TORNAR

El Consell Rector del CSA continua sense prendre una decisió sobre l’ERO de l’Hospital

El deute històric del CSA ascendeix a 28 milions d'euros

societat
Divendres, 8 juliol 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Al voltant de 150 es van aplegar aquest dijous al vestíbul de l’hospital amb la voluntat de manifestar-se en contra del possible ERO previst i per fer pressió en motiu de la reunió del Consell Rector del CSA, la prima d’ençà que Marc Castells n’és vice-president. La reunió, que va iniciar a dos quarts de quatre de la tarda, va allargar-se més de tres hores. Finalment, Marc Castells i Javier Niño, president executiu i vice-president del Consell Rector van anunciar que, un cop conegudes les mesures, les estudiarien i entrarien en diàleg amb el nou comitè d’empresa constituït aquesta mateixa setmana.

Marc Castells i Javier Niño

Sílvia Martínez és la nova presidenta del Comitè d'empresa

Els treballadors intenten entrar a la reunió del Consell

La crispació es notava en els passadissos de l’hospital, treballadors del centre i membres sindicals van aplegar-se prop de la sala on se celebrava la reunió del Consell Rector reclamant que no es dugués a terme l’ERO. Quan faltava poca estona per acabar la reunió, els membres del comité d’empresa van participar-hi per conèixer-ne les conclusions.

Finalment, doncs, la reunió va finalitzar sense una resolució sobre si es duria a terme o no l’Expedient de Regulació. Javier Niño, President executiu del Consell Rector i Gerent en funcions a l’espera de l’arribada del nou gerent de l’Hospital, es va mostrar comrpensiu amb les tensions dels treballadors i va explicar que durant la reunió s’havia analitzat la situació de l’hospital per prendre les mesures convenients que serien negociades amb el comitè d’empresa.

Un esforç per part de tothom

Javier Niño va afirmar que ‘a dia d’avui no s’ha pres la decisió de dur a terme un ERO’ i va apuntar que: ‘si dialoguem i sabem afrontar-ho no crec que sigui necessari’. Tot i així, va apuntar que caldria un esforç per part dels treballadors pel que fa a salaris i complements: ‘Tothom ha de fer un esforç si volen salvar els llocs de treball’.

Per la seva banda, Sílvia Martínez, la nova presidenta del comitè d’empresa, ha afirmat que encara no s’ha iniciat cap negociació amb els membres del Consell Rector i no s’ha posicionat sobre la flexibilitat dels treballadors a renunciar a algunes prestacions salarials com la 15a paga del més de març que va en funció dels objectius assolits (DPO’s) per tal d’evitar l’ERO a l’Hospital.

El deute històric.

Tan Marc Castells com Javier Niño van insistir en el fet que el seu principal objectiu és garantir la viabilitat de l’hospital i van recordar l’existència del deute històric que arrossega l’entitat i que ascendeix a 28 milions d’Euros. Castells va demanar prudència i va explicar que ni tan sols durant els anys de bonança s’havia pogut eixugar aquest deute que afecta en l’execució dels pressupostos.

A l’espera de la reunió amb el comitè d’empresa

El proper dimecres el Consell Rector, format per tres membres de l’Ajuntament: Marc Castells, Joan Torras i Fermí Capdevila, 7 membres designats pel CatSalut: Javier Niño, Francesc Sancho, Lluís Esteve, Josep Maria Oller, Josep Maria Torrens i Jordi Ferrer i a l’espera d’un membre designat pel Consell Comarcal que no es coneixerà fins el Ple del Cartipàs de l’entitat, es reuniran dimecres que ve amb els membres del comitè d’empresa per iniciar els diàlegs i les negociacions.


3 Comentaris

i

igualadí

8 de juliol 2011.23:54h

Respondre

Joan, pregunta-ho a aquells que ens ho van imposar ? Els teus amics, oi ?

J

Joan Balcells Masachs

Òdena

8 de juliol 2011.23:16h

Respondre

L’ IMPOST PER LA SANITAT

De que ha servit o serveig pagar l’ impost sanitari sobre els combustibles i a on han anat a parar els diners?

M

Maria

Ig

8 de juliol 2011.14:51h

Respondre

Perquè no expliqueu o demaneu explicacions, a qui calgui, del perquè del deute milionari i repaseu la historia hospitalària d’Igualada... Plorariem o ens esgarrifariem.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.