TORNAR

Els ‘botellons’ de Les Comes indignen els veïns

A Igualada no hi ha cap ordenança que prohibeixi beure al carrer

Dimarts, 15 novembre 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Cada diumenge al matí, els veïns de les Comes es lleven pensant que potser en el seu bloc hi haurà un desperfecte, el que és segur, però, és que el panorama que ha deixat el cap de setmana al barri és trist: ampolles de vidre, gots, plàstics... Un escampall de brutícia provocat, segons expliquen, pels ‘botellons’ que els joves fan durant el cap de setmana i que es concentren, sobretot, al Passeig de les Comes.

Imatge d'un diumenge al matí a Les Comes

Amb l’arribada de l’hivern, les discoteques de la zona han tornat a obrir les portes després de l’aturada estival i això ha repercutit, una vegada més, als veïns del barri que cada diumenge es troben amb un entorn ple de brossa, petjades dels ‘botellons’ que durant les nits de divendres i dissabte s’han fet a la zona.

Marcel Alemany, un dels veïns afectats, explica que ja fa anys que dura, però matisa que durant els darrers dos o tres anys ha empitjorat notablement. A més, afegeix que a la suma de la brutícia provocada pel típic ‘botellon’, s’hi sumen les restes del Mc Donald’s ubicat, també, en el barri. Alemany denuncia que durant les nits conflictives, és a dir, les de divendres i dissabte no hi hagi més patrulles de policia vigilant la zona i actuant com a mesura dissuasòria.

Desperfectes en els blocs

El mal estat del passeig diumenge el matí, que segons una veïna impedeix que els nens surtin a jugar en condicions òptimes, no és l'única conseqüència dels ‘botellons’, segons Marcel Alemany, els veïns també es troben alguns desperfectes en els blocs: ‘ens hem trobat manetes, bústies... trencades, orinen als portals...’

A Igualada cap ordenança prohibeix beure al carrer

L’Ajuntament d’Igualada afirma que és coneixedor del problema i recorda que un dels eixos de la campanya va ser ‘la lluita contra l’incivisme’, per tant, segons fonts del consistori, ja s’està treballant per solucionar el problema.

De fet, actualment a Igualada, no hi ha cap llei que reguli ‘el botellón’, és a dir, cap ordenança prohibeixi el consum de begudes alcohòliques a la via pública, però l’Ajuntament afirma que s’està treballant per redactar-ne una.

La prohibició de fumar dins dels locals empitjora la situació

Francesc Martínez és el responsable del Vogue, la discoteca que hi ha a la zona i que agreuja els problemes. Martínez es fa càrrec de la molèstia que ocasionen alguns clients de la discoteca als veïns i recorda que aquestes molèsties s’han empitjorat des de la llei que prohibeix fumar dins dels establiments.

Martínez recorda que ell no té potestat per actuar contra els clients que consumeixen fora, l’únic que pot fer és evitar que surtin amb beguda del seu local. Tot i així, Francesc Martínez afirma que els joves es porten les begudes: ‘La gent no té diners i fa botellón, nosaltres facturem molt menys del que facturàvem anys enrere’.


