TORNAR
PUBLICITAT

100 dies de Marc Castells com a alcalde

Diferents personatges de la societat igualadina valoren aquest primer tram del mandat

politica
Dilluns, 19 setembre 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Aquest dilluns es compleixen 100 dies des que Marc Castells va ser escollit alcalde de la ciutat d’Igualada i per això, anoiadiari·cat ha recopilat la valoració de diferents veus igualadines. L’11 de juny, després d’un resultat que donava poc lloc a dubtes, Marc Castells assumia el càrrec d’alcalde amb el repte de convertir Igualada en ‘una ciutat d’oportunitats’. 100 dies més tard en els quals hi ha hagut un mes de vacances pel mig, la societat igualadina coincideix en demanar a Castells la unitat per fer sortir Igualada de la situació econòmica actual.

Montserrat Mateu

Francina Cirera

Jordi Riba

Manel Burón

Severiano Duran i Francesc Rica

Ramon Felip

Jordi Martínez

Pere Carles

Marc Castells desrpés d'haver estat escollit alcalde

Pere Carles (President de Fira d’Igualada)

Marc Castells ha emprès el seu mandat amb una gran il·lusió i el propòsit de resoldre vells problemes que afecten la ciutat i que fins i tot repercuteixen en la comarca.

S'ha trobat amb un greu problema econòmic que, tot i que ja s'esperava, potser no preveia la seva dimensió real i s'ha de reconèixer que posar en pràctica els seus plans sense disponibilitat econòmica és frustrant. No sols això, sinó que ha de posar en pràctica una rebaixa important de les despeses per mantenir el vaixell sense fer aigües.

Com que és jove i ja he dit que hi ha posat molta il·lusió, crec que se'n sortirà i en la mesura del possible haurà d'anar portant a la pràctica les accions que es va comprometre i els consells que ha anat rebent per millorar la gestió, en especial la d’aquells temes que tenen relació amb la promoció i facilitat d'implantació d'activitats econòmiques.

Li queda molta feina per fer, però la il·lusió i el convenciment són grans aliades.

Jordi Martínez (President de la UBIC) Jo n’espero molt, de Marc Castells, i crec que va per bon camí. Tenim una bona relació i sabem que és un moment difícil però junts ho aconseguirem. Cal que agents públics i privats fem un esforç per anar en la mateixa direcció perquè Igualada sigui una ciutat d’excel·lència comercial, un referent en el país.

M. Àngels Solé ( Presidenta de l’Associació del mercat de la Masuca)

Després de les reunions que hem fet amb l’equip de govern, veiem que hi ha molt bona predisposició però ara falta que es vegin resultats. Durant aquests 100 dies no n’hem vist però és normal, hi ha hagut poc temps i l’estiu entre mig.

Salvador Palà (President de la junta de funcionaris de l’Ajuntament d’Igualada)

Als funcionaris no ens correspon valorar la feina dels polítics però sí que és veritat que per poder desenvolupar bé la nostra feina cal que estiguem valorats i que els nostres criteris siguin tinguts en compte. En aquest sentit, podem dir que en aquest govern notem respecte per la nostra feina i pels nostres criteris.

Ara que els funcionaris estem en el punt de mira i que la societat ens veu com part del problema, ens agradaria que se’ns valorés com a part de la solució, nosaltres hem tingut sempre en compte la situació i moltes vegades hem evitat que els costos i els desgavells econòmics fossin superiors.

Jordi Riba (Portaveu del grup municipal del PSC) Entenem que el govern segueix mirant pel retrovisor; està més preocupat per criticar l’anterior equip que no pas per posar en marxa el seu programa. Aquest fet es veu més accentuat en allò que fa referència al tema econòmic i més enllà de l’obertura de l’oficina d’atenció empresarial, no hem vist cap actuació, han estat 100 dies malbaratats.

Francina Cirera (Gerent de l’Ateneu igualadí ) La proximitat i la franquesa que mostra el nou alcalde ajuda a portar les situacions complexes amb serenitat. Percebre que l'entitat en la que treballes té el suport del màxim representant de la ciutat permet encarar el futur amb optimisme, i anar allà on calgui amb seguretat.

