proper 27 de novembre se celebrarà per 1a vegada. Enguany, a part de totes les activitats previstes, s’han creat tres premis. En primer lloc el premi ‘Vinyala d’Òdena’ que s’entregarà a una persona o institució del municipi que s’hagi caracteritzat per assolir un objectiu amb paciència i perseverança tal com fa la vinyala. En segon lloc s’atorgarà el premi ‘Llimac d’Òdena’ que pretén tenir un to crític respecte a una persona o institució que no hagi tingut una bona trajectòria en el municipi. Finalment, també s’entregarà un Reconeixement a una persona o família d’Òdena que hagi dedicat la seva vida al treball al camp.


10 Comentaris

C

Cristina

17 de novembre 2011.00:28h

Respondre

Home Jaume, però si Mon ho has posat fins i tot en majùscula

j

jaume

igaulada

16 de novembre 2011.20:00h

Respondre

Cristina?
no t amaguis i no et confonguis el que jo he escrit esta escrit i no parla ni de mons ni del dret dels pobles a organitsar-se .tot tocan de peus a terra.
En tot cas bona nit a tothom i... Llegir més gracies per el interes.

C

Cristina

16 de novembre 2011.18:54h

Respondre

Jaume, menys Món i més toca de peus a terra. La teva explicació no té cap ni peus. Cada poble és totalment lliure d’organitzar la seva fira i si poden ser dues a l’any per poble, millor.

j

jaume rodriguez enrich

igualada

16 de novembre 2011.18:34h

Respondre

Sr,.Pere Santos ho e interpretat molt be, i voste mateix am dona la rao. m i voste sap del que parlo En tot cas ja he anunciat que m uneixo a la festa No soc cargolaire pero vindre.

P

Pere Santos President del GHITA

Jorba

16 de novembre 2011.18:01h

Respondre

sr. Rodriguez, crec que ha interpretat malament el proposit de la festa de la vinyala. Si bé és cert que ja existeixen diferents productes alimentaris en promoció a la nostra Comarca, no crec que... Llegir més hi hagi divisió en la seva defensa. Pot èsser que la comunicació d’intencions per part dels que participem en aquesta difusió-promoció no hagi sigut prou eficaç.En tot cas la festa que organitza l’Ajuntament d’Odena amb la col-laboració del GHITA es del tot positiva i tant de bó n’hi haguesin més.

m

marc

ôdena

16 de novembre 2011.14:08h

Respondre

Quina gran idea: per fi els estadistes.

j

jaume

igualada

16 de novembre 2011.10:06h

Respondre

Sra o Srta Cristina, probablement no m he explicat be, el que intento provocar es la unio, Sumar .
.Miri per la revista Igualada l associacio igualadins en el Mon va promoure un article sobre el... Llegir més assoccionisme Igualadi 430 entitats censades . Aixo ja ho diu tot.
Igualada no suma els politics no escolten les asocicions caminen separades i malbaratn energies i recursos.Aixi no anirem enlloc.Aixi estem com estem.
Si vol li explico personalment de les meves experiencies Soc facil de localitçar www.jaumerodriguezenrich.com.
Gracies

M

Margatita

Òdena

16 de novembre 2011.09:29h

Respondre

Felicitats al nou ajuntament d’Òdena que es mou per promocionar el nostre territori.

C

Cristina

16 de novembre 2011.09:16h

Respondre

A veure si ets més positiu, Jaume. A més de la vinyala i la ceba, et deixes el pa i el cigronet. Hi ha algun problema ?. I suposo que encara em deixo alguna. Endavant amb la Fira de La Vinyala i... Llegir més tant de bo sorgeixin més fires semblants a la comarca.

j

jaume rodriguez enrich

igualada

16 de novembre 2011.08:01h

Respondre

Dos rfelexions:
1) divideix i perderas, mentres uns defensen la ceba altres la vinyala dintre el mateix sector. L Anoia es aixi? No cambiarem?
2) Es tenir molts collons fer la fira de la vinyala pero... Llegir més la imaginacio al poder. Jo nosoc cargolaire pero i assistire. . Felicitats

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.