26 Comentaris

J

Jordi

Igualada

21 de novembre 2011.10:35h

Respondre

Bn dia, referent al comentari 18, m’ha recordat que la nit de la castanyada, varem fer un sopar a casa, fet donat que la dona no em deixa fumar dins, vaig sortir al carrer, i sorpresa, varen passar... Llegir més 4 cotxes amb la musica a tota catanya i fent sonar el claxon, cridant e inclos ens van saludar, estem parlant de que debien ser la una de la matinada; els 4 cotxes van anar a parar al parking de les comes, que queda molt molt a prop de casa nostra i que varen fer? Van baixar tota la canalla dels cotxes amb bosses, van orbir el maleter per sentir millor la música i es van montar una festa alla al mig, els meus amics no donaven credibilitat al que estaba passant, evidentment millor no dir res, sobre tot ja que vivim alla mateix i encara ens trobariem en un bon problema.
A lo que anavaem, als 10 minuts, va passar un cotxe de la urbana, varem pensar que anaven cap alla, pero la sorpresa va ser quan arribats a la interseccio , en lloc de girar cap el parking, van girar cap avall, com si alla no passes res, com si no sentissin la musica, res de res, VERGONYOS! la musica es sentia desde casa amb tot tancat i ells... res de res, poder van anar a canviar algunes pelis al video club! o a buscar alguna persona que estaba passejant el gos per posar-li una multa, que esta passant? tenen por dels joves? si tenen por, perque s’han fet policies? per cobrar un sou segur sense fer res? ah si, perdó, de posar multes a gent civica que segur no els hi diu res si que en saben!
Em sap greu dir’ho, pero tan l’ajuntament com la policia de Igualada, FAN PENA!
I demano perdó per algun vocabilari utilitzat, pero ja em tenen fins al monyo de tan bla bla bla i res de res.
Gracies

R

Roser

20 de novembre 2011.14:46h

Respondre

Fa un any que visc a Igualada, justament a les Comes, i estic al·lucinant amb l’incivisme generalitzat que hi ha Igualada. He de dir que provinc d’un poble de la costa, Sitges, on això també... Llegir més sucesiia fins que l’ajuntament va fer una campanya pel civisme i per l’ordre i respecte al carrer a les nits. La policia es passeja tota la nit pels carrers i zones d’oci nocturn, controlant l’ambient i sancionant. Perquè l’ajuntament d’Igualada no fa quelcom semblant veient el volum de queixes que hi ha??? NO ho acabo d’entendre, la veritat. No els votem perquè vetllin pel benestar dels ciutadans ( entre d’altres coses, és clar!).
Fa cosa d’un mes vam anar a l’oficina d’atenció al ciutadà per efectuar una queixa per escrit i la nostra sorpresa va ser la resposta de la noia que ens va atendre, dient que desconeixien totalment aquest tema.... en fi.... la polèmica està servida i sobre la taula... a veure com actua ara l’ajuntament!

J

Jordi

Igualada, les Comes

20 de novembre 2011.01:44h

Respondre

Bona tarda, soc com molts de vosaltres vei de les comes i les molesties dels botellons, no acaben tan sols amb la bruticia i desperfectes, també s’hauria de parlar del soroll que provoquen fins a... Llegir més les 2 del matí, cotxes ”tunejats” amunt i avall, la música amb els baixos i fent sonar els claxons, el millor exemple ”son la 1.38h del mati, acabem d’arribar de sopar, ia ara mateix estic sentint els ”bums bums” de un cotxe ”tunejat” que no para de passar per devant de casa, pero no tan sols el dissabte, aixo es cada dia (no tan tard obviament, pero no deixa de ser molest)
He trucat a la policia mes de 10 cops desde que visc aqui, i es veritat que sempre han vingut, pero han solucionat el problema? han posat alguna sanció? he inclòs facilitat la matricula d’algun vehicle, pero al dia següent, tornen a ser aqui, no culpo obviament a la policia, ells compleixen amb el que l’ajuntament de Igualada diu, llavors el que demano es que l’ajuntament prengui part en aquest tema.
En fi, mes que res, volia compartir la meva experiencia.
Moltes gracies.

F

Fidel

Igualada

16 de novembre 2011.11:30h

Respondre

La permissivitat policial en algunes zones d’Igualada és un fet. Als parcs no hi són mai. Controlant el trànsit tampoc, no hi són on se’ls necessita. Només estan posant multes i, de vegades,... Llegir més multant als que aparquen en doble fila o amagant-se en llocs estratègics per capturar persones treballadores i normals amb el radar.
El Barri de les Flors està deixat de la mà de Déu. Només heu de veure el què passa en alguns carrers els dies que es canvia el cantó d’aparcament (cada dia 1 i cada 16 de mes). El sidral és espantós. Sense anar més lluny, al carrer Margarides, carrer sense sortida, encara ara trobaríeu cotxes mal aparcats. Cada vegada em sembla més lamentable tot plegat senyor alcalde. Aquesta és la ciutat endreçada que ens va prometres senyor Castells ?

