TORNAR

Pere Calbó i Joan Agramunt repeteixen 'Ticket' electoral reivindicant la seva experiència i capacitat de diàleg

Economia, seguretat i immigració són els eixos del programa popular

economia
Dimecres, 16 març 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Finalment l’actual portaveu del grup municipal del Partit Popular, Pere Calbó, ha confirmat la seva candidatura com a alcaldable a l’Ajuntament d’Igualada per a les properes eleccions del mes de maig tal com ja va avançar anoiadiari·cat. Poques sorpreses, Joan Agramunt serà el candidat número dos a les llistes i els eixos principals del programa recauen sobre l’activitat econòmica, la seguretat i la immigració.

Joan Agramunt, Pere Calbó i Ernest Bausili

Pere Calbó va presentar-se davant dels mitjans com a candidat a l’alcaldia d’Igualada reivindicant la feina feta pel Partit Popular des del 1995 tant des del govern, en l’època de CIU, com a l’oposició, acordant pactes puntuals amb el govern de l’Entesa. Segons el candidat, la campanya per aquestes eleccions municipals es basarà en l’austeritat.

Per Calbó va definir els tres eixos principals del programa, en primer lloc, el candidat va expressar la seva preocupació per la creació de llocs de treball. Calbó va apostar per dotar el territori de polígons aptes per a les demandes de les empreses del S.XXI: ‘El model de petits polígons ja hem vist que no ha funcionat, en són bons exemples la desocupació del de Santa Margarida de Montbui o de Casetllolí’ i per això, el candidat popular va apostar pel desenvolupament de la Zona Franca. Calbó també va apostar per oferir facilitats a les PIMES i autònoms i donar suport a les activitats industrials pròpies del territori.

Els altres dos eixos proposats pel Partit Popular són la immigració i la seguretat. En aquest sentit, Pere Calbó va demanar transparència pel que fa l’evolució de la plantilla dels Mossos d’Esquadra a la comarca, va demanar que aquests col·laborin amb la policia local per promoure el civisme a la ciutat i va obrir el debat sobre si calia més casernes a la comarca. Pel que fa a la immigració, Calbó ha dit que ‘defenso una immigració legal i ordenada i basada en els drets i deures’

Crítiques per a Marc Castells

Tot i que Calbó va anunciar que seguirà amb el seu tarannà negociador sigui quina sigui la composició del govern municipal a partir de les properes municipals, el líder municipal del Partit Popular va ser dur contra Marc Castells, va afirmar que: ‘Castells no pot prometre com a candidat a l’alcaldia el que no ha fet com a President del Consell Comarcal’. En la mateixa línia va criticar propostes de Castells com la utilització de la zona de Fàtima propera a la Nacional com a sòl industrial: ‘És una proposta que ens ha sorprès molt’, va afirmar Calbó.


16 Comentaris

J

Josefa Morón

IGUALADA

23 de març 2011.00:49h

Respondre

No compartim ideologia però en Pere Calbó és un polític de primera com ha demostrat escanyant amb elegància, una i altra vegada a l’Entesa.

J

Josep M. Torras Payerol

Igualada

20 de març 2011.00:27h

Respondre

Sandra,
Evidentment has de votar a qui creguis més adient, faltaria més! Cadascú escriu el que vol, però que jo sàpiga la única persona que ha parlat de tirar m.... ha sigut qui a sigut. El que... Llegir més a mi em molesta i molt és que posis a tothom, dintre del mateix sac. Jo dic el que dic i em faig responsable de les meves paraules, com tu ho deus ser de les teves, però no de les altres persones, per tant et prego que si sobre el que argumento tens quelcom a dir, apart del teu judici de valors, que m’ho diguis o m’ho discuteixis amb els teus arguments i no generalitzant. Cada pal que aguanti la seva vela. Amb tots els respectes, les generalitzacions i les etiquetes només es fan servir quan no es tenen arguments i sense arguments no hi ha res a discutir.
Suposo que dir això no es faltar al respecte a ningú i repeteixo, vota a qui creguis que has de votar, perquè creguis en qui o a que votes, és el teu dret.
Que tinguis un bona nit.

S

Sandra Gurb

Igualada

18 de març 2011.22:57h

Respondre

Josep Ma, igualadí,i no sé quants més.... que semblen tots escrits per la mà. Sembleu molt nerviosos. En els teus comentaris només veig odi i mala llet, Sóc una noia jove que votarà per segona... Llegir més vegada les eleccions per l’ajuntametn. A les primeres que vaig votar va ser les del novembre i ho vaig fer per CIU. A Igualada m’heu convençut de no fer el mateix.Vaig pensar que alguns comentaris eren una estratagema d’alguna altre partit pr fer quedar malament a CIU, però veig que no, que el que diuen de CIU a Igualada és ben bé veritat, un desastre. I si han de refiar dels que com vosaltres escriviu amb tanta mala fe així us va.

