TORNAR
PUBLICITAT

L’oposició acusa CiU de no complir les promeses electorals

El trasllat de les places de zona blava de l’hospital al passeig no satisfà a l’oposició durant el ple

politica
Dimecres, 28 setembre 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
En el ple d’aquest dimarts, que es va allargar fins dos quarts de dues de la matinada, es va debatre un dels temes que més controvèrsies ha generat en aquesta legislatura, i l’anterior, les zones blaves. Després que el passat dimecres Marc Castells anunciés el trasllat de les 57 places d’aparcament de la zona de l’hospital a la vorera nord del passeig, l’oposició ha titllat CiU de no complir amb les promeses electorals i de buscar un afany recaptatori.

Sala de plens de l'Ajuntament

PSC, PP, PXC i ICV van mostrar-se molt crítics amb la solució de l’equip de govern que preveu traslladar les zones blaves de l’hospital al centre de la ciutat, una mesura de la que Marc Castells va afirmar sentir-se’n ‘molt satisfet’.

Jordi Riba, que va comparar Castells amb un ‘trilero de la rambla’ va afirmar que no s’havia eliminat cap de les 211 places d’aparcament de zona blava i que amb la mesura aplicada, CiU incomplia una de les seves promeses electorals: ‘Això és una presa de pèl, un boomerang que va llençar quan estava a l’oposició que ara li torna’.

Amb la mateixa contundència es van expressar els altres grups de l’oposició fent servir arguments similars. El PP, que ja va mostrar el seu rebuig el dia següent a l’anunci del govern, va afegir que la mesura tenia un clar afany recaptatori ja que ‘les zones blaves ubicades al centre són més rendibles que les de l’hospital’. A més a més, el líder popular va reiterar el perjudici que la mesura significava, no només pels veïns del Passeig Verdaguer sinó també pels comerços de la ciutat: ‘Aquesta solució encareix l’accés al centre de la ciutat’. Finalment, aprofitant una de les frases utilitzades per Castells va recordar que ‘al jutjats o a hisenda, la gent tampoc hi va per gust’.

Per la seva banda, Montserrat Mateu, que va subscriure els arguments presentats pels altres grups de l’oposició va afegir el concepte de ‘sostenibilitat’ i de ‘mobilitat’ afirmant que la decisió del govern provocaria un doble greuge per la ciutadania: empitjorarà la circulació a la zona de l’hospital i serà un perjudici pels veïns del passeig Verdaguer.

Tampoc Robert Hernando va mostrar suport a la mesura del govern reiterant la manca de compromís amb les promeses electorals del govern i proposant una tarifa de zona verda pels veïns que pateixin les zones blaves a prop de les seves llars.

S’aprova la moció a favor de la immersió lingüística

La moció en defensa del model d’immersió lingüística a les escoles va ser aprovada amb el suport de tots els grups municipals menys el PP que hi va votar en contra i PXC que es va abstenir per motius ben diferents.

Mentre que el PP va seguir amb la seva voluntat de defensar un model trilingüe i apostar per la qualitat en el model d’educació defugint el verdader debat sobre la immersió, PXC va explicar els dos motius del perquè de la seva abstenció. En primer lloc Robert Hernando va apostar per acatar la sentència: ‘Les sentències s’han de complir malgrat no ens agradin’ i en segon lloc va afirmar que el seu rebuig també era degut a l’entitat que ha promogut la moció, Òmnium Cultural.

Robert Hernando va denunciar que una entitat finançada amb diners públics amb l’objectiu de lluitar per la defensa de la llengua s’hagués dedicat, a lluitar en contra del seu partit durant la campanya electoral: ‘Els senyors d’Òmnium Cultural van llençar els diners perquè malgrat els seus esforços, ara estem aquí’


17 Comentaris

M

Mj

Igualada

29 de setembre 2011.19:23h

Respondre

A mi el senyor Hernando em dona esgarrifanses, pero aquest del Omniun, no se,tampoc em donem massa confiança, els trobo massa implicats en politica, per cert dona goig veure la sala de Plens plena

i

igualadí

29 de setembre 2011.16:41h

Respondre

Nàdia, de quins drets parles ? Llençar la pedra i amagar la mà és de covard i demagogs.

