TORNAR

Un 45% dels incendis de l'Anoia aquest estiu han estat intencionats

L’Anoia és la comarca de Barcelona que ha registrat més incendis

Dimarts, 27 setembre 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La campanya de Risc d’incendis que s’ha allargat des del 15 de juny fins al 31 d’agost ha registrat un total de 19 incendis a l’Anoia, una xifra que la situa al capdamunt de les comarques de la Província de Barcelona en nombre de focs. Les altes temperatures del mes d’agost i la sequera acumulada, van fer saltar l’alarma de risc extrem a finals de mes però una de les dades que més sobten és l’augment del nombre d’incendis intencionats, que enguany a representa un 45% del total a la comarca.

Malgrat que els mesos de juny i juliol es van registrar temperatures inferiors a la mitjana i s’han considerat com mesos ‘freds’ i fins i tot anòmals –sobretot el juliol- l’augment de les temperatures registrat al mes d’agost accentuat per l’onada de calor que va arribar del 16 al 22 van fer que a l’Anoia s’encenguessin les alarmes de risc extrem el dia 26 d’agost a causa de la barreja entre altres temperatures i la velocitat mitjana del vent, que en l’observatori d’Òdena va arribar a 36 km/h.

Sigui com sigui, l’Anoia ha estat aquest estiu la comarca de Barcelona que ha sofert més incendis . En total se n’han registrat 14 de forestals amb una superfície cremada de 3,65 hectàrees, i 5 d’agrícoles on s’han cremat 6,03 hectàrrees.

Els incendis més controlats

La bona notícia és que dels 19 incendis només n’hi ha hagut 4 on la superfície cremada ha estat superior a 0,1 hectàrees, una xifra que assenyala la capacitat de detecció i d’extinció de les dotacions de la comarca’. D’aquests quatre incendis, el més important va ser el produït el dia 8 d’agost a Veciana on es van cremar un total de 6 hectàrees de vegetació forestal i agrícola.

Més incendis intencionats

La xifra més alarmant és que enguany ha augmentat considerablement el nombre d’incendis intencionats arribant, així, al 45% del total de focs. A més a més, un dels quatre incendis més importants de la comarca, produït a Vilanova del Camí el 17 d’agost va ser provocat de manera intencionada.

Per altra banda, ha disminuït el percentatge d’incendis causats per màquines recol•lectores i enguany només han suposat un 15% del total. Finalment, un 10,5% del incendis han estat per causes naturals, llamps.

Un dels anys amb més incendis

El 2011 ha estat el segon any amb el nombre d’incendis més dels últims 9 anys, només darrera del 2009 i al mateix nivell del 2006. Tot i així, si s’analitza la superfície cremada, s’obté un valor inferior a la mitjana dels darrers nou anys, i també inferior al 2009 i al 2006, és a dir, que malgrat que ha estat un any important en nombre d’incendis no ha estat destacable pel que fa a la superfície cremada.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.