TORNAR

Vilanova del Camí inaugura una legislatura amb l'alcaldia del PSC i VA

IPV-VV, CiU, ERC, ICV-EUiA, PP i PxC governaran des de l'oposició

politica
Dissabte, 11 juny 2011. 14:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L'atomització del vot a Vilanova del Camí va portar a una situació excepcional al municipi, que comptava amb 9 formacions polítiques amb aspiracions per governar Vilanova. Així i tot, després d'algunes converses entre les formacions, el PSC i Vilanova Alternativa (VA) van decidir governar junts, compartint l'alcaldia. Per això, en la sessió constitutiva d'aquest dissabte, Joan Vich (PSC) va quedar proclamat alcalde del municipi, tot fent públic que d'aquí dos anys l'alcadia passarà en mans de Francisco Palacios (VA).

Joan Vich va rebre aquest dissabte la vara d'alcalde, declarant que continuarà governant amb 'responsabilitat, honestedat i il·lusió'. Amb els versos de Miquel Martí i Pol: 'El poble ets tu i tu i tu (...) el poble és tothom', Vich va celebrar l'acord amb el qual aconseguia governar amb Francisco Palacios. 'El nostre govern combinarà experiència i la feina feta amb la joventut i la il·lusió'.

Per la seva banda, Francisco Palacios va apel·lar a la novetat i a les ganes de treballar amb les que pren el càrrec. Palacios va expressar el seu respecte cap a les altres formacions, algunes de les quals havien criticat l'acord del govern PSC-VA durant els parlaments. En aquest sentit, Palacios va explicar que VA 'respecta totes les opinions, tot i no compartir-les'.

7 formacions polítiques governaran des de l'oposició

Els partits polítics que no van entrar al consistori, van fer públic que havien treballat dur durant la campanya electoral i que, malgrat quedar-se a governar des de l'oposició, esperen que els partits que governin ho facin 'amb responsabilitat'. La formació política que va ser més clara respecte d'aquesta idea va ser ICV-EUiA, encapçalada per Francina Gabarró. L'ecosocialista va declarar que, tot i que Vilanova no hagi valorat la feina d'ICV en les regidories de Medi Ambient i Cultura, el seu partit era conscient que havien fet polítiques des de l'esquerra, 'i ben fetes'. Per això, va explicar que 'volem fer política des de l'oposició, i d'esquerra, per fer avançar Vilanova i seguir amb responsabilitat, com fins ara'.

Tant ICV-EUiA com IPV-VV van expressar que el canvi que es proposava per Vilanova del Camí no ha quedat materialitzat en aquest nou govern que comença. J.M. Cividanes, al capdavant d'IPV-VV, va assegurar que els interessos personals havien impedit el govern de canvi. Cividanes va destacar que Vilanova és el 8è poble més pobre de Catalunya en renda per càpita i que el més important són les persones. Per això, va assegurar 'fer una oposició exigent, perquè en el govern no hi hagi enganys ni trampes'.


10 Comentaris

l

lucia

vilanova del cami

14 de juny 2011.16:05h

Respondre

Ai Josep si vas a l’hort, porta figues i un pebrot. Ves per on és un bon símil (la figa i el pebrot) per els dos protagonistes de pel.lícules americanes a que fa referència el josepet (el... Llegir més flautista d’hamelin i brokeback mountain). Persona, el josepet, que diu coneixer sobradament la valua, l’experiència, eficiència i el talent de tots els membres de les dues llistes de tradició socialista ”VIVA CUBA LIBRE”. Així ens VA. Capdavanters en atur i pobressa. Se’ns dubte la millor carta de presentació per un alcalde que escura les butxaques de les quatre iaies estalviadores per asfaltar un carrer i per portar a terme la construcció d’una ruinosa piscina coberta. Aquestes són les polítiques de progres d’aquests senyors que han portat a moltes families a una situació límit.

N

Nautilus

Vilanova del Camí

14 de juny 2011.08:39h

Respondre

El pacte final entre PSC i VA no fa més que demostrar que el VA era el submarí que alguns poders fàctics anoiencs van crear per convidar a Joan Vich a plegar. Era qüestió de temps: molts vots... Llegir més del VA eren d’antics socialistes decebuts amb Vich. Els vilanovins van parlar a les urnes i el resultat final va ser aclaparador. Només 4 regidors de 17 és un fracàs absolut de Joan Vich. Ni pagant tres televisions, una ràdio, un butlletí municipal ha pogut evitar un daltavaix brutal. El fet de mantenir-se com a alcalde temporalment no fa sino perpetuar una llarga i lenta agonia d’un alcalde que s’ha perpetuat de forma incomprensible i que, a més, ha tallat de socarrel tots els intents de substitució interna. Crec que la marxa de càrrecs de confiança ”juràssics” i que tenien sous astronòmics és una molt bona notícia. Ja tocava airejar aquesta gent que estaven només per servilisme.

r

raul

13 de juny 2011.19:26h

Respondre

V.A. Vilanova alternativa. PERÒ QUINA ALTERNATIVA ES AQUESTA SI MANAN ELS MATEIXOS. Ens pixen al damunt i encara diuen que plou. Vergonyos...