M

Manel

Igualada

28 de setembre 2011.23:10h

Respondre

Tot i que m’ haguès agradat que tothom votès a favor de la moció per defensar el català com única llengua a l’ escola trobo totalment normal que PxC si abstinguès si l’ Omnium l’ ha... Llegir més promogut.
No és normal que una institució que té GRANS subvencions de l’ ajuntament només saber que PxC es presentava començès la campanya de ”Tots som de casa” amb calers que surten també de votants de Plataforma, quina casualitat que mai abans hi pensaren en que tots som de casa.
No comparteixo gairebé res amb el partit de Hernando però vivim en democràcia i no m’ agraden gens els atacs directes als partits, i ara aquesta gent se’ls miren en lupa i no paren de criticar-los, sembla que no tinguin res més a fer.
Oi que es un partit legal representat a molts ajuntaments de Catalunya? Doncs que els deixin fer el que vulguin que cadascú vota el que vol, i si el vota tanta gent es falta el respecte a tots ells.
Per cert si seguiu la política municipal crec que veureu que Hernando està fent/intentant fer una gran feina per Igualada us agradi o no, fixeu-vos bé que aquest partit no només parla només d’ inmigració, com a mínim a la nostre ciutat.

B

Bruno

Igualada

28 de setembre 2011.18:34h

Respondre

Si és veritat que amplien les zones blaves del Passeig, demano que CIU ens torni els seus vots!! No tenen vergonya.

M

Manel

Igualada

28 de setembre 2011.18:31h

Respondre

Marta;

Els regidors no cobren per hores.Els regidors cobren per assistència al ple 486€ (amb l’Entesa era 500€). Justament, com més hores estan al Ple, més barata surt l’hora!

Ei, i els... Llegir més diners, no són només per les 5 hores d’ahir. Els Plens s’han de preparar, llegir la documentació, buscar arguments, defensar al ciutadà..!! a veure si dignifiquem més la política amics i amigues!

M

Marta

Igualada

28 de setembre 2011.16:45h

Respondre

uffff.... fins a quarts de dues de la matinada..... La pasta que ens va costar això! a 100€ l’hora??

t

toni cortès minguet

igualada

28 de setembre 2011.16:39h

Respondre

Sr. ”Francesc”. Amb tots els meus respectes: si alguna cosa conec bé és el meu país. Un país d’acollida. Un país que ha rebut diverses onades de població forània. En els darrers anys,... Llegir més del nord d’Africa, dels països de l’Est... I fa unes dècades, d’Espanya. I tots ho han fet pels mateixos motius. Dels immigrants espanyols (sí, ”immigrants espanyols”) alguns s’han adaptat. Són el que Candel anomenà ”els altres catalans”. Per a mi ”catalans”. Però la majoria no jan deixat de ser espanyols, espanyols a Catalunya

F

Francesc

Igualada

28 de setembre 2011.15:20h

Respondre

Sr. Toni Cortes. Amb tot el meu respecte, vosté a quin món viu?, Immigrants qué han vingut d’Espanya? fa 50 anys i no s’han integrat. Realment vosté sap quin país trepitja?. Vosté... Llegir més ex-regidor de l’ajuntament d’Igualada, qué pasa que el en el sou qué vosté tenia no hi habian diners dels impostos dels qué vosté ”anomena immigrants espanyols”?. El món és global i la vida de cada persona personal. Seguim restan, algú a no tardar gàire pot pasar factura d’aquesta disbauxa.

N

Nadia

28 de setembre 2011.15:13h

Respondre

Toni, quan parlo d’immigrants em refereixo a totes les persones provinents de fora de Catalunya, totes. La majoria no estan integrades, aquesta és la pura realitat, i moltes no ho estaran mai... Llegir més perquè no tenen cap mena d’interès a fer-ho per diversos motius. Cal ”penalitzar” i regular aquestes situacions, perquè no es pot consentir que ens prenguin més el pèl...fa quaranta anys ens el van començar a prendre i...amb la democràcia ens el continuen prenent.

