TORNAR

'No crec que un home sigui racista per voler donar de menjar al seu fill abans que al del veí'

Entrevistes als candidats: Robert Hernando, PXC

politica
Dijous, 12 maig 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Robert Hernando és un home fort de l’Anglada, el secretari general de Plataforma per Catalunya i un dels candidats a l’alcaldia d’Igualada, que per primera vegada comptarà amb una butlleta de PXC en les eleccions municipals. ‘Robert’, tal com es fa dir, és l’ideòleg del polèmic vídeo amb el que el seu partit fa campanya a Catalunya i defensa el lema de la seva formació: ‘Primer els de casa’

Robert Hernando

Perquè creus que estàs qualificat per ser alcalde d’Igualada?

Em considero una persona preparada perquè sóc empresari des que tenia 19 anys en el sector industrial i també en el sector de l’oci, he tingut diferents locals, i em vaig presentar perquè estava fart de veure com Igualada es quedava a la cua de tot.

El vostre lema és: ‘Primer els de casa’ qui són els de casa?

Són aquelles persones que han treballat per aixecar aquest país, per nosaltres també són gent de casa aquella gent que va venir d’altres indrets d’Espanya a treballar amb una maleta i a fer gran Catalunya. De fet, són més de casa que aquells que van de catalanistes i després subvencionen aquells que han vingut aquí a viure de les ajudes. No tots els immigrants, però molts han vingut aquí a aprofitar-se de l’estat del benestar que tan ha costat aconseguir.

Dius ‘no tots els immigrants’, un immigrant que treballa és una ‘persona de casa’?

Nosaltres pensem que una persona que està cotitzant ha de tenir els mateixos drets i deures que tenim nosaltres. Però quan hi ha un problema de crisi com el que hi ha ara, hi ha unes ajudes socials que han de ser per la gent que ha contribuït a que aquest país sigui com és i sabem que hi ha una discriminació positiva per la gent de fora.

Et sents còmode defensant les sigles de PXC?

Estic acostumat a barallar-me de petit amb tothom, jo era l’únic 'periquito' de la classe. Sóc una persona lluitadora i defenso els meus ideals, em sento orgullós i molt còmode amb el meu partit.

Els mitjans sovint us titllem de xenòfobs..

Jo no crec que un home sigui racista per voler donar de menjar primer al seu fill que al del veí.

L'Anoia no és una de les comarques amb més immigració de Catalunya, de fet, la immigració no està entre els principals problemes dels igualadins...

Precisament per això encara estem a temps d'aturar-ho. Aquest missatge que diu:' aquí no cal, aquí estem bé', és el mateix que deien els polítics de Salt fa 10 anys i mira com estan ara. A Igualada només cal fer una volta per Igualada per adonar-te que la immigració és un problema.

De totes maneres, els municipis no tenen competències en estrangeria,què es pot fer des dels municipis...

Nosaltres a part del tema de la immigració tenim programa. A més tenim la competència per gestionar les ajudes que dóna l'ajuntament.

Creus que entraràs en el consistori?

Estic convençut que nosaltres podem obtenir de 3 a 4 regidors

En aquest cas, podríeu ser decisius a l'hora de formar govern, estàs disposat a fer pactes de govern?

Només pactarem propostes i idees. Nosaltres critiquem la passivitat dels polítics que hi ha hagut fins ara, per tant estaríem defraudant als nostres electors si pactéssim amb un altre partit polític.

El vídeo electoral ha estat polèmic...

Avui precisament m'ha trucat un periodista d'un diari de Londres per preguntar-me sobre el tema. Nosaltres amb aquest vídeo buscàvem una repercussió i la hem tingut, de fet, hem aconseguit un impacte que no hauriem aconseguit mai de la vida amb els recursos que tenim, però no volíem fer un producte racista ni xenòfob

Home... us el van fer retirar

Després de la denúncia de Solidaritat, la junta electoral ens el va fer retirar per evaluar-lo, però un cop feta l'evaluació van decidir que no hi havia cap irregularitat.