Òscar Balcells (Director del Teatre de l'Aurora) Els 100 dies de nou govern municipal han passat volant, i ara, superat aquest període d'immersió a l'Ajuntament i de situar-se, serà l'hora de començar a veure resultats. Desitjo que durant els propers 1.300 dies, el govern aposti fort per la cultura, un element de cohesió social i un pilar fonamental de la ciutat que cal continuar potenciant per mantenir la nostra identitat com a país.

Ramon Felip (President de la Unió Empresarial de l’Anoia) És difícil fer una valoració amb tant poc marge de temps, es tracta de 100 dies mal comptats. Malgrat tot, l´equip de govern s´ha trobat en una situació financera molt delicada, que els ha portat a prendre decisions ràpides com el préstec ICO per poder pagar urgentment als proveïdors.

L'impagament de factures i la morositat en l'administració han causat greus problemes de tresoreria i el tancament de moltes empreses -sobretot entre les pimes. Per una altra banda, hi ha el tema de la complicada situació econòmica de l´hospital.

Per la nostra banda estem en contacte amb l’Ajuntament i realitzem reunions de treball periòdiques amb la Regidora responsable de Promoció Econòmica, Àngels Chacón, esperem que aquestes gestions donin bons resultats , ja que la coordinació entre l´administració i les entitats és bàsica per dinamitzar la comarca i obtenir fruits a curt i mig termini.

Montserrat Mateu (regidora d'ICV a l'ajuntament)

Estan defraudant a gent que els va fer confiança en les eleccions del 22 de maig per prioritzar la destrucció o desfeta de l’obra realitzada pels governs d’Entesa durant els darrers 12 anys. Volen desfer un model de ciutat d’esquerres i no demostren sensibilitat social. A més a més, aquests dies s’han caracteritzat per més informació que acció tot invertint l’ordre lògic.

Hem detectat una manca de reflexió a l’hora de plantejar temes i una gran improvisació: Temes del primer ple del cartipàs s’han tornat a portar al ple fins a dues vegades més. També denunciem les actituds poc dialogants de l’alcalde i tics autoritaris de l’equip de govern, la victòria els ha donat aires d’arrogància i de prepotència. Finalment, cal dir que CiU dóna poc pes a ERC dins del govern i la limita a qüestions estètiques i testimonials tot i que els republicans semblen satisfets.

Severiano Duran (Delegat de CCOO a la comarca): Es pot dir poca cosa de l’actuació d’un govern en només 100 dies, hem d’esperar els propers mesos per veure si Marc Castells assumeix els reptes de ciutat i de comarca. Cal que l’alcalde dissenyi polítiques per fer front a la problemàtica econòmica. Volem que tanqui els interrogants que alguns membres del seu partit han obert a la comarca, per exemple, sobre la continuïtat del CESCA. Creiem que el CESCA és una bona eina perquè aconsegueix un consens molt ampli, i seria un error que desaparegués. També s’han de tancar altres interrogants com el sòl industrial a Òdena, el Parc Motor i l’aeroport corporatiu.

Francesc Rica (Delegat d’UGT a la comarca) 100 dies són molt pocs per valorar, a mi el que m’agradaria és reclamar. S’ha d’enfortir el consens entre totes les institucions socials, volem que el Marc Castells faci ús de la seva majoria i que es comencin a fer coses. Cal aprofitar la composició del CESCA i el consens assolit a través d’aquesta entitat.

David Garcia ( Gerent de Fagepi) Castells està fent un esforç per gestionar una situació econòmica complicada amb índex d’atur molt elevats i moltes necessitats socials.

Jordi Ribaudí (President dels 'Amics del Rec)

Qualsevol canvi és bo, però encara està per verue què farà el nou govern.