T

Tòpics no

28 de setembre 2011.14:50h

Respondre

Nadia,
m’agradaria saber de quins drets parles.

Gràcies

P

Pep Itu

Igualada City

28 de setembre 2011.13:27h

Respondre

El problema de fons és que no hi ha un duro a l’Ajuntament d’Igualada... Ja veureu el que dirà l’auditoria... Un cop el tema de la zona blava a Hospital s’ha resolt (gran injustícia i... Llegir més ineptitud políca per parking buit soterrat de l’Hospital, quina ruina!), ara ens hem de centrar a la zona blava del passeig i mirant-ho bé, no ho veig malament, ja que potser la gent es mirarà més de baixar en cotxe, ens estalviarem col·lapses, fums innecessàris i de pas caminarem tots una mica més que bona falta ens fa per la salut... I el dia que volguem aparcar al Passeig trobarem lloc per aparcar més fàcilment.
Potser sí que es podria fer una tarjeta de residència pels veins directes de la zona afectada...però això ja és política...jo només poso sentit comú!!!

G

Gerard

Igualada

28 de setembre 2011.12:35h

Respondre

apa aquí.!!! amplien les zones blaves del Passeig! Castells: encara recordo el cartell que em vas posar al cotxe i que deia ..Stop a les zones blaves...

Si vol li porto, però jo el vaig votar... Llegir més pensant que treuria les zones blaves tal i com va prometre.. Quin serà el proper incompliment electoral...?

I després algú encara es pregunta perquè la gent estem farts de la política...........

d

dani l

igualada

28 de setembre 2011.12:12h

Respondre

els de la plataforma els hi fem massa cas, pel poc que representen, a mi em preocupa més el PSC i el PP. El passeig és zona cèntrica, per tant a data d’avui normal que sigui zona blava, tanta... Llegir més demanda tampoc deu haver-hi perquè no està pal del tot plena, de l’hospital clar que s’havia de treure.

El Sr Riba hauria de fer una oposició més constructiva, o demanar directament la independència de Fàtima i Barri Montserrat i anar allà a guanyar les eleccions, tot i que entre PP Plataforma i Ciutadans encara patirà....

T

Toni Cortès

igualada

28 de setembre 2011.11:45h

Respondre

Nadia, tens raó. Sóc el primer en demanar deures paralel.lament als drets, especialment pel que fa a temes identitaris, lingüístics, etc. per a una integració plena, a tothom. Absolutament a... Llegir més tothom. O és que amb les ”pirmi” només han fet frau
els immigrants? A Catalunya hi ha immigrants que fa 50 anys que són aquí, provinents d’Espanya. Alguns s’han adaptat. Molts no. Aquests, no tenen deures ni obligacions?

N

Nadia

28 de setembre 2011.11:20h

Respondre

Toni, els immigrants potser no han de rebre el tracte que PXC els dóna, però tampoc el que se’ls està donant ara, amb tants drets i tan poques obligacions per complir. No siguem tan progre/guais... Llegir més i siguem realistes.

T

Toni Cortès Minguet

Igualada

28 de setembre 2011.10:22h

Respondre

Una vegada més.... Hernando va demostrar ser un xenòfob.

Ahir al Ple, al torn de precs i preguntes, volia fer un prec, però com que no me’l pot satisfer l’alcalde i com que, al no ser... Llegir més creient, tampoc m’escoltarà cap déu, el llenço a l’aire:

prego perquè un dia aquest senyor i tots els que pensen com ell, es trobin en una situació tan desesperada que hagin de marxar, amb una mà al davant una altra al darrera, a buscar-se la vida a algun país, com ara Alemanya, i allí s’hi trobin persones que pensin i actuin com ells i els dispensin el mateix tracte que ells donen als immigrants.

J

Joan

Igualada

28 de setembre 2011.09:19h

Respondre

Una vegada més Hernando va ser el millor i el més coherent.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.