TORNAR

2 anoiencs dissenyen una aplicació web per decidir quin és el millor lloc per viure

L'aplicació ha arribat a la final del prestigiós concurs d'Abredatos

Divendres, 27 maig 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Francesc Masana de Pujalt i Ricard Espelt de Copons són dos dels dissenyadors d'una aplicació web que ajuda els usuaris a decidir quina és la millor comunitat autònoma per viure en funció dels seus interessos . Amb aquesta idea, el grup integrat per quatre catalans, ha arribat a la final del concurs Abredatos,un certamen pensat perquè els participants dissenyin aplicacions a partir de les dades obertes que ofereix l'administració.

Portada aquí os qudáis

Ajudar a decidir quin pot ser el millor indret per viure en funció dels interessos de cadascú és el que proposa 'aquí os quedáis', l'aplicació web que fa una comparativa entre les diferents comunitats autònomes utilitzant indicadors d'ocupació, economia, salut, educació, residus perillosos, medi ambient, cultura...Espelt explica que no és una simple exposició dels punts forts i febles de cada comunitat, sinó que vol ser una eina que ajudi a millorar la presa de decisions ja que els resultats sortiran en funció dels interessos de cadascú.

Cada usuari marca les seves preferències, és a dir, aquells factors que considera més importants a l'hora de decidir el lloc on viure. A partir d'aquesta informació, el web li recomanarà la comunitat autònoma que més s'ajusti als seus interessos. Es tracta d'una idea original i singular que ha arribat a la final del prestigiós concurs Abredatos, un certamen organitzat perquè els dissenyadors creïn aplicacions a través de les dades obertes que facilita l'administració.

El veredicte final que designarà un guanyador entre entre els vuit finalistes es decidirà a través d'un jurat i dels vots que s'obtinguin a travésd'aquesta web fins diumenge vinent. Segons Ricard Espelt, de moment es tracta d'una aplicació web però se'n podrien fer derivades per I-phone o Android. A part de l'orginal proposta de Francesc Massana, Albert Brufau, Albert Balagueró i Ricard Espelt, han arribat a la final aplicacions que permeten comparar els pressupostos de diferents CCAA, l'exportació i importació d'armes, una per trobar llibres i una que compara el preu a diferents poblacions.


8 Comentaris

j

jordi

Igualada

6 de juny 2011.10:01h

Respondre

moltes felicitats x l’iniciativa!! ...i sort, a veure si guanyeu! .)

j

josep

28 de maig 2011.09:52h

Respondre

entreu a la web, feu-la funcionar i en tindreu una impressió més ajustada a la realitat (que no localitat)

j

japt

igualada

27 de maig 2011.19:01h

Respondre

...enhorabona per el projecte i molta sort...endevant...

X

Xavi Nadal

Calonge

27 de maig 2011.14:15h

Respondre

Moltes felicitats per l’iniciativa! I molta sort per al concurs.

A

Albert

Igualada

27 de maig 2011.12:45h

Respondre

Moltes felicitats per aquesta iniciativa! Innovar és créixer.

F

Francesc

27 de maig 2011.11:32h

Respondre

felip, el repte d’aquest concurs es fer una aplicació durant un cap de setmana. I feines vam tenir d’acabar el projecte! Falten moltes millores. Però 48 hores no van donar per mes.

f

felip

Igualada

27 de maig 2011.10:11h

Respondre

realment una llàstima que aquests dissenyadors anoiencs no tinguin cap mena d’interès per la llengua catalana, m’imagino que la seva. To tés en castellà i no cal dir que la web està pensada... Llegir més en clau espanyola (comunitats autònomes...)

vergonyós

J

Jaume

27 de maig 2011.09:36h

Respondre

Fem que guanyi el projecte català aquiosquedais.com!
Per votar: live.abredatos.es/vote

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.