Manel Burón (President de la Igualada Hoquei Club): Ara mateix Castells està aterrant i reconeixent quin és el panorama financer. No serà fàcil però jo li demanaria que treballi perquè Igualada torni a generar llocs de treball com ho va fer durant els anys 60 i que tingui un teixit industrial i empresarial que doni vida a la ciutat.


10 Comentaris

M

Maria

20 de setembre 2011.00:53h

Respondre

Senyors, deixem-nos de places, carrers i fils que penjen, doncs crec que el problema que tenim i el que ve, no té res a veure amb tot aixó. Quina sort tindriem si les nostres preocupacions fossin... Llegir més aquestes.

Aterrem, apliquem sentit comú, llegim i escoltem la radio, sobre tot tertulies de gent inteligent, sabis, (no polítics), informemnos de com hem arribat fins aqui i amb quina deixadesa, falta de previsió, endeutament i malbaratament del diner públic hi ha hagut.(ho espliques be, Pep).

Si pensem i ens n’adonem de tanta desfeta, i veiem que hi ha un atur important, que ja quasi no queda empresa privada, que la sanitat i l’ensenyament no es podrà pagar, que perillen les jubilacions, que es una vergonya que el jovent format emigri i la gran massa de jovent, no format, vagi pel’s carrers sense il·lusió ni estímol de cap mena. Que ens fotaran fora d’Europa, que perilla tot...hem d’anar al gra.

Penso que si jo fos quelcom resposable de tot aixó, si el meu granet d’arena hagues estat part d’aquesta espurna incendiaria, no dubteu que no podria dormir (segurament que tots dormen) i no se que faria amb tots els beneficis i diners que hauria cobrat legitima o il.legitimament, d’aquesta gestió. (sugerència porta-los a Somalia)

Que fariem amb tots els carrers i places noves, disenyoses ?, ensorrar encara mes i apa, tot nou, mes crédits i mes deute i que baixi Deu, sa mara i l’esprit sant i ho arregli?. Beneïdes les ànimes que creuen¨. Jo no crec amb aquestes solucions divines, hauria de creure amb la justicia, si n’hi hagues. El futur es el mes incert que ens hem trobat des de la última guerra.

Anims però...Sr. Castells; transparència i decissió, fa falta.

P

Pep Itu

Igualada City

19 de setembre 2011.22:20h

Respondre

Maria, estic molt d’acord amb tu. El malbaratament de recursos públics hauria de ser punible i castigat. No podem deixar que la incompetència, la mediocritat i la corrupció ens governi, i per... Llegir més això caldria imposar controls periodics fixats per llei, com auditoria de comptes pública anual, limitacions del deute dels ajuntaments, etc... Això suposo que tothom hi està d’acord, oi? Als anteriors, la ciutadania ja els ha condemnat a una llarga oposició a l’ombra...

Ara bé, que vol dir molt, els que s’han posat ara, han de tirar del carro i la seva responsabilitat com a oposició anterior era ser plens coneixedors de la delicada situació econòmica de la ciutat, oi? Doncs pel sentit de responsabilitat que s’els hi suposa, haurien de deixar de banda els retrets i fer proposes constructives per Igualada City, que bona falta ens fa i és el que realment necessitem!

G

Galo Ball i Ratés

Igualada

19 de setembre 2011.19:26h

Respondre

Els problemes d’ igualada son massa grans per que l’oposició i el govern es barallin tontament, el govern anterior va fer encerts i errors igual li passarà al senyor Marc Castells i el seu... Llegir més equip. El principal repte és el tema económic, és clar que no depend en exclusiva de l’ Ajuntament, però cal fer-hi quelcom i mès per ajudar a dinamitzar la difícil situació econòmica.Si un dia la cosa millora, es pot tornar a prendre
l’activitat de millora de la ciutat ja que queden moltes coses a fer i millorar per exemple, la plaça d’Espanya, el carrer del Carme, el de Roca,Caritat,etc.,i sobretot millorar el manteniment ja que hi ha una majoria de carrers amb un paviment en estat lamentable, no ens donem conte doncs ja estem acostumats a veure’ls decrèpits i tambè veure fils que penjen per tot arreu i pals de fusta que els aguanten. Sr Castells li demano que surti d’ Igualada i visita una ciutat alemanya del mateix tamany junt amb el seu arquitecte municipal i podran prendre vistes i comparar.

