TORNAR

Joan Pinyol guanya un dels quatre premis ADAC a la Normalització Lingüística i Cultural

L'escriptor capelladí rebrà el 'Reconeixement a la millor carta sobre la llengua catalana' el proper 3 de juny

cultura
Dimarts, 24 maig 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
En la vint-i-cinquena edició dels premis que convoca l’'Ateneu d'’Acció Cultural de Girona, que anualment reconeixen l’'esforç de persones, entitats, empreses i mitjans de comunicació per fer del català una llengua viva i que també serveixen per denunciar la deixadesa lingüística en alguns sectors, l'escriptor capelladí Joan Pinyol ha estat guardonat amb un dels quatre premis atorgats.

Joan Pinyol en una imatge d'arxiu

El proper 3 de juny l'’escriptor capelladí Joan Pinyol rebrà un dels quatre premis de l’'edició d'’enguany. Concretament, a Pinyol se li atorgarà el “'Reconeixement a la millor carta sobre la llengua catalana durant el 2010-2011'”, per la carta titulada “El català, cosa de pocs” que va aparèixer en l'’edició del diari El Punt el 24 de desembre de 2010.

Pel que fa a la resta dels premiats, el “Premi Personal” serà per a Jaume Fàbrega i Colom, la Plataforma per la Llengua rebrà el premi “Entitat”, i el “Reconeixement al millor article d'’opinió sobre la llengua catalana durant el 2010-2011” se l'’endurà Joan Abril i Español.

Tal i com l'’Ateneu d'’Acció Cultural de Girona manifesta en el seu butlletí, els premis ADAC a la Normalització Lingüística i Cultural, després d’'un quart de segle en reivindicant l’'ús del català en diferents àmbits durant els anys més difícils de recuperació del prestigi social de la nostra llengua, “la situació de la llengua catalana ha canviat, 'i no tenim ni un país normal, ni una llengua viva ni un govern ben disposat', per la qual cosa continua sent necessari elogiar i reconèixer la feina de les persones que més s'’han esforçat perquè el català sigui una llengua normal”.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.