El qüestionari

1. Quin és el teu lloc preferit d’Igualada

El Passeig Verdaguer, que és on he viscut la major part de la meva vida, i encara recordo quan era petit que no estava ni enrajolat.

2. Si t’haguessis de definir amb un sol adjectiu...

Constant

3. Una virtut i un defecte

El meu defecte és que sóc massa tossut.

La meva virtut: em considero un lluitador nat.

4. A quin polític de la història o actual t’agradaria assemblar-te?

Per mi, el millor polític de la història va ser Winston Churchill. Em quedo amb la seva frase: 'El poble que no coneix la seva història està condemnat a repetir-la'.

5. On t’agrada passar les vacances?

Prefereixo la muntanya que el mar per intentar desconnectar, encara que no sempre és possible.

6. Quin és el teu personatge il•lustre igualadí preferit?

Sense dubte és el meu cosí, l’actor David Fernàndez, és un autèntic crack!

7. Com et desplaces per Igualada? (cotxe, a peu, bicicleta...)

De tot una mica, normalment entre setmana en cotxe i els caps de setmana m’agrada passejar a peu.

8. A quina paraula t’agradaria associar Igualada

Feina.

9. Quin és el teu llibre preferit?

Em llegeixo tots els d’Eduard Punset.

10. I la teva pel•lícula preferida?

La trilogia del Padrino.

11. Blackberry, Iphone, Android o cap dels tres?

Sempre faig servir Nokia, és una mania personal.


25 Comentaris

U

Una que s'ho mira

15 de maig 2011.20:21h

Respondre

Estic completament en contra del Burka i el prohibiria, però això no és una actitud xenòfoba, ni racista. El problema del vídeo és que és molt poca solta perquè les nenes que estan saltant a... Llegir més corda no tenen res de ”nenes”, semblen més aviat ”lolites” i no crec que cap nena vestida amb mini faldilles i botes de taló salti a corda. Crec que no hem d’exagerar i anar als extrems de les coses, ni per una banda ni per a l’altra. Jo confesso que vaig riure amb el vídeo, potser perquè prefereixo agafar-me les coses amb sentit de l’humor.

i

igualadí

15 de maig 2011.18:50h

Respondre

Des de l’octubre de l’any 2009 ja no es fan vals per a supermercats per a CAP ciutadà d’Igualada. Per tan, tots aquells que afirmeu haver vist o que algú us ha dit que gent nouvinguda no... Llegir més pagava al supermercat és una autèntica MENTIDA !
Continuarem desmentint tòpics i demagògia barata ...

P

Paulina Jordán

Igualada

15 de maig 2011.18:34h

Respondre

Por cada persona extraña que cree que el mundo es un lugar pequeñito como su corazón o sus actos.

Existen miles de seres humanos que lo hacen grande ...... Llegir més

http://anoia.omnium.cat/ca/noticia/posem-en-marxa-la-campanya-tots-som-de-casa-igualada-i-la-conca-d-odena-per-la-convivencia-4871.html

S

Susanna

Igualada

15 de maig 2011.11:46h

Respondre

Ahir vaig estar a la Masuca i vaig veure el Robert Hernando repartint propaganda amb 10-12 persones, i la gent abraçant-lo. Sobretot els gitanos del mercadillo de fora, que jo mateixa vaig sentir... Llegir més com li deien que estan farts amb el que està pasant amb l’immigració!! Penso votar Plataforma per catalunya!

j

juan rodriguez

igualada

14 de maig 2011.18:10h

Respondre

Referent al famós video de PxC , el que anomeneu xenòfob, no estem tots d’acord en que s’ha de prohibir el Burka ?? No és un malsón per aquestes noies haber de portar Burka ?? Jo fins i... Llegir més tot he sentit a la Pilar Raola ( independentista i d’esquerres ) demanar la prohibició del Burka. Si ho demana la Raola o qualsevol altre polític no passa res, però si ho demana PxC és perquè són racistes, xenòfobs, etc, etc ... Quanta hipocresia !!

