TORNAR

L’Ajuntament d’Òdena aprova el POUM dies abans de les eleccions municipals

El municipi comptarà amb 300 hectàrees de sòl industrial

politica
Divendres, 13 maig 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Aquest dimarts l’Ajuntament d’Òdena va votar l’aprovació provisional del seu Pla d’Ordenació Urbanísitca en una sessió plenària que es va allargar fins dos quarts de dues de la matinada. Finalment, i després de le lectura de les 500 al•legacions presentades per diferents regidors de l’Ajuntament, el Pla es va aprovar amb els vots a favor de PSC i CiU, l’abstenció d’ERC i el vot en contra del regidor no adscrit.

Ple d'Òdena

El passat mes de març l’Ajuntament va presentar el Pla Estratègic del municipi, i aquest dimarts es va aprovar de manera provisional el Pla d’Ordenació Urbanística, una aprovació que no va estar exempta de polèmica tal com es va demostrar amb les 500 al•legacions presentades. Sobre aquest fet, Francisco Guisado va apuntar que: ‘al•legar és un dret però algunes al•legacions eren repetides’.

El Pla preveu la creació de 300 hectàrees de sòl industrial però també algunes modificacions com el Pla de la Masia que passarà de ser industrial a ser residencial. Francisco Guisado, alcalde d’Òdena, va recordar que gràcies a aquest POUM, que dibuixa un model de municipi, ‘els veïns del món rural que no tenien l’habitatge en el catàleg de masies li podran tenir’.

En el seu torn, Carles Casanova (ERC) va apuntar que el seu partit no compartia el mateix model de municipi: ‘la zona industrial hipoteca molta àrea del municipi’. Tot i així, Casanova mostrà satisfacció pel fet que la zona del Vallès del Pla de la Masia passés a ser zona residencial.

Francesc Jorba va defensar el polígon de la Zona Franca: ‘si encara hi som a temps,és una oportunitat’ i va recordar que en el procés d’aprovació d’aquest POUM ‘es toquen molts ulls de poll però cal mirar-lo de manera global’.


8 Comentaris

F

Francesc Jorba

Odena

15 de maig 2011.20:40h

Respondre

Acceptades. Crec que te clar que va ultrapassar el llindar polític; i a més no era cert el que deia; que ho podia ser i no passaria res, però es cosa d’un altre debat.
Sobre el nostre vot... Llegir més positiu, ja sap on soc; cap problema en explicar-ho com vaig fer al ple. Així millor podrà decidir si hem fet be o no. Jo aprenc cada dia de tothom que escolto, inclòs dels que NO opinen com jo, faltaria més. I repeteixo, totes les opinions politiques son respectables, i les seves no podien ser menys. Acceptades les disculpes, demostra que es Savi ja que sap rectificar. Mercès pel seu gest.

M

Marc

Plà de la Masia- Sant Pere

13 de maig 2011.20:42h

Respondre

Sr.Jorba, en relació al meu comentari anterior, sento que l’hagi ofés, no era el meu desitg, i si a estat així, li demano disculpes.
D’altra banda no entenc que sempre doni suport al PSC, ja... Llegir més no hara que deixa la política, sinó gaire be tota l’ultima legislatura.
Particularment crec que l’opossició ha de ser constructiva però no permissiva en tot.
Com sap vosté perfectament al PSC no li fa falta el seu suport ja que amb la majoria absoluta fan i desfan com volen sene escoltar a ningú, un clar exemple es l’aprovació del POUM, amb el seu suport, tot i haver al·legacions pendents, sense resposta, crec que les coses es poden fer d’un altre manera.
Per finalitzar li torno a demanar disculpes pel meu anterior comentari.Atentament.

F

Francesc Jorba

Odena

13 de maig 2011.13:44h

Respondre

Marc ( ?): no respondré de política; totes les opinions son lliures, tot i que per comentar-les crec que es bo saber qui es qui. Sols dir-te que et contesto per dir-te que crec que part del teu... Llegir més escrit no corresponia a aquest fòrum; i si vols parlar d’altres temes ( com has fet ) ,cap problema, saps qui soc i amb bon rotllo en podem parlar; jo escolto a tothom. Però temes que no son de política cal parlar-los en altres fòrums; però crec que est`s mal informat; t’ho asseguro.
Nota per altra part: a TOTS els candidats i equips: sort; i com vaig dir al meu darrer ple com a regidor: la ciutadania mai s’equivoca.

j

josep

odena

13 de maig 2011.12:54h

Respondre

Un POUM fet amb temps record. Això vol dir un procés d’elaboració a correcuita. L’Avanç que es va presentar era molt reduit. El POUM de l’aprovació inicial era molt deficient, amb moltes... Llegir més mancances i aquesta versió aprovada provisionalment li manquen informes. El pla estratègic que hauria de ser la base del POUM es va canviar per un de nou fa unes setmanes, quan el POUM estava redactat.
És legal aprovar un POUM quan estem en campanya electoral? És ètic?

Sòc odenenc i vaig fer al·legacions. Per què han aprovat el POUM i no n’han ni contestat les al·legacions ni dir que s’aprovaria en aquest darrer ple?
....

M

Montserrat

13 de maig 2011.11:26h

Respondre

Em fa gràcia que aquests dies tots els polítics volen fer grans polígons industrials per portar-hi empreses. Quines empreses?

M

Marc

Plà de la Masia- Sant Pere

13 de maig 2011.11:16h

Respondre

Si Juan, crear sol ndustrial perque vinguin grans empreses, com les de la zona Franca, que portaran milers de contenidors que donaran 10 llocs de treball per moure’ls i arraconar-los.
No oblidem... Llegir més que alguns empresaris del mateix municipi d’Òdena han traslladat les seves empreses al Marroc i tot i això demanen la Zona Franca, no ho entenc.
No oblidem que parlem de terrenys del municipi d’Òdena, perque de vegades s’oblida que son d’Òdena, no d’Iugalada i que lee repercusions son pels veins d’Òdena com l’Aeroport Corporatiu, si a Igualada en volen un, tal i com va dir un altre comentari, que ho facin al Passeig verdaguer.
Lo que han de fer es que es començin amb les obres de l’Outlet de l’antiga Scorpia, que segur que dona més feina que el famós Poligon de la zona Franca. Volem un canvi ja

J

Juan

Igualada

13 de maig 2011.10:57h

Respondre

ja era hora que algu es dediques a crear sol industrial per portar grans industries i fe vaixa el paro.

M

MARC

Pla de la Masia-Sant Peree

13 de maig 2011.09:30h

Respondre

Com no podia ser d’un altre manera han aprovat un POUM que només vol el PSC del Sr. Guisado, bueno i el Sr. Jorba com sempre recolçant al PSC, ( podria presentar-se amb ells aquest any,... Llegir més total...).
500 al·legacions contra aquest projecte diu molt, tot i no tenir-les en compte el Sr. Alcalde, com sempre, gracies a la seva dictadura.. ups, vull dir majoria absoluta.
Ja era hora, s’ha canviat el sol al la de la Masia que passarà de ser industrial a ser residencial, pero no s’havia de fer fa anys, o es va oblidar el Sr. Guisado.
No soc de cap partit polític com pensen alguns quant fas la teva critica o opinió,que creuen que ets de la opossició per això, DONCS NO, simplement pensó que Òdena necessita un canvi real de govern, ja que com s’esta veient, es perdra l’esperit de poble que tant ens agrada a la gent que vivim en aquest municipi.
Espero que després de les eleccions podrem tornar a somiar amb el model de poble que em tingut fins fa pocs anys.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.