TORNAR
PUBLICITAT

L'alcaldessa de Calaf aposta per fomentar l'educació i la convivència per combatre les actituds xenòfobes

PxC és la segona força més votada a Calaf

politica
Dimecres, 25 maig 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Els resultats de les eleccions de Calaf van col·locar Convergència i Unió com a força guanyadora, amb 7 representants a l'Ajuntament. Així, Maria Antònia Trullàs, l'actual alcaldessa del municipi, es va proclamar guanyadora absoluta dels comicis. Malgrat això, la segona força més votada va ser la que encapçala Marcel Dot,  Plataforma per Catalunya. El partit xenòfob va obtenir 3 regidors, i aquesta entrada no va comportar bones notícies per als altres partits calafins. Units per Calaf, que va aconseguir un regidor, i ICV, APC i PP, que no van treure cap representant, tampoc no es mostren satisfets amb l'entrada de PxC al consistori.

Imatge d'arxiu. Maria Antònia Trullàs

CiU es va consolidar a Calaf com la primera força política, obtenint 7 regidors. L'alcaldessa Maria Antònia Trullàs es va mostrar satisfeta pels resultats assolits, tot i no estar orgullosa de la situació política al municipi. I és que l'entrada de PxC a l'Ajuntament no va deixar de sorprendre molts calafins i, sobretot, els representants polítics de les altres forces que corrien en les municipals del 22M.

Els resultats obtinguts en les passades eleccions al Parlament de la Generalitat ja feien intuir una forta presència d'aquesta formació política a Calaf. Els 121 vots que va obtenir el partit de l'Anglada el 28 de novembre en el municipi el van convertir en la tercera força més votada després de CiU i PSC. Però en les municipals, el vot de PXC ha crescut exponancialment i aquest 22 de maig, Marcel Dot va obtenir fins a 341 vots.

No obstant això, Trullàs va declarar que, davant la incorporació de PxC a l'oposició, s'haurà 'd'explicar bé als ciutadans que els recursos són per tothom' i que no es negaran ajudes, subvencions o tot allò que necessitin els calafins i l'Ajuntament pugui fer-se'n càrrec. En aquest sentit, l'alcaldessa convergent va admetre que a partir d'ara es faran polítiques per 'arribar als ciutadans descontents, perquè entenguin la realitat'.

Dues lectures davant l'entrada del partit xenòfob

El fet que PxC obtingués 3 regidors al municipi pot tenir, segons Trullàs, dues lectures diferents. En primer lloc, els votants de la Plataforma van ser els que no accepten la immigració que s'està vivint a Calaf en l'actualitat. En relació amb això, Antònia Trullàs va explicar que, si bé és cert que a Calaf hi ha molta població immigrada, la situació del municipi no pot comparar-se amb la d'altres municipis com Salt.

En segon lloc, l'altra lectura que pot fer-se respecte de l'entrada de PxC pot anar relacionada amb el descontent general de la població, que han vist que PxC pot ser una solució. No obstant, Trullàs va assegurar que l'alternativa a aquest descontent passa per aplicar polítiques d'educació i de convivència amb totes les persones del municipi, perquè els votants de PxC 'poguessin veure les coses tal com són i acceptessin que els recursos són per tothom'.


18 Comentaris

U

Un usuari del Tren

Castelldefels

24 de novembre 2014.19:21h

Respondre

La DEMAGÒGIA és la sortida fàcil dels polítics en general...em refereïxo a quan intenta ”vendre la moto” 6 mesos abans de les Eleccions Municipals, amb l’educació i els Serveis Socials:... Llegir més crec que més d’un ”l’haurà vist del plumero”. També podrien demostrar més INTERÈS PEL TRANSPORT PÚBLIC...ja la passada legislatura havia demanat Entrevista amb l’Alcaldessa...encara espero!.
Suggeriria, per comprendre les mancances que els calafins pateixen, que agafi ella mateixa el Tren a diari...per anar a treballar a Manresa!. He conegut gent de Calaf, a Igualada i Manresa...que desitjen marxar del poble per nefastes comunicacions!. QUÈ FARÀ FER LA SRA.ALCALDESSA: Moció al Plé...o plorar ”que no hi ha diners”?.

