TORNAR

Les pluges col·lapsen la Conca d'Òdena

S'ha hagut de tallar un tram de la Ronda Sud

Dijous, 3 novembre 2011. 09:45. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
De les 8 sortides comptabilitzades a tot Catalunya durant aquest matí, els Bombers de la Generalitat n'han realitzat 5 a Igualada. Els motius de les sortides han estat a causa de vehicles que han quedat atrapats per la pluja i per inundacions en baixos del Polígon Industrial de Les Comes i al barri del Rec. Les pluges són molt intenses des de les 7 d'aquest matí. De fet, només en una hora, de les 7 a les 8, s'han arribat a 40L/m2 i durant tot el dia van caure a la ciutat 200 l/m2.

Pont de can Muscons

El Parc Fluvial  (Foto Ràdio Nova)

Les inundacions han afectat, principalment, el Polígon i el Rec

La Ronda Sud (Foto Ràdio Nova)

Segons ha pogut informar l'Ajuntament d'Igualada, la Policia Local recomana que, per tal d'evitar perills, s'eviti la circulació de vehicles a la ronda del Rec i als carrers França, Itàlia, Gran Bretanya i l'avinguda dels Països Catalans del Polígon de Les Comes.

Les pluges han obligat a tallar un tram de la Ronda sud a causa d'una esllavissada que ha afectat la calçada.

Òdena tampoc ha escapat dels efectes de la pluja

L’Avinguda de Madrid, que va des de la rotonda de la Masia fins la rotonda del restaurant Carpi, s’ha vist afectada en diferents punts. A la sortida lateral d’aquest carrer, tocant al Parc infantil de la Masia, l’asfalt ha quedat arrencat. I la rotonda que duu aquest mateix nom també ha quedat afectada.

Els baixos de diferents naus del polígon del Pla de les Gavarreres han quedat inundats com també la calçada de la mateixa zona. Tal com diu el treballador Jordi Madrid de l’empresa Autotractor s.a, una de les naus afectades 'era espectacular, no he vist mai una cosa així ' tot referint-se a la força de l’aigua, que fins i tot ha desmuntat un mur . En aquesta zona la pluja ha afectat, sobretot a partir de mig matí.

El clavagueram d’alguns carrers del Pla de la Masia no ha pogut engolir amb normalitat l’aigua. En són exemple el carrer la Línia, el carrer Oxigen i algun altre com el carrer d’Anoia. Aquest ha quedat malmès a la part final on hi havia una zona enjardinada.

D’altra banda hi ha hagut diferents esllevissades, al quilòmetre 69,5 de la via C-37z, a la BV-1106. Aquesta darrera via serà netejada des de la Diputació de Barcelona.

Al migdia del dijous ja hi havia restablert el trànsit als espais afectats i els membres de la brigada municipal ja havien netejat les vies que depenen de l’Ajuntament d’Òdena. Referent als camins afectats, després de les primeres hores de pluja, dins del llistat hi ha el de can Roca, el de can Brunet i el de la Baumes.

Fotogaleria


7 Comentaris

P

Pau

Igualada

5 de novembre 2011.01:37h

Respondre

Josepm, les rotondes estan peraltades únicament per un tema de física, ja que d’aquesta manera la força normal al girar és més baixa que en el cas que fos plana, fet que fa que tinguis menys... Llegir més tendència a sortir-te de la rotonda, més o menys igual que les curves peraltades. Justament es fan peraltades perquè les fan tècnics, com més petit és el radi de la rotonda més necessari és un peralt. EN el cas del Punto Blanco no caldria peralt ( és molt gran) però les rotondes de 4 m de radi si que el necessiten.

p

pepe

4 de novembre 2011.09:40h

Respondre

Podemos estar de acuerdo en que las lluvias de ayer fuerón muy fuertes, pero las obras con precios ajustados, después las pagamos varias veces.
Es incomprensible en pleno siglo XXI, ver como las... Llegir més calles que bajan de Poble Sec se convierten en rios, con mucha o poca lluvia.No sería hora ya de afrontar este tema?
Cada vez que llueve de manera extraordinaria las alcantarillas del Paseo no pueden absorver el agua, levantandose las tapas y dejando verdaderas trampas para personas o coches.
Cada vez que llueve la estación de autobuses se convierte en un lago, no hay solución?
A proposito Sr. Puig conseller de Interior? donde están las señales y los mossos avisando del peligro en los diferentes sitios?

P

Pep Itu

Igualada City

3 de novembre 2011.22:16h

Respondre

Amb la que està caient...a Igualada i a sobre tenim unes infraestructures deficients (per dir-ho fi). Espero no haver d’esperar a la propera inundació a que es puguin arranjar les deficiències... Llegir més observades i ja denunciades...Sort que el flamant pont de Fàtima encara aguanta...

j

josepm

IGD

3 de novembre 2011.21:47h

Respondre

Un parell de reflexions:
Per què moltes rotondes estan peraltades cap dins, o sia, actuen com piscines. És que l’asfalt s’enfonsa? O és que quan s’asfalta cap tècnic ho revisa?
Per què no... Llegir més usem personal dels Plans de Treball (aquells que l’Ajuntament i el Consell lloga però no sap que fer-lis fer) per netejar embornals abans que plogui? Reconec que ha plogut molt, però quelcom podem fer millor.

a

albert

igualada

3 de novembre 2011.18:01h

Respondre

La foto de la ronda sud ho diu tot jajajaja. El gran projecte de la conca, la supermegacarretera, i mireu, la feina ben feta....

R

Ramon F.

Igualada

3 de novembre 2011.16:55h

Respondre

Roderic, hem sembla que l’equip de govern faran la mateixa lectura que podem fer qualsevol de nosaltres: tenim una ciutat que no te ni de bon tros solucionat el problema de la recollida d’aigües... Llegir més pluvials i que en lloc de fer places, ponts i projectes de World Trade Center, valia mes que haguéssim resolt aquest problema.

Penso que l’equip de govern en aquests moments deu dir: vaja herència que ens han deixat, ni un duro a la caixa, moltes factures per pagar i a sobre molts problemes i urgents per solucionar

R

Roderic

Igualada

3 de novembre 2011.13:53h

Respondre

El drenatge dels carrers és lamentable. Especialment al polígon, Igualada feia por. Tots els carrers amb pujades i baixades fortes han estat un caos, ha baixat aigua en quantitats importants però... Llegir més no és normal aquest descontrol en una ciutat civilitzada. L’excusa que posaran els de l’equip de govern és que era hora punta, que ha plogut molt, etc etc. La realitat és que el polígon era una piscina total i el pas soterrani que connecta amb el Carrefour era un caos des de les 8 del matí. Em sembla que alguna cosa hem de fer i ràpid, perquè tenim una ciutat poc preparada per a situacions de risc.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.