A

Albert B.

Igualada

16 de novembre 2011.09:31h

Respondre

Senyor Francesc, jo he denunciat a la policia de veure com un grapat de joves es carregaven part del parc del Garcia Fosas, doncs bé, la policia no va aparèixer o simplement, no va passar per... Llegir més davant fins al cap de 3/4 d’hora aproximadament.
Entenc que a vegades les persones no denunciem, però potser estem cansats de veure i observar com ningú dels pagats amb els nostres sous fan la feina que els pertoca.
Si, diumenge son eleccions, i espera vostè que hi hagi un canvi? Espera vostè un canvi en el pensament de la societat? Espera vostè que tota la colla de lladres, i em refereixo als polítics de torn, es dirigeixin ells mateixos a la garjola?
Miri, jo tinc les idees molt clares en quant a com hem plantejat la societat actual, hem plantejat un sistema on s’ha donat llibertat per a realitzar qualsevol tipus de cosa, on es riuen les gràcies al més inútil i on s’ha menystingut tot un seguit de persones amb un cert grau de coneixement. Ara toca recollir els plats trencats sense saber què fer-ne.
Jo personalment si que se on llençar el meu paperet, i serà a l’interior d’una urna.

F

Francesc

Igualada

16 de novembre 2011.00:51h

Respondre

Senyores, Senyors, diumenge es celebran eleccions. 20 comentaris de queixes, bé, dic jo, algú de vostes i pregunto, ha presentat alguna denúncia, no de boquilla, sinó a la casserna dels mossos... Llegir més d’esquadra o al jutjat?, perqué després de lleguir els comentaris alguna persona sabrà qui provoca tot aixó o fem com sempre, llençà la pedra i amagar la mà. A la nostre ciutat no passa res més quel que per desgràsia passa en altres poblacions. Com sempre la culpa és dels altres,( polítics, la coca-cola, els de la neteja, etc...) alguna vegada, farem autocrítica, no pensen que la societat d’avui, en part nosaltres també som responsables d’actituts com aquestes?. Diumenge es celebren eleccions, no voldria creure que algú la seva papereta la llença a terra. Bon vespre.

m

montse

igualada

15 de novembre 2011.19:15h

Respondre

Seria bó que algún diumenge al matí s’organitzes una petita excursió pels llocs emblemàtics de bruticia d’Igualada, que molts ja surten reflexats en altres comentaris i no cal tornar a... Llegir més nombrar, i si portés a passejar al Sr. Castells i a tots els seus regidors, a veure si els agradaria el que veuen i que si son persones amb dos dits de coneixement segur que el qué veurien no els agradaria pas tenir-ho davant o prop de casa seva, potser llavors mirarien de posar-hi mà, o no??. I a més no cal ni trucar a la policia, ni als mossos, perquè encara que es truquin no apareixen. Serà que tenen por de colles d’adolescents beguts, drogats,....????, si aquesta és la policia que ens ha de protegir,..... no cal dir res mes

M

Marc

Igualada

15 de novembre 2011.17:12h

Respondre

Potser caldria que el regidor encarregat de la matèria expliqués algun pla al respecte. Estic d’acord en que es un problema d’educació (de mala educació), però també un problema de gestió... Llegir més de la policia i, sobre tot, de neteja. Es parla del polígon: us animo a passejar per Cal Font el diumenge a les nou del matí. És realment fastigós.

A

Albert B.

