TORNAR

Igualada ja compta amb un refugi de pelegrins

Serà el segon alberg de la comarca després que l'estiu passat s'inaugurés el de Jorba

societat
Dilluns, 28 març 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L’antiga casa dels vigilants de l’Escorxador serà, a partir d'ara, un refugi de pelegrins per oferir descans a tots aquells que facin el camí de Sant Jaume. L’equipament igualadí serà el primer amb el que es trobaran els pelegrins que vinguin de Montserrat, una posició que fins ara tenia l’Alberg de Jorba, inaugurat l’estiu passat. Aquest dissabte l’alcalde de la ciutat, Jordi Aymamí, va inaugurar el nou equipament subratllant la importància de la recuperació de l’Escorxador: ‘Aquest refugi representa un pas més en la recuperació del complex modernista de L'escorxador, en el qual el govern fa anys que està treballant per posar en valor el patrimoni arquitectònic de la ciutat’.

Foto refugi

El nou equipament podrà acollir 12 persones en dues habitacions. El refugi, que també el podran utilitzar totes les persones interessades, siguin o no pelegrins, està equipat amb aire condicionat, calefacció, aparcament per a bicicletes i un office amb microones i nevera. La gestió anirà a càrrec del Consorci Sociosanitari d’Igualada a través de la Residència Pare Vilaseca i Aymamí va recordar que: ‘Les obres s’han fet gràcies als Plans d’ocupació i han estat dutes a terme per persones que estaven a l’atur’.

Carme Marsal, presidenta de l’Associació Catalana del camí de Sant Jaume, va agrair durant l’acte d’inauguració l’esforç i la voluntat de l’Ajuntament d’Igualada i va recordar la utilitat d’aquest equipament: ‘És un refugi que està molt ben equipat i que servirà perquè els pelegrins puguin ser molt ben acollits després de la primera etapa del camí català, això els donarà forces per seguir endavant’.


2 Comentaris

c

clara

28 de març 2011.12:00h

Respondre

Segur que aixó no és viable econòmicament, una cosa més a mantenir en temps de crisi. Cal subvencionar el pelegrinatge???? Sigui perquè agradi fer excursionisme o per finalitats... Llegir més ”espirituals” no crec que l’administració hagi de finançar-ho. A Jorba crec que se’n fa càrrec el rector, no l’Ajuntament.Així hauria de ser, però a Igualada sobren els diners.

A

Albert Rossell

Igualada

28 de març 2011.10:05h

Respondre

Que Igualada tingui un alberg o un refugi per a peregrins que fan el Camí de Sant Jaume és una bona notícia. Sigui com sigui, per a mi la zona de l’antic Escorxador hauria de tenir un altre ús,... Llegir més el campus universitari d’Igualada, tal com ja vaig dir en el seu dia (us convido a llegir l’article de baix en aquest pdf):

https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=sites&srcid=cGVyaW9kaXN0ZXMub3JnfGFsYmVydC1yb3NzZWxsfGd4OjQ5OGU2MDQxOGE5ZmNmNmU&pli=1

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.