TORNAR

A Igualada s’hi viu bé

Un estudi de la universitat d’Oviedo destaca Igualada entre les 50 ciutats de l’Estat Espanyol on s’hi viu millor

societat
Dimarts, 27 setembre 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La capital de l’Anoia ocupa els primers llocs del rànquing de ciutats amb bona qualitat de vida elaborat per la Universitat d’Oviedo que té en compte diferents criteris i mesures. Malgrat els problemes econòmics i d’atur que pateix igualada i la comarca en general, aquest estudi arriba com una bona notícia pels igualadins que poden comprovar amb criteris científics que viuen en la 43a ciutat de més de 10.000 habitants amb més qualitat de vida de l’Estat Espanyol.

Vista d'Igualada

La ciutat on es viu millor és, segons l’estudi fet per Eduardo González, Anna Cárcaba i Juan Ventura, Pamplona. Cap ciutat catalana ocupa un lloc en el podi, i a la capital de Navarra la segueixen Laredo i Sòria. La primera ciutat catalana en aparèixer en la llista de ciutats on ‘s’hi viu bé’ és Banyoles, seguida de Ripoll i Olot. Igualada és la 9a ciutat del país amb millor qualitat de vida.

Segons els autors de l’estudi, el principal inconvenient alhora de dissenyar una llista municipal va ser la de definir les variables que determinessin avantatges i inconvenients de viure en cada ciutat. Finalment, els autors van utilitzar 19 variables -8 inconvenients i 11 avantatges- per aproximar-se a les dimensions més representatives de la qualitat de vida: salut, educació, activitats personals, habitatge, connexions socials, entorn i seguretat personal i econòmica.

L’estudi aplica les metodologies DEA i VEA a partir d’una mostra de 643 municipis d e més de 10.000 habitatns. Aquesta mostra representa el 76% de la població de l’Estat Espanyol.

Pel que fa a Catalunya, només Girona, que ocupa el lloc 24, és la ciutat capital de província que apareix en la llista. D’aquesta manera es comprova una penalització a les ciutats grans com Barcelona, que de fet, no apareix fins al número 75 o Madrid que se situa en el 246.


8 Comentaris

i

igualadina

27 de setembre 2011.17:54h

Respondre

Es posible que a Igualada hi visquin be alguns, pero no tothom.
Jo tinc dos fills. Un d’ells ha hagut de buscar feina a provincia de Girona i l’altre a la de Lleida. Ara treballen tots dos pero... Llegir més lluny de casa, amb el cost que això representa.
Aqui sempre viuen be els mateixos (s’ha de ser de la crosta)I tal com ha dit algun dels comentaristes,segurament tambè els jubilats, que cobran el mateix a tot arreu.

P

Pedro

Igualada

27 de setembre 2011.15:45h

Respondre

Jo fa 8 anys que visc a Igualada, sóc de Barcelona.
Crec que hi ha qualitat de vida quant a relació amb la natura i espais per gaudir la veritable realitat que en som, fills de la terra.
La resta... Llegir més són ilusions d’uns quants ( poquets) que creuen que poden fer, i de fet ho fan des de fa molts anys (caciquisme) el qu volen. Els altres recollim les engrunes i ”innovem”, ens espavilem, dinamitzem el nostre entorn més proprer i punt.
Si Igualada és ciutat amb qualitat de vida, que Deu ens agafi confessats.En aquests 8 anys que porto allà he vist com tot, tot, s’ha anat en orri. Cosa que és 100% natural, però no s’ha fet res en absolut per compensar, dinamitzar, per emprendre i tirar cap endavant.
D’aquí a ben poc serem notícia, a Igualada, per tot el contrari.

j

jaume rodriguez enrich

igualada

27 de setembre 2011.13:13h

Respondre

Disculpi sr francesc? disculpim perque tinc mes de 60 i disculpim perque jo vic be a Igualada Disculpi ja no ho dire mai mes perque am personatges com voste que s amaguen radera l anomnimat per... Llegir més intenta insultari e imposa la seva nes ipossible viuri be .
Pero jo tinc ,una solucio ignorar-lo,
Dir que Igualada es aborrida potser es que voste es un amargat. o un mal ...ja m enten
treballem tots per fer-la millor pero deixem -nos de trencar-ho tot per sistema.

F

Francesc

Igualada

27 de setembre 2011.12:13h

Respondre

És un insult dir que a Igualada es viu bé quan falta el prioritari que és feina i gent emprenedora. Igualada és una ciutat pobra, dormitori de Barcelona i cada cop més deixada de la mà de Déu.... Llegir més Igualada és la ciutat oblidada i avorrida al mig de Catalunya. Quants dels que viviu bé a Igualada teniu més de 60 anys ?

m

montse

igualada

27 de setembre 2011.10:33h

Respondre

La veritat no ho entenc com Igualada pot ocupar els primers llocs del rànquing amb bona qualitat de vida, si tenim en compte que, en quan a SALUT no podem posar-nos malalts a Igualada, ja que a part... Llegir més de les retallades de la sanitat amb una mica de sort et donen el diagnòstic adequat, EDUCACIO deu venir a ser més o menys com a tot arreu, les ajudes pels inmigrants i els d’aquí quan ens toca, els diners ja s’han acabat, ACTIVITATS PERSONALS quines???, HABITATGE (ja no queden constructors a Igualada i els que queden estan sense feina i amb un munt de pisos que no es venen ni a tiros), CONNEXIONS SOCIALS deixen bastant que desitjar, ENTORN, si home quatre pobles i entre ells la guerra i finalment SEGURETAT PERSONAL I ECONOMICA, en quant a la seguretat personal molts policies i mossos que només miran per on te la foten per engreixar la part económica, la seva, està clar. I després de tot encara creieu que a Igualada s’hi viu bé???. De fet els de l’estudi son d’Oviedo, ja és veu que l’estudi està fet amb la galeria i no amb la realitat del dia a dia.

m

montse

igualada

27 de setembre 2011.10:15h

Respondre

Igualada ha millorat molt,feia 15 anys que no hi vivia i ara que hi he tornat m’encanta!!! l’única pega és no poder treballar-hi per la poca oferta i baixos sous... però tenim molts parcs per... Llegir més on passejar, poca gent, un centre cuidat, bones escoles, bones botigues i molt més barates que a Barcelona, poc trànsit, tot està prou net i es respira bé! quin goig estar al pati de casa i escoltar el soroll dels ocells i veure el cel ben blau... ( A Bcn no es veu gaire el cel...) en fi, visca Igualada!!!

R

Robert

Igualada

27 de setembre 2011.09:28h

Respondre

Igualada és una ciutat tranquil·la per viure-hi -per al meu gust molt avorrida i carca-, però no pas per treballar. Acabarem sent una ”Marina d’Or” en potència. Ciutat amb gent de vacances... Llegir més tot l’any.

j

jaume rodriguez enrich

27 de setembre 2011.07:22h

Respondre

Molt + que be.Magrada Igulada.
Igualada es residencial.
Retor-na a lameva ciutat despres de 30 anys ha sigut el millor.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.