j

juan rodriguez

igualada

28 de maig 2011.11:44h

Respondre

Aneu a aquesta adreça i veureu com PxC no diu tantes mentides com us volen fer creure . Ah !! I és un document oficial del BOE !! Que no és cap document de fundació, agrupació, etc...... Llegir més totalment subjectiu i interessat com els que s’han publicat abans de les eleccions.


http://www.boe.es/boe/dias/2010/04/21/pdfs/BOE-A-2010-6341.pdf

P

Pau

26 de maig 2011.16:42h

Respondre

Ja veig que alguns títols universitaris al nostre país ja no són el que eren. Així va l’educació i així va el país.

s

sobre els estudis

Igualada

26 de maig 2011.14:21h

Respondre

Sòc votant de PxC, i tinc una llicenciatura en psicologia, un màster i un doctorat. Crec que queda resposta la pregunta.

P

Pere

Anoia

26 de maig 2011.12:00h

Respondre

Pau respecte el teu comentari de
Quin nivell d’estudis tenen la majoria de votants de PxC ?

És una bona pregunta, jo no la se, però m’imagino la resposta, (que m’imagino que seu ser la... Llegir més mateixa que penses tu) però jo afegiria una altre variable que seria que; Si aquests votants son fruit de la segona generació que van venir a viure a Catalunya cap als anys 60 de la resta d’Espanya.

Crec que ens emportaríem una bona sorpresa si combinéssim i analitzéssim aquestes dues variables.

R

Resposta a Jaume Blanch

26 de maig 2011.11:30h

Respondre

Referent al que ha dit en Jaume Blanch, sobre que si la deficiència en els serveis socials és culpa majoritàriament dels immigrants:

Has estudiat alguna cosa al respecte? Bé, suposo i estic... Llegir més segura que no. La llei 12/2007 de serveis socials esdevé com un dret subjectiu de caràcter UNIVERSAL.

Tothom té accés als serveis socials, el problema està que les persones que han nascut a Espanya veuen els serveis socials com que està dirigit per a persones marginals i la majoria ni van a demanar ajudes. Moltes persones es queixen que els immigrants reben ajudes de tot tipus sense anar ells a demanar-les també.

I està clar que cap ajuda no te la donen si no compleixes uns requisits, i està clar també que si li donen a un immigrant és perquè aquests requisits no els compleix, o trobaries millor que li donéssin a algú que ha nascut a Calaf però que pot cobrir les seves necessitats bàsiques que a un immigrant que no té ni per viure?

Res més... es que estic una mica ”fins als collons” que la gent parli sense saber, sobretot al que es referent a ajudes socials-immigració.

R

Ramon

Calaf

26 de maig 2011.10:37h

Respondre

A Calaf la gent està cansada de veure xusma, delinqüència, robatoris,etc.. Només passar per la plaça gran del poble ja sembla que estiguis a Teheran, ja que només veus dones amb panxes... Llegir més passejant cotxets i que no ”fan ni brot”. A veure si es desperten aquests que són tant progres que els catalans, espanyols i els europeus tenim els dies comptats amb aquesta invasió. Cal un canvi abans de que sigui massa tard! Aquests resultats són més que lògics i l’augment de Plataforma al poble anirà a més. A veure quan traiem aquests vividors de CIU, que tenen tants vots de la gent gran, ja que tota la vida han votat el mateix. Així doncs, per desgràcia seguiran uns anys més.

Ànims PxC!

J

Jaume Blanch

Igualada

26 de maig 2011.09:39h

Respondre

Marta(7) que el increment de la delinquència i la deficiència en els serveis socials no son culpa (majoritariament) dels inmigrants ?? A quin pais vius ?? Doncs al teu poble no ho veuen gaire... Llegir més així. Crec que has vist moltes pelicules del Van Damme i pocs documentals, aquest solen ajustar-se a la veritat

P

Pau

Calaf

26 de maig 2011.09:22h

Respondre

Com a mínim el candidat de PxC és un culer com Deu mana. Tindrà moltes coses negatives el Marcel, però diu les coses clares i la gent de Calaf sap que hi ha coses que són insostenibles. Un 30... Llegir més per cent d’immigració és pràcticament impossible de controlar.

