TORNAR
PUBLICITAT

Igualada, una ciutat d’oportunitats per a Joves dissenyadors

Alina Erwia, la guanyadora de la 1a edició dels premis REC.0 ja fa pràctiques a Sita Murt

societat
Divendres, 28 octubre 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Alina Eriwia acaba d’acabar els estudis de disseny de moda a l’Institut Europeu del Disseny (IED) i fa pràctiques amb Sita Murt gràcies als premis REC.0 que va guanyar ara farà un any, en la 1a edició d’aquest certamen celebrat en el marc de l’esdeveniment Rec.02. Després del primer mes de pràctiques a l’empresa igualadina, Erwia se sent contenta, il•lusionada i plenament involucrada amb els valors de la marca.

La samarreta que va fer guanyar el primer premi a Alina

Alina ja ha començat a treballar a Sita Murt

Alina Recull el premi de la mà de Sita Murt

La trobem treballant en un coll de punt, asseguda entre la resta de dissenyadors, gaudint del luxe de treballar en un espai lluminós, ampli i on es respira moda i creativitat pels quatre costats. Amb un somriure infinit i un accent que revela un origen estranger, Alina explica la seva experiència en el concurs i a Sita Murt.

‘Mentre cosia la samarreta, feta amb fibra de vidre pensava: ‘Tant de bo aquest esforç serveixi per alguna cosa’ confessa la jove dissenyadora. I no anava desencaminada; el seu disseny, inspirat en el mediterrani, va cridar l’atenció d’un jurat format per la mateixa Sita Murt, Custo Dalmau, Josep Abril i Míriam Ponsa. Era el primer cop que Alina participava en un concurs de moda, i era la primera vegada que se celebraven els premis Rec.0 però sembla que l’experiència va ser reeixida pels dos cantons, Alina està encantada amb les seves pràctiques i els organitzadors del Rec.0 ja estan treballant en la segona edició dels premis.

Alina agafa cada dia el bus des de Barcelona per venir a Igualada però no creu que això sigui cap problema. Alina, que té 29 anys, va venir de Rumania fins a Barcelona per estudiar disseny després d’haver cursat estudis de biologia i medicina al seu país: ‘me’n vaig adonar que el que realment m’agradava era dibuixar i dissenyar i vaig decidir fer el pas’. El desembre, Alina acabarà les seves pràctiques a l’empresa igualadina però en començarà unes amb Custo. Mentrestant, està preparant un dossier per entrar en una prestigiosa escola de disseny a París.

‘Sensible, elegant, moderna i actual’ Aquests són els principals adjectius que li vénen al cap a Alina quan li preguntem sobre com veu la marca Sita Murt. La jove dissenyadora confessa que no coneixia gaire la marca abans de guanyar el premi però ara en valora la seva qualitat, disseny i sutilesa: ‘M’agrada que treballi de manera independent, fent creacions molt pròpies’. Per Alina, es tracta d’una gran experiència tan a nivell personal com professional.

La creativitat al poder

Els premis Rec.0 celebraran el proper mes de novembre la seva segona edició i espera tenir un èxit de participació com el de la primera edició. Una de les raons de ser del certamen és el de vincular, encara més Igualada i en especial el barri del Rec al disseny i la creativitat.

Precisament la ‘creativitat’ és la qualitat que l’Alina va posar en valor quan es va trobar davant del concurs: ‘En un primer moment sembla fàcil: Et diuen que has de costumitzar una samarreta, però, hi ha tantes samarretes al món, i sobresortir amb una idea és tan complicat’.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.