TORNAR

El Consell Comarcal comptarà amb dos càrrecs de confiança

Jordi Mercader (ERC) i Joan Caballol (CiU) treballaran per l’administració comarcal

politica
Divendres, 21 octubre 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Jordi Mercader, exvicepresident del Consell i Joan Caballol, primer Tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Calaf són els dos nous càrrecs de confiança amb què comptarà el consell comarcal. Aquests dos nous càrrecs suposaran un cost de 44.385 euros per l’administració comarcal. D’aquesta manera, durant aquesta legislatura, el Consell comptarà amb un càrrec de confiança més dels que tenia fins ara.

Durant aquesta legislatura, només el president del Consell Comarcal –Xavier Boquete (Unió) compta amb una dedicació. L’alcalde de Masquefa, que ja havia presidit el consell abans de Marc Castells, compta amb una dedicació exclusiva de 36.659 euros i cap dels altres consellers compten amb dedicacions. Boquete no té cap dedicació a l’Ajuntament de Masquefa i cobra per indemnitzacions.

Això sí, Jordi Mercader, exvicepresident del Consell Comarcal, que no va poder ser nomenat conseller en perdre la seva regidoria a l’Ajuntament de Montbui, continuarà dins de l’administració comarcal. Mercader serà coordinador i percebrà 24.100 euros bruts anuals. Durant els anys que Mercader va ser Vicepresident del Consell Comarcal va impulsar projectes al voltant del desenvolupament turístic de la comarca.

Per altra banda, en el proper ple del Consell Comarcal Joan Caballol (CiU), primer tinent d’alcalde de Calaf serà nomenat, també, càrrec de confiança del Consell. En aquest cas, Caballol estarà contractat el 84% de la jornada i percebrà un sou de 20.285 euros per dur a terme tasques d’assessorament i conformitat en l’art.

Joan Caballol gaudeix, actualment, de dedicació exclusiva a l’Ajuntament de Calaf amb una dedicació mínima de 160 hores. El regidor calafí ja ha sol·licitat la renúncia d’aquesta dedicació exclusiva per poder passar a tenir una dedicació parcial compatible amb la seva nova tasca al consell comarcal.

Tot i que els consellers del Consell no cobren cap dedicació, perceben indemnitzacions per assistència als plens (190€ per sessió), Comissions informatives (47 € euros per sessió), junta de portaveus (380€ per sessió), junta de govern (237 € per sessió) i consell de presidència (190€ per sessió), més el quilometratge.


25 Comentaris

T

Torrent

Òdena

24 d'octubre 2011.21:13h

Respondre

Dos càrrecs de confiança per fer la mateixa feina que haurien de fer els Consellers, no més que hem de pagar els càrrecs de confiança i també els consellers.
Proposo que el sou dels càrrecs de... Llegir més confiança sortin de una equitativa rebaixa en el sou del President i dels Consellers. Es tracta de donar exemple, i ja que el treball dels polítics al Consell Comarcal és pràcticament invisible, que els seus sous també ho siguin.
El sou ha d’èsser proporcional a la quantitat i qualitat del treball, i a la responsabilitat que s’hi deriva.
I quan en campanya electoral se és molt crític amb la manca d’austeritat, després toca ésser coherent amb un mateix.

B

Bartomeu

Igualada

22 d'octubre 2011.10:09h

Respondre

Em sento estafat.
Adeu Esquerra!

j

japt

igualada

22 d'octubre 2011.08:15h

Respondre

...jo si torno a neixer vull ser càrrec de confiança?...NO !!!!...cal confiar mes amb el personal del Consell Comarcal i menys vividors de la politica...si un autonom tanque el negoci i es queda... Llegir més sense feina, es te que espavilar...si un politic no es elegit que cerqui feina com cualsevol eser vivent d’aquet petit i cada cop mes trist pais...no als carrecs de confiança, diguem prou.!!!!...

P

Pol Mas

Igualada

22 d'octubre 2011.05:49h

Respondre

Estic d’acord: discutir els càrrecs de confiança perquè sí és un error. Poden ser útils i necessaris. En aquest punt coincideixo amb l’Amadeu i el Felip.

No estic d’acord: en el criteri... Llegir més d’elecció. Per què ells? La resposta és evident. A darrera no hi ha cap elecció per mèrits. Probablement una convocatòria oberta per la seva elecció seria més lògica i canviaria els perfils.

Proposo: l’elecció ja està feta. Cal que ens facin un retorn de la seva feina a l’administració pública. Cal saber que fan, com ho fan, perquè i quins són els resultats.