j

juan rogriguez tort

igualada

14 de maig 2011.18:04h

Respondre

Respostes al comentaris del Toni ( 15 ) : Només aclarir-te que els nostres ajuntaments si que poden fer moltes coses, per exemple no destinar el 77% de les ajudes al immigrants i només el 23 % a la... Llegir més gent de casa, que és el que fan ara. Et sembla just ? O potser és que la gent de casa no té problemes econòmics, oi ? Per exemple, no permetre que el comerços d’immigrants obrin els dies que no estan permesos. Sense anar més lluny el passat 1 de Maig va haber-hi varis comerços d’immigrants que van obrir, fent competència desleial al comerços de la gent de casa que no van poder obrir. Van fer alguna cosa des del consistori ? No !! PxC els van denunciar ( per no cumplir la llei ). Si deixes el teu cotxe mal aparcat tens la multa en menys de 5 minuts, però si obres el teu comerç en dies no permesos, no passa res. Així ens va.

P

Pau

14 de maig 2011.06:27h

Respondre

Els que estan a dalt de PxC tenen tota la pinta de ser males persones -o resentides, com aquest- en busca de por i ignorància. I com que de tot això n´hi ha a dojo, els hi podem preveure força... Llegir més èxit. Que almenys en principi equival al nostre fracàs com a societat.

A

Anna

Igualada

13 de maig 2011.21:16h

Respondre

Robert, digues-li a la Montserrat Mateu que es posi el vel, com les dones musulmanes, totes elles tan lliures i tan feministes. Però que vigili, perquè els infidels ateus no els agraden gaire als... Llegir més barbuts.

m

martí

igualada

13 de maig 2011.19:27h

Respondre

Quin espectacle més penós i llastimós tenir aquest personatge i de retruc tota la candidatura de PXC a les eleccions municipals. Solament veient el video que han tingut la ”cara”-”dura” de... Llegir més fer, t’adones de quina pasta estan fets. No vull ni pensar que aconsegueixin representació a l’ajuntament. En qualsevol cas, tampoc imagino com aquest Sr. Hernando serà capaç de passejar per la ciutat amb la cara ben alta. Més aviat hauria d’amagar-se sota les pedres. Quin poc discurs polític i quin missatge tan pobre de contingut; l’entrevista ho diu tot...
Sr. Hernando i cía. més li val quedar-se a casa i no posar-se en polítiques que li van sobradament amples!

P

Pau

13 de maig 2011.16:43h

Respondre

Hernando i Ortiz no són cognoms d’origen català. Primer els de casa ?

t

tutusaus

Igualada

13 de maig 2011.14:44h

Respondre

Gran entrevista!!! Penso votar a Plataforma per Catalunya!

T

Toni

Calaf

13 de maig 2011.10:40h

Respondre

Estic totalment d’acord emn tu, montbuienca.
Jo també quedo alucinat que personatges com aquest es puguin presentar a unes eleccions i que a gent com la de l’esquerra abertzale s’els hi possin... Llegir més tants problemes. Per mi el terrorisme de PxC (terrorisme vol dir sembrar por o terror entre la gent) és molt més perillós que el que poden realitzar en aquests moments organitzacions com ETA. I el vídeo que han realitzat per aquesta campanya és terrorisme pur i dur.