A

Albert

26 de maig 2011.03:39h

Respondre

Per Albert2. Clar que ens entenem, al menys jo ho tinc molt clar. Per descomptat que son els malfactors, però jo poca cosa i puc fer si es dona la ”casualitat” que tots ells son dels mateixos... Llegir més llocs, amb nominació especial per a Romania.
Noi, obre una botiga i parlem en un temps ...

n

no tot es culpa dels immigrants!!

Calaf

25 de maig 2011.19:27h

Respondre

Que el tema de la immigració s’ha d’arreglar em sembla que ja ho tenim clar tots!! paro de la mateixa manera que som molt crítics amb ells jo us parlaria de tots aquest ”fills de papa” per... Llegir més no dir-los d’una altra manera, que es dediquem a trinxar-ho tot, a fotre soroll tot el dia, a corre com bojos amb els cotxes per dins el poble i moltes mes coses mes... la crisis és una merda per tothom paro si aquest de PxC ENS HO HAN D’ARREGLAR LLAVORS ÉS QUE REALMENT SOM ESTÚPIDS!! el seu discurs fot pixar de riure... o potser ens arreglaran els problemes uns senyors que no viuen ni a Calaf?? feus-ho mirar tots plegats!!

M

Marta

Calaf

25 de maig 2011.19:13h

Respondre

Animo a tothom qui no ho hagi fet a llegir el següent article (adjunto l’enllaç al final), per tenir una mica més clar qui són aquesta gent que difonen hostilitats i violència contra els... Llegir més inmigrants, i que no suposen altra cosa que el resorgiment del vell dimoni del racisme sota una nova disfressa. Una disfressa maquillada amb noves retòriques sobre l’exclusió i que difon entre la opinió pública discursos tan enganyosos i lamentables com que els inmigrants són els culpables de totes les desgràcies socio-econòmiques producte de la recessió i els reajustos capitalistes -atur, manca de vivenda, increment de la delinqüència, deficiències dels serveis socials...-.
Aquestes ideologies han aconseguit incrementar l’animositat popular cap als inmigrants. Les alusions a una ”bomba d’emigració” s’utilitzen simplement per intensificar unes preteses pors de la població, distraient el cada vegada major descontent social de les vertaderes causes de la recessió econòmica. Fem així dels inmigrants els ”caps de turc” dels nostres problemes socio-econòmics. Quina solució tan pràctica i auto-sanadora: desplaçar el problema cap a una entitat externa, cap l’”altre”, en aquest cas l’inmigrant.

És francament lamentable que unes persones que presenten un programa poc tan treballat i rigurós -recordem que en la seva propaganda electoral a banda de l’apologia constant al racisme anuncien que no existeix cap centre on impartir Batxillerat a Calaf- hagin obtingut 3 regidors a l’ajuntament d’aquesta població. Tot plegat traspassa el llindar del mal gust i el ridícul, donat el desconeixement que aquests personatges mostren -sense cap tipus de vergonya- tenir sobre el poble.
Malgrat això, continua semblant-me encara més lamentable que ens haguem pogut empassar tan lleugerament i sense cap digestió la seva propaganda ”barata” i corrosiva.


http://anoiacontraelracisme.wordpress.com/

P

Pau

25 de maig 2011.16:20h

Respondre

Quin nivell d’estudis tenen la majoria de votants de PxC ?

A

Albert2

igualada

25 de maig 2011.14:23h

Respondre

Albert, llabors el problema no és amb els inmigrants sinó amb els malfactors, ens entenem, oi?

A

Albert

25 de maig 2011.13:09h

Respondre

De moment pepita, els immigrants ”tipus” Messi, Abidal, ... quan surten o fan tranquil·lament de la meva botiga amb els seus productes i es perquè prèviament han passat per caixa. Altres... Llegir més també surten però corrents i sense passar per caixa ... ens entenem, oi?

d

d'enlloc

25 de maig 2011.13:09h

Respondre

Resposta a ”un de casa”:

Suposo que no deus saber el significat de xenofòbia, te’l deixo aquí:
Xenofòbia: odi i rebuig a l’estranger

Un cop sabut et declares com a xenòfob, no?

p

pepita

calaf

25 de maig 2011.11:16h

Respondre

Que pasaria si a Calaf arribessin immigrans, tipus Messi,Abidal?

U

Un de casa

25 de maig 2011.09:06h

Respondre

Xenòfob? Jo no soc xenòfob, tan sols estic fens els pebrots dels immigrants.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.