TORNAR

Oviedo acull l'obra de la pintora Rosa Maria Calzada

La igualadina exposa junt amb pintors de 80 països diferents

cultura
Dimarts, 18 octubre 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El Paranimf de l’edifici històric de la Universitat d’Oviedo va acollir la inauguració de l’exposició de la Primera Bienal internacional de pintura al pastel on la pintora Igualadina Rosa Maria Calzada Jubert exposa una mostra de les seves obres. L’acte inaugural va estar presidit per diverses personalitats tant d'Oviedo com del país convidat, França. L'exposició compta amb obres de 80 artistes seleccionats de diversos països com Espanya, Finlàndia, EEUU, Anglaterra, Irlanda, Hong-Kong, Rússia, Itàlia, Mèxic, Dinamarca, Polónia, Portugal, Romania, Letonia, Panamà, Taiwan i França.

Rosa Maria Calzada

La inauguració va comptar amb Clara Costales, secretària primera de la Junta General del Principat de Astúries, Marta Pérez Toral, directora d'Activitats Culturals de la Universitat d’ Oviedo, Alberto Menéndez, regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Oviedo, Pierre Caro, pastelista francès, en representació del país convidat de honor, Juan José Vallina Delmiro, comissari de la Biennal i José del Riego García-Argüelles, president de ASPAS (Pintores Pastelistas Españoles).

La 1a Bienal Internacional de pintura està organitzada per ASPAS (Asociación de Pintores Pastelistas Españoles) amb el patrocini de la Universitat d’Oviedo, l’Ajuntament de la ciutat i diferents marques comercials relacionades amb el món de les belles arts.

Dins els actes organitzats al voltant de la inauguració, destaca que el dia 8 al matí es va poder assistir a una classe de la pintora Anglesa Heather Harman, acte seguit, a l’Aula Magna de la Universitat es va celebrar una taula rodona entre tots els pintors, on es va debatre sobre el passat i el present de la pintura al pastel, així com les diferents línees de treball per la promoció d’aquesta tècnica.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.