N

Nadia

13 de maig 2011.08:30h

Respondre

Està clar que aquest senyor és un fatxa, això no ho pot amagar, i si se sent tan català hauria de millorar la seva parla, però no deu practicar gaire el nostre idioma. Jo diria que aquí hi ha... Llegir més alguna cosa amagada al darrere, els seus seguidors no són ”gent d’aquí” sinó més aviat d’allà, vinguts de les Espanyes, quillos i ninis que no els agrada gaire treballar i donen l’excusa que no troben feina per culpa dels immigrants.
Que consti que jo no sóc partidària de moltes de les ajudes que es donen als immigrants, perquè penso que molts només gaudeixen dels drets i no de les obligacions i no pot ser que al cap de poc temps d’estar aquí ja tinguin tot igual com la gent de tota la vida, sinó aneu a altres països i veureu com funciona, i té lògica. I també crec que si no tenen papers, ni feina cal que tornin als seus llocs d’origen, no per racisme ni xenofòbia, sinó per sentit comú.
Però tampoc es tracta d’expulsar a la gent de fora que s’esforça per integrar-se i compleix amb igualtat amb totes les seves obligacions.
Evidentment no els votaré, però els partits d’esquerres han de reflexionar i millorar la gestió d’immigració perquè estan fomentant que surtin aquests partits, sobretot en temps de crisi i manca de treball i, en alguns casos hi ha ajudes que es donen que són vergonyoses i és normal que la gent que ho sap es queixi, sobretot quan et falta el plat a taula.

J

Joan

Igualada

13 de maig 2011.08:23h

Respondre

Per conèixer una mica més qui és aquest personatge:
http://www.bonrotllo.org/index.php?T=La_xen%F2foba_PxC_es_presenta_per_primer_cop_a_Igualada&Seccio=2&Noticia=504&Grup=5

Que malgrat diu no ser... Llegir més racista ni xenòfob té relacions amb l’extrema dreta austríaca i flamenca i es va bular de la mort d’un noi a Salt:
http://www.regio7.cat/fet-divers/2011/01/29/cap-pxc-lanoia-burla-del-noi-mort-salt/125516.html

A

Anna

Igualada

12 de maig 2011.23:40h

Respondre

Endavant, Robert. Igualada, Catalunya, Espanya, necessiten el què PxC proposa, i segurament encara més. Pel bé de tots, fins i tot dels que tant us critiquen. El temps us donarà la raó... espero... Llegir més que encara no sigui massa tard per canviar les coses, per evitar la que ens ve al damunt.

i

igualadí

12 de maig 2011.21:21h

Respondre

La majoria de gent de les llistes de PXC no tenen cognoms gaire catalans. Aquests també deuen ser de fora ? Primer els d’aquí diuen ?

M

Marc

Igualada

12 de maig 2011.17:51h

Respondre

Tothom sap que on mengen 2 mengen 3, així que més aviat et titllaria de garrepa, i per l’altre cantò, em fa l’efecte que tranquil.lament et podries menjar el teu plat, el dels teus fills i els... Llegir més dels veïns. Si tothom pensés com tu, els espanyols que van emigrar a Alemanya i a Llatinoamerica s’haurien mort de gana, i els espanyols que ara estan forçats a emigrar que?, que tornin més pobres i amb la panxa buida?

J

Juan Rodriguezz

Igualada

12 de maig 2011.17:07h

Respondre

En referencia al estudio de La Caixa,¿ no os parece curioso que salga a unos pocos días de las elecciones municipales y autonómicas ( en algunas Comunidades ) ? Seguro que es pura casualidad. Por... Llegir més cierto, en este estudio creo que no se hace mención alguna a los immigrantes sin papeles ( supongo que para ellos no existen ).

Por otra parte, si este estudio está en lo cierto, el problema aún es mayor, ya que si en Catalunya los immigrantes suponen poco más del 20% de la población y aportan tanto, ¿ por qué reciben el 77% de las ayudas y/o subvenciones ? ¡¡ Algo no cuadra !!

