TORNAR

Els oradors de 18 anys guanyen el concurs Joves a Debat

L'equip Tripartit, d'Igualada, es va endur els 3.000 euros del concurs

societat
Dilluns, 17 octubre 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
David Prat, Blanca Vives i Josep Carner són els integrants de l'equip guanyador dels 3.000 euros del Joves a Debat, el concurs organitzat per la Jove Cambra Internacional d'Igualada. Els tres joves igualadins van demostrar ser el millor equip d’oratòria de la comarca, en imposar-se a la gran final que es va fer a la plaça de Cal Font amb un centenar de persones de públic. El equips finalistes, Tripartit i Logoi, van competir a la final amb el tema 'A Igualada es pot prosperar?', on l'equip igualadí Tripartit va defensar que sí i Logoi, que no. Després d'aquest debat, el jurat va fer públic que Tripartit era el favorit i van premiar Blanca Vives com la millor oradora del concurs.

El debat va comptar amb un públic nombrós a la plaça de Cal Font

David Prat, Blanca Vives i Josep Carner van ser els guanyadors del concurs

'Poder arribar a tocar la part emocional dels igualadins ens ha ajudat a guanyar' va declarar Blanca Vives després de ser premiada com a millor oradora del concurs i d'assolir, junt amb el seu equip, el Tripartit, els 3.000 euros.

Així com la Blanca, David Prat va explicar que una de les tècniques que havien utilitzat per concursar havia estat el 'treball en equip. Hem fet molt grup nosaltres tres i això ens ha permès estar convençuts del que defensàvem en cada debat'. Així mateix va parlar Josep Carner, tot destacant la importància 'd'arribar al públic i al jurat a través de l'argumentació'.

1.000 euros per a cadascú

Els tres joves guanyadors, tots ells d'Igualada i estudiants de primer de carrera, es van endur els 3.000€ amb que es premiava al millor equip orador. Alhora, el Tripartit participarà en el concurs nacional que organitza JCI Catalunya la propera setmana a Barcelona.

El concurs Joves a Debat va comptar amb un total de nou equips inscrits en aquesta tercera edició del concurs que, amb una trentena de participants va aconseguir la xifra més alta de totes les edicions.

El jurat va estar format per Marc Castells, alcalde d’Igualada, Maria Senserich, diputada al Parlament de Catalunya, Jordi Còdol, periodista de Ràdio Igualada i Jordi Puiggròs, director de La Veu de l’Anoia i pel president de JCI Igualada, Jaume Catarineu. Els cinc membres van considerar que l’equip guanyador es mereixia la victòria perquè tenia els millors oradors, va saber transmetre el seu missatge d’una forma clara i va argumentar la seva postura amb arguments sòlids i convincents. De fet, la capitana de Tripartit, Blanca Vives, va ser considerada la millor oradora del concurs.

Als debats, temàtiques actuals

Tot i que la final no va concloure fins a les vuit del vespre, la jornada va començar a primera hora de la tarda. Cap a les cinc es va fer la primera semifinal i, més tard, la segona. En la primera, Tripartit va superar a l’equip Club Super 3 defensant que Internet no ens fa més lliures; mentre que en la segona Logoi va superar Filosofia Guardiola debatent la tesi que avui no és possible tenir fills abans dels 30 d’una forma responsable.

Entremig dels debats, la Jove Cambra va oferir diverses actuacions del grup de música Els Laietans, que van interpretar amb gralles cançons tradicionals en llengua catalana, però també èxits del pop a nivell mundial.

JCI Igualada fa una valoració molt bona d’aquest concurs i considera que la final ha estat tot un èxit de participació i de públic, ja que més d’un centenar de persones van presenciar la final en directe. L’escenari que es va muntar a Cal Font va servir per projectar el concurs i molts igualadins van decidir prendre-hi part com a espectadors.

Per veure iamtges del Debat, vés aquí.


7 Comentaris

a

agusti

igualada

18 d'octubre 2011.13:08h

Respondre

Abel, segur que si,o les de farmàcia o les de química, però seran entabanats pels que sabran fer-se’ls seus. xd . El meu primer comentari només era per obrir una mica de discussió a veure on... Llegir més arribem, estic totalment d’acord que el saber raonar seguint un fil coherent i argumentar les teves idees és una de les principals tasques que s’han d’incentivar en el conjunt de la formació dels nostres joves ( i no tan joves ). Enhorabona a tots els que van participar, sobretot als guanyadors.

J

Jaume

Igualada

17 d'octubre 2011.17:06h

Respondre

Agustí, el saber expressar-te, el saber convèncer, el saber fer entendre allò que dus a dins i motivar a la gent perquè et segueixi és CLAU per qualsevol activitat que et proposis que no sigui... Llegir més estrictament individual.
Cadascú triarà amb llibertat l’ús que en farà d’aquests recursos, però si els joves combinen els seus estudis i professions amb grans habilitats humanes segur que tindrem un futur molt més brillant que no pas amb porucs introvertits.
Quan el teu món és el món, cal saber idiomes... i sobretot tenir valor per adreçar-t’hi. D’això va el concurs de Joves a Debat.

Salut !

A

Abel

Igualada

17 d'octubre 2011.11:59h

Respondre

Agustí, les facultats de farmàcia formen la futura casta de productors de drogues dures que mataran a la gent?
El concurs va de formar en oratòria i debat, posar-ho en pràctica i premiar als... Llegir més guanyadors.

a

agusti

igualada

17 d'octubre 2011.10:42h

Respondre

Em podeu explicar la finalitat de tot això? Es tracta de premiar als millors en fer creure al demés coses que ni ells es creuen? No ho entenc. Perquè entenc que has de defensar la postura que et... Llegir més toca no? Estem formant la futura casta d’entabanadors polítics?

T

Toni

Igualada

17 d'octubre 2011.09:37h

Respondre

Ei David, enhorabona!!! i a la resta de l’equip!

P

Pep Itu

Igualada City

17 d'octubre 2011.08:55h

Respondre

Felicitats primer a la JCI per promoure aquests tipues iniciatives. Només una societat més oberta i plural, amb més recursos, tant materials com intel·lectuals pot sortir reforçada de la... Llegir més crisis.

I sobretot, felicitats al Tripartit (no confondre amb Montilla i Cia.!). Aquest és el jovent que necessitem! Amb empempta i trempera! Jo voldria que a Igualada n’hi haguessin molts d’aquest Tripartit!!! Enhorabona a tots 3!

J

Jordi

Igualada

17 d'octubre 2011.08:15h

Respondre

Felicitats!
És el gran David Prat!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.