Igualada

15 de novembre 2011.16:40h

Respondre

Fa un parell de caps de setmana, tot passejant de nit amb la meva gossa per la zona de la carretera de Manresa amb el Parc del Garcia Fosas, primer de tot vaig observar com s’havien carregat el... Llegir més pipi-can, vaig intentar agafar una bossa per recollir els excrements de la gossa i sorpresa, tot el rotlle de bosses escampat per arreu, sortosament sempre en porto, però em va emprenyar molt observar com ho havien deixat. Seguint la meva ruta pel parc, a mesura que m’acostava al carrer de Castellolí havia de mirar on posar els peus per no clavar-me cap vidre. I és que d’entre els arbusts i les casetes de fusta en sortia fum i ampolles.
Vaig decidir anar al parc que hi ha entre la carretera de Manresa i el passatge Colomer, i sorpresa, tot un banc arrencat, amb fonaments inclosos, i portat vora els altres bancs del parc per enmig trobar-hi bosses del mc donals, ampolles d’alcohol, i la típica i entranyable estampa de la ciutat, el vòmit.
I sincerament, veig passar la policia, però passen de llarg, no se on van, cada nit observo com al Bingo del Punto Blanco s’hi reuneixen entre 3 i 4 vehicles d’aquests que passen de llarg, però potser son al·lucinacions meves.
En fi, simplement demanem que l’Ajuntament actuí d’una vegada, que posi ordre i que els espais siguin ocupats per a qui van destinats, no per una trepa d’energúmens.

J

Joan V.

Igualada

15 de novembre 2011.14:36h

Respondre

Podem lligar el comentari 14 amb la plaça de Cal Font. No se si és o no el moment de treure els traus, però sí de treure els que se’ls han fet seus amb els monopatins fent malbé les rajoles,... Llegir més plantes i baranes.

I per la ruta del carrer La Torre, també es dediquen a fer concursos de desaparacar cotxes per posar-los travessats al carrer. Diferents trucades a la urbana, ja que a més de que els poguessin parar traguessin un cotxe que representava un perill, van suposar que fins al cap de molt més d’una hora només aparegués la grua, cap patrulla.

Esperem que algun responsable de l’Ajuntament llegeixi tots aquests escrits i hi pensi.

C

Clara

15 de novembre 2011.14:18h

Respondre

Les persones de les quals estem parlant són la majoria immigrants i quillos. Perdoneu, però algú ho havia de dir. És la pura veritat perquè ho he vist.

M

Marcel Alemany

Igualada

15 de novembre 2011.14:05h

Respondre

Agustí,

respecte l’empresa citada, McDonalds, no és pas responsable de l’incivisme dels seus clients. Però si dones una volta per Les Comes un diumenge pal matí, a part de les restes dels... Llegir més ”botellons” veuràs restes de les seves bosses i hamburgueses, en el parc que es troba davant els Mossos d’Esquadra, en els parkings davant dels Maristes a Joan Serra i Constansó, als parkings del pavelló, etc...
Si ho necessites tinc documents gràfics (tots del mateix diumenge) que te’n faries creus.

Salutacions,

Marcel

F

Fidel

Igualada

15 de novembre 2011.13:23h

Respondre

Crec que el tema és gruixut i dóna per polemitzar. El que està clar és que no pot ser que alguns parcs d’Igualada estiguin deixadíssims de la mà de Déu. El que passa a Les Comes és fruit de... Llegir més l’incivisme d’uns quants joves, que durant la setmana estan a altres zones d’Igualada i que el cap de setmana arrassen allà on van. No entraré en detalls sobre la procedència, però si en els seus hàbits: skaters, grafiters, consumidors d’alcohol a la via pública...
El parc de la muntanyeta n’és un exemple, el del Garcia Fossas fa pena i per no parlar del Xipreret, on si tornés a venir el senyor Cruyff veuria l’estat deplorable de la Cruyff Court -i només han passat cinc mesos !!-.
També fa por passar a les nits prop del Parc de la Tortuga (Pompeu Fabra), on us podeu trobar personatges de tota mena. El ”triangle maleït”, els parcs durs i plens de ciment com són, la Tortuga, la Muntanyeta o el mateix Xipreret estan en un estat deplorable. Per no parlar del clàssic Parc dels Set Camins, on també fa por passar-hi a les nits. Senyor Castells, en lloc de gastar calers inútilment ”arreglant” la plaça de Cal Font, posi genta fomentar el civisme o més policies. La inseguretat ciutadana li pot fer perdre molts vots.