¿ A caso no hay personas que han nacido en nuestras ciudades que lo pasan mal ? Que hacemos, ¿ nos olvidamos de los jubilados que han luchado toda su vida para sacar sus familias y nuestras ciudades adelante ( porque hay muchos que solo cobran algo más de 400,- Euros al mes ) ? ¿ Nos olvidamos tambien de las personas con dependencia y de sus familias ( porque hay muchas que todavía no han visto ni un duro de la famosa ley de la dependencia, simplemente porque no hay dinero para ellos ) ? ¿ Nos olvidamos tambien de los pequeños comerciantes que cuando no incumplen alguna normativa les cae la multa correspondiente, mientras otros comercios ( ya sabeis cuales, solo hay que darse una vuelta por nuestras ciudades para verlo ) abren festivos, no pagan impuestos, etc ... ? Y los padres y madres que están en paro y tienen que mantener una familia sin tener ingresos, ¿ tambien nos olvidamos de ellos ?

Por último, estoy siguiendo la campaña electoral bastante de cerca ( que le vamos a hacer, es un vicio que tengo ) y a los únicos políticos a los que he oido decir que iban a destinar una parte de su sueldo de concejales para ayudar a los necesitados ha sido a los de PxC. Eso sí, a los necesitados de aquí. No he oido a ningún otro político ninguna propuesta similar. Ni a los que tienen tanta ” pasta ” como para,en tiempo de crisis, empapelar la ciudad con su foto ( incluso enganchándola dos veces en la misma farola ), pagar botifarradas, paellas, fiestas o pallasos. Incluso hay alguno que si vas a su ” fiesta ” te regala una camiseta. ¡¡ Ni que los votantes fueramos tontos !! Mi voto no lo compra nadie ni por una paella ni por una camiseta.

Ante todo mucha calma.

M

Mistika

Igulada

12 de maig 2011.16:55h

Respondre

Amino Robert!!! Lo estas haciendo muy bien, hace falta sentido común que últimamente brilla por su ausencia.

P

Pau

igualada

12 de maig 2011.16:39h

Respondre

Primer els de casa ? O sigui els catalans, oi ? I que en farem dels andalusos i els extremenys que porten més de 30 anys a casa nostra i no parlen ni una mica de català ? Deu ser que no es volen... Llegir més integrar.

J

Joan

Igualada

12 de maig 2011.14:59h

Respondre

Gran Hernando, per molt que t’ intenin atacar i desacreditar mitjançant vies poc democràcites en molts casos saps que tens el meu vot i el de molta gent.
El dia 22 PxC a l’ ajuntament d’... Llegir més Igualada li agradi a qui li agradi,
Primer els de casa!

M

Montbuienca

12 de maig 2011.14:15h

Respondre

Em fa vergonya viure en un país on un partit com aquest està permès.

Si a un immigrant li donen ajuda es perquè realment la necessita. Els Serveis Socials no tenen cap requisit on hi diu que... Llegir més només ofereixen ajudes als immigrants, no?

Si li ofereixen ajudes socials abans a un immigrant que a ”un de casa” (com vostè diu, encara que no creu que seria molt difícil delimitar qui són els de casa o els que no ho són?), és perquè l’immigrant no pot pagar realment i necessita una ajuda. A tots ens agradaria, parlant egoistament, tenir ajudes de tot... però realment necessitem les ajudes? o les necessiten més altra gent?

Vostè mateix diu que és empresari des dels 19 anys... vol dir que a un empresari li és més necessària una beca per als fills que a un immigrant, que acaba d’arribar sense feina, sense casa, sense recursos, etc em sembla que les necessitats bàsiques se li han de cobrir abans a l’immigrant que a un d’aquí, no?

M’anima una mica pensar que no tothom és tan egoista com ho són vostès, perquè sinó nose on aniriem a parar.

Per cert, li recomano que llegeixi aquest article: www.grupotortuga.com/Los-inmigrantes-aportan-mas-al

I com a treballadora social... li segueixo dient que les ajudes socials les seguirem oferint a qui realment les necessiti, sigui IMMIGRANT o NO.