j

josep

vilanova

13 de juny 2011.13:33h

Respondre

No hi cap teoria ni cap mentida amics.Només hiha VILANOVA PER DAMUNT DE TOT.PSC i VA han buscat i trobat un acord de govern de 4 anys.Buscar altres motius és absurd,pensar en acords... Llegir més estranys,traicions,... no sabeu de la gent que esteu parlant, coneixo a totes les persones de les dues llistes i tot això que esteu dient és imposible, potser seria una cosa més normal si parlessim del Sr. Cividanes.
Sr.Pep el PSC té el relleu del sr.Vich totalment preparat i organitzat i aquest no es el Sr. Palacios, per favor vosté ha vist moltes películes americanes.
IPV ha quedat fora només per les ambicions justes del sr.Cividanes de voler ser alcalde ell 4 anys. No hi ha cap més secret.Només hi havia dos pactes posibles per tirar el poble endavant.IPV-VA i PSC-VA
sortosament per Vilanova s’ha produit l’últim.
Hi ha algú que vol martiritzar al Camilo.Endavant amic crec que seràs un gran regidor d’esports, entre altres coses perque ets una excel.lent persona

o

olga

vilanova del cami

13 de juny 2011.10:36h

Respondre

LA GRAN MENTIDA. Tot és una gran mentida. Tot ha sigut un engany. TOT com ho és la doble moralitat del Sr. Vich i els propòsits reals del Sr. Palacios. TOTS DOS amaguen una gran veritat i confio... Llegir més que el temps obri els ulls a la penya que ”encegats” s’han entregat ”en cuerpo y alma” a una alternativa que ens aboca al fracàs col.lectiu i a la pobresa més infinita en tots els punts de vista. Cal doncs, que siguem els vilanovins i vilanovines els veritables impulsors del canvi amb la participació ciutadana i la suma d’esforços per tal de fer una societat més cohesionada, solidaria i valenta per a fer front a les dificultats econòmiques i socials que estem vivint.

P

Pep

VILANOVA DEL CAMI

13 de juny 2011.10:22h

Respondre

El pacte es fosc i del qual jo en tinc una teoria. Ja fa anys al nostre municipi es parla de que el Sr. Joan Vich estava buscant un successor, les trames i els problemes dins el seu partit no li han... Llegir més permès fer-ho amb la gent que tothom pensava ho faria, tan sols cal veure les llistes d’aquest any i on estaven situats els possibles hereus. Faltava vot jove, i muntar abans de les eleccions un partit alternatiu perquè aconseguís aquests vots sembla que va ser la millor solució, després va venir l’hora del teatre i simular possibles pactes amb altres opcions polítiques. Però sota la meva teoria son els mateixos, i d’aquí a quatre anys el candidat socialista a Vilanova serà el mateix que aquest any ho ha fet sota les sigles de VA. Penso però que l’alcalde evidentment hauria de ser el Sr. Vich ja que ha sigut qui ha aconseguit el major numero de vots però no era necessari enganyar a ningú. Encara que la vida política s’ha convertit en això oi?

l

lucia

vilanova del cami

12 de juny 2011.10:02h

Respondre

4 anys perduts. Tal oom bé diu el Sr. Cividanes, han prevalgut els interessos personals. Els qui vareu assistir ahir a la presa de possessió vau comprobar ”in situ” la imatge dels dos... Llegir més protagonistes del dia ”los padrinos” i les mirades de complicitat del personal. Els càrrecs de confiança passejaven alleugerits per la sala fent gala del seu ”poderio” i els incondicionals de VA feient gala del seu ”talante” cridant ”Viva Montbui”... he tingut un lapsus, com la majoria viuen a Montbui. Ja s’han repartit la pasta per els quatre anys. És primordial i prioritari, ”Lo demas son tonterias sin importancia”. El poble és sobirà i ha escollit l’opció més inutil per Vilanova i el temps em donarà la raó. Vilanova ”is diferent”.

P

Pedro

Vilanova del Camí

11 de juny 2011.19:57h

Respondre

He vist com el VA, d’aqui 4 anys no tindra ni un vot. Jo haure de decidir a qui votare. Però he vist com un amic, el Camilo, estava destroçat, ho sento per ell, però m’ha caigut als peus. Tinc... Llegir més varies preguntes, perque no heu passat a l’oposició deixant al Vich amb 4?, sabieu que el Vich qiedava amb 4 dimitia? potser desprès de la dimisió del Vich un pacte amb el PSC era més facil de pair? perquè tal i com m’han dit els regidors de CiU, si CiU i IPV-VV van oferir aquest dimarts compartir alcaldia no vau acceptar? perquè el Josep Maria Garcia (tiet de palacios) ja va dien que te els seus temes solucionats i que no li tiraran la casa? perquè diu que el partit és seu? perquè diu que ell va fundar el partit i el Palacios farà el que digui ell? que és ell qui ha guanyat les eleccions? CAMILO que estas fent???????????

j

josep

vilanova

11 de juny 2011.19:31h

Respondre

Ara és l’hora de la veritat,les històries personals queden apart,s’ha prés una decisió de poble, els vilanovins esperem d’aquest govern plural treball i esforç.Que tingueu molta sort.

R

Ramon F.

Igualada

11 de juny 2011.18:28h

Respondre

Cada quatre anys, la societat civil, el poble, tenim dret a parlar i o fem alt i clar, i s’espera que els altres, els partits polítics, entenguin el missatge. A Vilanova ICV-EUiA sembla que ho ha... Llegir més entès i es queda a l’oposició com no podia ser d’altre manera desprès d’haver llegit be els resultats, en canvi els Sr. del VA penso que s’han precipitat. Els ciutadans de Vilanova a traves dels seus vots van expressar clarament que volien un canvi de govern o diguem-ho mes clarament, un canvi d’alcalde (sinó ja haguessin votat directament al Sr. Vich) i varen posar la seva confiança amb els senyors del VA, dons be, ara aquests senyors responen a aquesta confiança amb tot el contrari del que crec que s’esperava i tornen a posar al Sr. Vich a l’alcaldia.

Entenc que quant el poble es pronuncia, el que cal solament es saber llegir el resultat i ICV-EUiA ho ha sabut fer i en canvi el VA no, serà qüestió de no perdres el que en dirà de tot això el poble d’aquí a quatre anys

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.