A

A. Narciso

Igualada

15 de novembre 2011.13:20h

Respondre

Pensa dir alguna cosa l’alcalde Marc Castells o també carregarà les culpes a l’Entesa de tot això? Algú li pot recordar que el vam votar per governar?

j

josep

igualada

15 de novembre 2011.12:45h

Respondre

jo abans vivia sobre un video club i els caps de setmana sempre els veia allà canviant pel.lícules, en algun lloc està la policia doncs...

m

marta

igualada

15 de novembre 2011.12:32h

Respondre

El parc de la muntanyeta (barri les flors ) tambè passen una colla els caps de setmana que deixen el rastre destrossant el que troben i cridant altes hores de la matinada, per allà i deixen la... Llegir més bruticia a sobre del parking que hi ha entre el carrer margarites i clavells no estaria malament que la policia passes algun cap de setmana...

M

Maria

Igualada

15 de novembre 2011.11:57h

Respondre

Al carrer Abat Oliba (uneix Av.Europa amb Av.de Les Comes) les nits de divendres i dissabte son inaguantables!!Hem hagut de patir bústies trencades, portes forçades, ous a la façana (justament ara... Llegir més per la castanyada), concursos de llençament de contenidors al mig del carrer, música altíssima als cotxes, carreres d’aquests a l’Av.Europa, ”caques” dins dels ascensors (i no precisament de gossos!), tocar timbres, crits, soroll, baralles...i mentrestant la policia ON ÉS??perquè això no és un dia esporàdic, sinó CADA CAP DE SETMANA!

a

agusti

igualada

15 de novembre 2011.11:20h

Respondre

Ester la Coca-Cola també potser hauria de pagar la neteja! No veig cap deixalla de l’empresa que cites a les fotos.

A

Albert

Igualada

15 de novembre 2011.10:50h

Respondre

El senyor Francesc Martínez potser no recorda que molt abans de la llei anti-tabac, tot això ja passava, Els problemes al voltant d’una zona d’oci d’aquestes característiques passa aquí i a... Llegir més tot arreu.
El problema és que sembla que costi posar-hi remei o no hi hagi voluntat per fer-ho.
Una altra zona que comença a fer por passar-hi és als voltants de l’escola del Garica Fosas, el parc en mal estat, entre els arbres i arbusts s’hi fa de tot i t’hi pots trobar de tot. A més a més al carrer de castellolí sembla el punt de concentració de tots aquests personatges a qui millor no dirigir-se o ja tens el problema a sobre.
Ho sento molt, però a Igualada comença a arrelar aquest ambient a totes les places i parcs de la ciutat degut a que en cap moment s’ha actuat per evitar-ho.

M

Mònica

Igualada

15 de novembre 2011.10:38h

Respondre

M’agrada veure que desprès de 5 anys patint aquest problema per fi surti a la llum, com a afectada pel la brutícia del ”botellón” i pel soroll també m’agradaria que quedès clar que no... Llegir més només passa al Passeig de les Comes, també al Carrer Joan Serra Constansó n´’estem tips de ”botellón” perquè s’aparquen cotxes i motos davant de casa i treuen les bosses i fan ”botellón”, criden, posan la música dels cotxes a tope, juguen a pilota contra els nostres cotxes, es pixen als portals, vomitan, i com no deixan les restes del ”botellón ” per terra quan davant seu tenen un contenidor, que també s’ha de dir que cada dos per tres es a terra.
I sobre el tema de les ”cacas” de gos, es una vergonya!!! l’altre dia al parc que hi ha al carrer Les Comes, prop de la betzinera de la Vercher estava ple de cagarades de gos, els meus fills jugaven a pilota i tota l’estona tenies que vigila on posaven el peu.