Galo Ball i Ratés

M

Maria

19 de setembre 2011.19:00h

Respondre

Pep, i no s’ha de passar comptes amb els que ho han enfonsat? o es que els perdonem per que tenien els ulls tapats i les orelles sense rentar feia uns quants anys. Per que tan ”despilfarrament”... Llegir més i super endeutament. I anaben be?

T

Toni

IGD

19 de setembre 2011.16:18h

Respondre

Una empresa ,des de zero costa pel cap baix uns 3 anys per a que tregui el cap.
L´Ajuntament igualadí, que actualemnt esta a -50 ni te cuent....

P

Pep Itu

Igualada City

19 de setembre 2011.14:33h

Respondre

Ja sabem tots que Igualada està molt ”xunga” en termes generals, i en les seves finances en particular. Considero que els que es van presentar a alcaldables haurien de ser coneixedors de la... Llegir més delicada situació de la ciutat i que si es van presentar era perquè consideraven que podien posar en marxa polítiques per redreçar el rumb cap a una ciutat moderna amb bona qualitat de vida.
Esperaré al dia de demà per veure com l’actual govern es posi en marxa, i que un cop denunciada públicament els problemes, es posin a treballar activament i generant noves propostes (amb il·lusió!), i sense retrets! (i si no que no s’haguèssin presentat!).

L

La Pubilla Jenifer

Igualada

19 de setembre 2011.13:18h

Respondre

L’Ajuntament no està pitjor que fa 100 dies, cosa que, vistos els esdeveniments i el context macro i micro econòmic, és una notícia més que excel·lent.

M

Maria Ll.

Igualada

19 de setembre 2011.11:33h

Respondre

Home Fredi, si les retallades son per pagar menys impostor no estaria malament del tot oi?. Parlant en serio, 100 dies donen pel que donen i si a més a més resulta que et trobes amb un greu... Llegir més problema econòmic a sobre, segurament donen per intentar resoldre el problema immediat i poca cosa mes i si afegim que entre mig hi ha les vacances dons be, resulta que els 100 es redueixen a uns 80

Ara be cadascú pot dir el que li sembli i generalment es dona un marge de confiança. Per exemple es molt difícil portar empreses en tan poc temps, ja que sinó que hauríem de dir de l’anterior govern, però el que em sobta mes es el que opina el Sr. Riba, home Sr. Riba, els demés podem opinar el que vulguem, però vostè amb el pastís econòmic que ha deixat, ara que ja tots sabem que segons la Generalitat som un dels 50 ajuntaments mes endeutats de Catalunya i que el Ministerio de Economía ens col-loca en el 144 lloc dels mes endeutats d’Espanya, hauria de ser una mica mes prudent i mirar de passar sense fer soroll ja que s’exposa a que algú algun dia perdi la educació i li digui alguna cosa grossa que no li agradarà gens.

F

Fredi

Igualada

19 de setembre 2011.10:25h

Respondre

Estic decebut amb vostè senyor alcalde Castells. Encara estic esperant que porti ”empreses” a Igualada. Ni vostè ni el govern d’Artur Mas, que ja ha tingut un any per fer-ho. Vostès només... Llegir més volien la cadira i fer retallades per pagar menys impostos. Ens han enganyat !!.

J

Joan

Igualada

19 de setembre 2011.10:18h

Respondre

Està molt bé poder coneixer les opinions de de diferents personatges de la vida igualadina. Així coneixem una mica mes al tarannà de tots.
Em sorpren però la sra. Montserrat Mateu quan diu ”la... Llegir més victòria els ha donat aires d’arrogància i de prepotència”, ja que em fa dubtar de si li falta algun mirall, o ha tingut un atac d’amnessia, ja que no es recorda dels seus anys al govern.
Personalment, encoratjar al nou equip de govern.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.