TORNAR

Conèixer tot el sòl industrial disponible a l’Anoia, missió impossible

L'incasòl afirma tenir tres pacel·les dels polígons de Castellolí i Montbui emparaulades

economia
Dimarts, 27 setembre 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La reivindicació de sòl industrial a la comarca és una vella constant. La limitació territorial d’Igualada i la configuració de la Conca han fet créixer els discursos que demanen una major compenetració entre tots els municipis que formen la Conca d’Òdena i també la comarca però de la retòrica a la realitat hi ha un pas important i la veritat és que actualment no es disposa d’un document únic on es pugui consultar el sòl industrial de la comarca, les seves característiques i disponibilitat.

L’Anoia rep amb optimisme les notícies que indiquen que el Consorci de la Zona Franca manté la finalitat industrial del futur polígon de Can Morera, el darrer input en aquest sentit el va obtenir Ramon Felip, president de la UEA en reunir-se amb Manuel Royes, delegat del consorci, que va afirmar, una vegada més, la intenció de convertir el polígon de Can Morera en l’extensió de sòl industrial més gran de la comarca. Aquesta inquietud per obtenir terrenys destinats a la indústria contrasta amb la deixadesa en l’organització i inventarització d’aquests terrenys a la comarca.

Els ens volen fer un esforç

La informació més destacada que intenta sintetitzar l’oferta de sòl industrial a l’Anoia és la pàgina web del Consell Comarcal de l’Anoia. Malgrat la intenció, només es compta amb informació completa dels polígons de Castellolí i de Vilanova i tal com indica una tècnica del Consell, es tracta d’una informació des actualitzada.

Segons Xussi Muñoz, la gerent de la UEA, hi ha una intenció ferma de fer un inventari del sòl industrial de la comarca, però de moment encara no s’ha fet res. També des de la Micod s’està treballant a nivell de conca i si saltem a l’àmbit municipal, Àngels Chacón, regidora de promoció econòmica, va afirmar la voluntat de fer un inventari del sòl industrial i de les naus al polígon de les

Comes, a Igualada.

L’Incasòl, amb les propietats controlades

La informació més detallada és l’obtinguda des de l’Incasòl, tot i així, l’entitat només té constància del sòl industrial que és de la seva propietat, cosa que deixa desatès els terrenys amb altres titularitats.

D’aquesta manera és fàcil conèixer la informació dels polígons de Can Parera, a Castellolí, del Plans de la Tossa, a Santa Margarida de Montbui i de la Riera de Castellolí a Vilanova del Camí, però falta un glossari complet de la comarca.

I l’activitat?

Després de la seva inauguració, els polígons dels que acabem de parlar, segueixen buits, fantasmes. De moment en el de Montbui només hi funciona la deixalleria però segons les dades de l’Incasòl, l’ens té emparaulades dues parcel•les en el polígon de Can Perera i una en el de Santa Margarida de Montbui. Segons les dades facilitades per l’Incasòl, només falta la formalització del contracte.


2 Comentaris

j

joan

27 de setembre 2011.10:44h

Respondre

Dieu a la notícia:
”L’Anoia rep amb optimisme les notícies que indiquen que el Consorci de la Zona Franca manté la finalitat industrial del futur polígon de Can Morera”.
Qui és l’Anoia?,... Llegir més el senyor Felip? Qui ha votat aquest senyor? Em representa? Jo, per exemple, he votat a Òdena i l’equid de govern actual no ha pas dit que rebin aquesta notícia amb optimisme. Molts veïns d’ôdena i molts Anoiencs s’han manifestat i argumentat abstament en contra d’aquestes estratègies pelotasso que no aporten cap valor afegit,no proporcionen llocs de treball de futur però si que posa un bolet de ciment irreverssiblement almig d’una zona rural.

Si un empresari busca una parcel·la, no us preocupeu, que preguntarà, buscarà i la trobarà. El que és greu és que els que planifiquen la necessitat de sòl (polítics) i els que es passen el dia reclamant sòl industrial (empresaris) no tinguin idea del que es disposa a la comarca. En base a què planifiquen?, en base a què demanen?. Un es pregunta de què serveixen els discursos pedagògics que ens endossen parlant d’innovació, d’emprenedoria, etc, si els agents polítics i empresarials que ens van el davant demostren aquest grau d’incompetència. El que estan aconseguint fins ara és reconvertir camps de cultiu productius amb solars deixats. Visca la Innovació.

C

Climent

S.M. Montbui

27 de setembre 2011.09:35h

Respondre

Aquestes previsions d’ocupació de sol industrial pel que fa al polígon Plans de la Tossa de Montbui, contrasta amb les afirmacions pre electoral de l’alcalde Teo Romero que va assegurar que... Llegir més dues empreses estaven apunt de començar les obres i que dues mes quasi segures….
Una vegada mes s’ha intentat vendre fum amb finalitats electorals. De tots es coneguda la precarietat del municipi montbuienc pel que fa a la feina, encapçalant la llista amb el que registre més atur.
Si s’està ben informat i s’explica o millor callar. Mentir en aquesta situació no fa cap favor als molts veïns que busques desesperadament feina.
Ens agradaria conèixer l’activitat dels nostres responsables polítics, amb càrrec, per intentar activar la ocupació dels nostres polígons industrials.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.