M

Mar Parera

Igualada

21 d'octubre 2011.22:26h

Respondre

Utilitzar les institucions per a compensar favors dins el partit no és cap delicte? El problema és que qui ho decideix no surt mai a la foto. És més còmode manipular des del darrera.

m

maria

igualada

21 d'octubre 2011.20:22h

Respondre

Jo crec que no és tan culpa seva com de qui els hi posa que segurament és algú que fa quatre dies deia que s’havien de reduir els càrrecs de confiança. Realment lamentable, ara, que amb els... Llegir més temps que corren ja cal que vigilin aquests senyors perquè pel carrer els diran de tot menys guapos!

f

felip

Igualada

21 d'octubre 2011.19:41h

Respondre

hosti tu! visca la demagògia i la ignorància!

comparar l’estat de la sanitat o l’estat de crisi actual amb aquest fet no té cap mena de sentit; no tenir aquests dos paios treballant al... Llegir més consell no et farà que t’operin més ràpid.
igual que dir que ”Els Polítics” són en un altre món o són una casta lluny del poble; qualsevol ciutadà pot ser polític, si taaaan fart n’esteu treballeu i posicioneu-vos i no féu tants comentaris incendiaris i massa fàcils de fer.

dues coses més, 1) només llegint el titular de la notícia de seguida et posiciones en contra dels dos ”escollits” i 2)el que seria més lògic discutir és si és necessari fer un canvi en les administracions perquè siguin més efectives i sostenibles.

P

Pere

Orpí

21 d'octubre 2011.17:14h

Respondre

Sr. Mercader, Sr. Caballol, se que llegeixen aquestes opinions i que pensen que no són correctes... però ni que sigui per vergonya diguin alguna cosa.
P.D. Jo també vull ser càrrec de comfiança.

A

Amadeu

Vilanova

21 d'octubre 2011.15:05h

Respondre

L’estigmatització i la ”lapidació” de la tasca política ha arribat a extrems inaudits. És evident, que amb l’ajuda d’alguns polítics que no han fet bé la feina i s’han aprofitat del... Llegir més càrrec.
Però no oblidem,que els ciutadans també en som responsables: d’haver-los votat o de no haver entrat als partits o organitzat un de nou.

Els famosos ”càrrecs de confiança” són figures que preveu la legislació i ajuden a enllaçar l’engranatge polític amb el tècnic. En els casos que ens trobem avui, tenen lògica que siguin persones properes perquè tenen un coneixement més alt.

Està ple de barruts a la privada, però aquests no estan exposats al públic. En canvi, quan algunes persones son contractades, atenció, legalment!, són gairebé insultades en públic.

Crec, que entre tots hem de reflexionar-hi.

e

emprenyat de veritat

21 d'octubre 2011.14:39h

Respondre

Totalment d’acord amb les opinions de la gent que consideren que alguns politics ( no tots) nomes pensen en el seu lucre personal.
Suposo que les informacions publicades per Anoiadiari son certes i... Llegir més fonamentades. En canvi jo he intentat trobar aquesta informació en les publicacions oficials i ha estat impossible. Crec que es necessari segons les lleis vigents fer un anunci oficial dels sous i compensacions dels càrrecs públics.
El consell comarcal de l’Anoia s’ha “oblidat”....?
Segon, demanar als periodistes d’Anoiadiari, que facin de veritat periodisme d’investigació i publiquin tots els sous i altres complements de tot tipus dels politics i càrrecs de confiança de tots els ajuntaments de la comarca, afegint una comparativa amb el pressupost municipal i l’endeutament o dèficit de cada municipi.

I

Isidre

Conca

21 d'octubre 2011.14:26h

Respondre

El ”XIRINGUITO”, el ”XIRINGUITO”, el ”XIRINGUITO”, lalalala....

R

Ramona Estruch

Igualada

21 d'octubre 2011.13:53h

Respondre

Quina vergonya!!! És vergonyós tot plegat!

R

Raul

vilanova

21 d'octubre 2011.12:45h

Respondre

Totalment vergonyos! Que pleguin tots.