I de vegades desitjaria a algunes persones que algun dia es trobessin en la mateixa situació que es pot trobar un immigrant sense recursos. I que vostès haguéssim d’emmigrar algun dia i que es trobin sense un lloc on viure, sense poder fer front al dia a dia i sense poder cobrir les necessitats bàsiques i que quan haguéssin d’anar a demanar alguna ajuda els diguéssin: Primer, els de casa

a

ahmed

igualada

12 de maig 2011.13:37h

Respondre

Està clar que fer servir un Nokia (marca extrangera) no és la única mania personal que té aquest personatge.
S’ha de tenir moltes manies personals per fer el que està fent.
(tampoc ha après... Llegir més res de llegir al Punset, si l’ha llegit).
I algú que està acostumat a ”barallar-me de petit amb tothom”, està clar de quina pasta està fet, una mena de Hooligan que ves a saber com passava les nits de dissabte quan en tenia 18.. ves a saber si a la central del sonido o repartint estopa.
(per presentar-se de politic cal saber encaixar les critiques de la gent del carrer i estar disposat a que la gent fem els nostres judicis, amb amb el pack de politic, així que ara no us queixeu).

P

Paulina Jordán

Igualada

12 de maig 2011.13:29h

Respondre

Ante la candidatura de este buen señor. Su partido y la desgracia que están consiguiendo en VIC y BADALONA solo puedo compartir lo siguiente:


*... Llegir més es.scribd.com/doc/54701791/Informe-Inmigracion-y-Estado-de-Bienestar-en-Espana-Caixa-2011

* www.bcnantirumors.cat/

Son estudios hechos por importantes instituciones ESPAÑOLAS sobre las VERDADES DE LA MIGRACIÓN ...

Además explican las consecuencias terribles que han tenido este tipo de ”posiciones políticas” en momentos terribles de la historia de Europa en la que las crisis han sido un camino para acercarse a los puestos de poder.

Ahhh. Me olvidaba decir que SOY ECUATORIANA y vivo aquí, viendo entre los niños sobre todo, la cantidad de barbaridades que les estamos enseñando gracias a las ponencias fáciles de este señor y su partido.

La única verdad es que están ayudando a construir una sociedad DURA, VIOLENTA, XENOFOBA Y DE CERO ADAPTACIÓN PARA AUTOCTONOS Y FUEREÑOS.

”QUIÉN NO RECUERDA LA HISTORIA, CORRE EL GRAVE RIESGO DE VOLVER A VIVIRLA”

M

Montse

Sta. Margarida de Montbui

12 de maig 2011.10:02h

Respondre

És increïble, com és possible que es doni cobertura a aquesta gent?, és més, com és possible que pugui formar un partit i presentar-se a les eleccions? Està clar que tenim un buit legal.
Gent... Llegir més com la d’aquest partits tan sols saben fomentar l’odi i els enfrontaments entre la gent? pot ser que si que tots mirem egoistament quan es tracta dels nostres fills, potser fins i tot arribarem a fer mal de debò, i és per això que hi ha les lleis, per evitar que ens movem només pels sentiments i les emocions.
M’ha fet certa gràcia que titular, per un fill tot, fins i tot deixar el meu país per oferir-li un millor futur del que jo puc tenir.
Som uns privilegiats, simplement hem tingut sort de nàixer aquí. I això ens dona dret a pensar que som millors? néixer aquí o allà és una casualitat, ni és un mèrit. Els mèrits s’aconsegueixen amb l’esforç.

Primer els de casa, uf quin perill, perquè qui és de casa? Quantes generacions cal comptar.... si arriben a manar vostès, casa que espero que no passi mai, en un empat de beques qui té més drets, la família Riba o la Família Martinez.
Utilitzar un tema com aquest per aconseguir vots és molt trist. I més encara quan veus als infants mirant uns cartells que els insulten directament.
Realment no teniu vergonya.
Per cert, aquí mai s’ha saltat a corda amb la cançó de la font del gat.
El que esteu fent és denunciable i només porta enfrontament i menyspreu

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.