P

Pere Calbó

Igualada

15 de novembre 2011.10:34h

Respondre

Adjunto la notícia que va publicar Anoia Diari fa gairabé dos anys. A més, en el darrer Ple Municipal el Grup Municipal del Partit Popular, mitjançant una pregunta oral, vam reclamar al Govern... Llegir més Municipal que actués. Ho vam reclamar a Aymamí i ho reclamem a Castells.


El PPC reclama més sancions per controlar el consum d’alcohol en la via pública
Política dilluns, 07 desembre 2009. 10.00h
--------------------------------------------------------------------------------
Pere Calbó, Portaveu del Grup Municipal del Partit Popular a l’Ajuntament d’Igualada, ha reclamat a l’Alcalde d’Igualada, Jordi Aymamí, ‘una actuació més contundent contra el consum de alcohol en la via pública, especialment en caps de setmana i festius’. Pere Calbó denuncia que pel que fa al consum de alcohol a la via pública el govern municipal ha imposat molt poques sancions, 3 al 2007, 3 al 2008 i ‘en el 2009 s’han incoat 3 expedients sancionadors que estant en tràmit’

--------------------------------------------------------------------------------

El regidor popular ha explicat que “en determinats indrets de la ciutat són lloc de reunió habitual per consumir alcohol en el carrer. Els problemes que generen aquest consum en els veïns són de sorolls, brutícia, i en ocasions, de seguretat ciutadana perquè es produeixen baralles.

Calbó ha explicat que “en determinats indrets de la ciutat es produeixen aquests fets de forma periòdica com al carrer Joan Serra i Constansó; el carrer Calafell; les escales i la zona ajardinada entre l’avinguda Europa i el carrer Joan Serra i Constansó entre d’altres.”

Pel que fa a la venda de alcohol a menors per part d’establiments comercials no s’ha imposat cap sanció en el període 2007 a 2009, així com tampoc s’ha clausurat cap establiment per la venda o distribució d’estupefaents ‘a diferència del que el govern diu de la Policia Local, que hauria fet més d’una vuitantena d’actuacions per aprehensió de substàncies tòxiques i estupefaents en els darrers 3 anys’.

En aquest sentit reclamen al Govern Municipal una actuació més contundent contra el consum d’alcohol en la via pública, fora de terrasses d’establiments d’hosteleria i quioscs, ‘i dels problemes de sorolls, brutícia i seguretat ciutadana que comporten’.

a

anna

igualada

15 de novembre 2011.10:20h

Respondre

Els que treballan per vetllar pel benestar de tots deuen fer festa cada cap de setmana perque per allà no apareixen.
És vergonyós!!
Estem cansants del soroll i de la bruticia!!!

C

Carles

Igualada

15 de novembre 2011.10:08h

Respondre

En l’encapçalament d’aquest article es diu que a Igualada no hi ha cap ordenança que prohibeixi beure al carrer.
Que es pot esperar desprès de tants anys de govern municipal progressista que... Llegir més han fer de la tolerància bandera ?
Ha estat un estil de governar i si no recordem tots plegats com actuaven els responsables d’Interior del govern tripartit, progressistes, tolerant ocupes a tort i a dret.
Ara que hi penso, a Igualada els progressistes veren governar amb el suport del PP, veritat?
Ja no entenc res.

c

carme

Igualada

15 de novembre 2011.09:38h

Respondre

Al parc del Garcia Fossas. es vergonyos.
Per la tarda, la nit i la matinada no treballan el que tenen que vetllar pel benestar de tots?.
Tot i que a Igualada i son tots.

A

Albert

Igualada

15 de novembre 2011.09:31h

Respondre

Per una tifa de gos al terra, pam, ja l’hi tens, ordenança al canto, per gots de vidre trencats, ampolles trencades, pixats, etc etc etc, cap ordenança ni cap esforç.
Així ho hem volgut...

E

Ester Vich

Igualada

15 de novembre 2011.08:28h

Respondre

Curiós que a més els Mossos estiguin davant i passi tot això. El McDonalds hauria de pagar part de la neteja. És vergonyós el panorama que es veu un diumenge al matí.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.