R

Robert

Igualada

21 d'octubre 2011.12:35h

Respondre

Qué fort, el Mercader que no és ni regidor a l’ajuntament de Santa Margarita de Montbui i ara l’endollen els d’ERC al Consell. Com a mínim el Caballol és l’alcalde a l’ombra de Calaf i... Llegir més és un tio que sap el que toca. De totes formes, insisteixo, veient la que està caient -només heu de preguntar una mica a VilAnova del Camí com baixen les aigües- l’article de l’Òscar Jorba queda completament rebatut. Els polítics són una casta amb privilegis, i cada cop viuen més allunyats de les persones que els votem.

j

jo hi soc

21 d'octubre 2011.11:58h

Respondre

Gracies als nostres caps politics tothom posa en dubte la necessitat dels consells.
En canvi tothom te molt clar que els serveis municipals s’ha de mancomunar. O es que creieu que cada ajuntament... Llegir més pot recollir la brossa , tenir serveis socials, transport escolar etc, en solitari?
En el consells comarcals tenim un munt de treballadors, molt d’ells amb contractes precaris i sous mes que baixos, que treballen cada dia i tiren endavant iniciatives per que tota la comarca disposin de serveis compartits amb preus els mes baixos possibles.
Si fem comptes, el Ple mensual del consell que te una durada d’un màxim d’una hora, pot costar mes de 10.000 euros.
Que fariem per promocionar la comarca amb aquests diners ????

L

Lluis Garcia

Igualada

21 d'octubre 2011.11:53h

Respondre

Després de les múltiples manifestacions populars i el desencís vers la política actual, sembla mentida que hi hagi ”persones” que s’aprofitin dels diners públics d’aquesta manera. Quines... Llegir més tasques hi fan aquests càrrecs de confiança? Qui els ha escollit?

I encara si fossin ”només” 46000 euros, també s’hi han de sumar els costos de seguretat social (aprox. 30% més).

M

Marta Ribaudí

Igualada

21 d'octubre 2011.11:03h

Respondre

Ahir, tot llegint l’article d’Òscar Jorba ”A favor dels polítics” , vaig pensar que tenia raó en el que deia. Segueixo pensant que no es bo generalitzar ni fer demagògia a costa dels qui... Llegir més ens governen, però el que està passant al Consell Comarcal de l’Anoia amb els càrrecs de confiança ho diu tot. I malauradament no és un cas aïllat.

R

Ramón

La Pobla de Claramunt

21 d'octubre 2011.10:25h

Respondre

Quan m’agafi un infart i a Urgències no em puguin atendre per falta de cardiòleg ja aniré al Consell Comarcal.

r

roser

calaf

21 d'octubre 2011.10:19h

Respondre

-Carrecs de que?
-Per fer que?
-Per enrredar que?
-Nomenats per qui?

-FORA JA!!!!!.

J

Joanma.

Igualada

21 d'octubre 2011.10:13h

Respondre

Els politics continuen aprofitansa dels diners que no son seus. Per postres aixó es legal, dons les lleis se les fan ells.

T

Toni

IGD

21 d'octubre 2011.09:49h

Respondre

Felicitats! la presa de pèl continua...el poble som rucs i aquests s´en aprofiten. Ja es ben cert alló, fot-li canya al mono que no es queixa.
Intueixo que el sistema ha de petar per posar fi a... Llegir més tanta cara dura.

R

Roario

Vilanova

21 d'octubre 2011.09:09h

Respondre

A esto se le llama predicar con el ejemplo. Donde están en el INEM las ofertas de trabajo para cargos de confianza.

F

Françesc Romera Lopez

Igualada

21 d'octubre 2011.08:26h

Respondre

Algu hem pot explicar per que servei.sen els carrecs de confiança????, Algu hem pot dir que aportan??????????, que fan????, quin rendiment per la comarca aportaran???????, tindrem ideas de com... Llegir més baixar el index de atur de la comarca????.
Sr, President del Consell Comarcal, jo tambe vull ser carrec de confiança i per la mitad del cost dels dos nous carrecs de confiança

J

Jordi Tomas

Igualada

21 d'octubre 2011.08:23h

Respondre

I després ens preguntem, per a que serveixen els Consells Comarcals? Doncs amb aquest article queda contestat, per anar enxufant als amiguetes i als polítics que s’han quedat sense poltrona...... Llegir més Fins quan haurem d’aguantar-ho?

J

Joan B

IGDA

21 d'octubre 2011.08:14h

Respondre

És a dir, una persona que queda fora perquè no surt escollit democràticament la contracten. Mentres, acomiadem a metges, professors, i tanquem empreses. Si lo dels polítics no és corporativisme... Llegir més despreciable, que ens ho expliquin millor. Fins i tot en la situació pactual! Sembla clar que no tenen ni punyetera idea de treballar en algo que no sigui escalfar cadira.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.