J

Josep M. Torras Payerol

Igualada

18 de març 2011.15:12h

Respondre

Pep Vila,
Veig que fas una molt lloable defensa del PP, però no cal que ataquis els demés pluralitzant.
Amb tots els respectes, només et prego que llegeixis aquest post i els seus enllaços del... Llegir més anoiadiari del any passat sobre el tema del deute i després sobra dades reals pots seguir discutint el que vulguis.
http://www.anoiadiari.cat/noticia/6168/els-ajuntaments-de-l-anoia-tenen-un-deute-financer-superior-als-69-milions-d-euros#comentaris
I si et plau, deixa de posar etiquetes i de parlar de “merda”. No queda be.
Per cert una pregunta. Creus realment que un tècnic en promoció econòmica del Consell Comarcal, és el culpable de la situació econòmica de tota la Comarca del Anoia? Que jo sàpiga, el Consell Comarcal per no tenir, no te ni empreses Municipals, mal pot ser culpable de res. De totes maneres si tens pensades d’aquest nivell, en vers a comprendre la situació econòmica en general, no fa falta dir res més. Perquè hauria de matisar la frase amb els teus propis termes de que estàs tirant m..... i no cal.
Bon cap de setmana.

I

Igualadi

Igualada

18 de març 2011.09:39h

Respondre

Sr. Pep Vila, sento portar-te la contraria però veig que no estàs ben informat.

L’any passat veient que el deute d’alguns ajuntaments augmentava de manera exagerada, el govern central, el del... Llegir més Sr. Zapatero, va treure un decret pel que es prohibia endeutar-se mes als ajuntaments que superessin el 75% d’endeutament, per tant el d’Igualada esta dins d’aquest grup.

Per altre banda, penso sincerament que l’elevat atur de la nostra ciutat i comarca no es culpa ni d’una sola persona ni d’una sola ciuta, pot ser per exemple al meu entendre,la manca d’una politica conjunta per poder atreure noves empreses als polígons industrials que ens envolten...., les comunicacions....., el retarn en l’acabament del parc motor..., en l’electrificació del polígon de Castellolí etc.

Si vols un dia en parlem seriosament, pero veig que ara pel que contestes no deu ser el moment, ja que deus tenir altres coses al cap.

Deixem pasar les eleccions i en tornem a parlar, si et sembla

P

Pep Vila

Igualada

17 de març 2011.20:44h

Respondre

Igualadí del comentari 10, la llei no permet endeutar els ajuntaments més del 120 %. Quines ganes de barrejar temes i llançar merda que teniu els de CiU.

I segon, crec que la persona més... Llegir més preparada per parlar-nos de com portar un territori als nivells màxim d’atur a Catalunya és el senyor Marc Castells, tècnic de promoció econòmica del Consell Comarcal de l’Anoia. Ho ha aconseguit i ho està mantenint! Quin crack!

I

Igualadi

Igualada

17 de març 2011.16:57h

Respondre

Tens tota la raó Amadeu, entre el Sr. Calbó i el Sr. Aymamí ens han construït la Igualada d’avui, una Igualada amb una taxa d’atur que s’acosta al 20% i un endeutament de quasi el 100%... Llegir més quant el màxim que permet la llei per que un ajuntament es pugui endeutar es del 75%.

Amb aquestes condicions, crec sincerament que mes val que aquets dos arquitectes deixis de dissenyar la ciutat, abans que arribem al caos.

En quant al Sr. Calbò, Sra Maria, sempre he pensat que l’acumulació de càrrecs es dolenta i aquest senyor pel meu entendre ja en te mases i com diuen els castellans ”quien mucho abarca poco aprieta”

m

maria

igualada

17 de març 2011.00:22h

Respondre

Trobo que el senyor Calbó ho ha fet molt bé sent regidor al ajuntament, així com ho esta fent molt bé con a diputat, aquest senyor arribara llum, ja ho veureu.

A

Amadeu

Igualada

16 de març 2011.23:50h

Respondre

Més enllà de la simpatia que pugui tenir cap a un o cap a un altre, diria que poca gent dubta que el senyor Calbó i el senyor Aymamí són els únics polítics seriosos, experimentats i amb les... Llegir més idees clares de l’Ajuntament.

Mentre ERC i CiU dormen a la palla amb 0 propostes, ells han anat construint amb acords des del govern i l’oposició la Igualada d’avui.

El problema és que la resta de l’oposició, lluny de fer propostes alternatives, s’ha limitat a dir NO a tot i s’ha quedat tant ample.

R

Ramon F.

Igualada

16 de març 2011.17:14h

Respondre

Pel que s’ha vist en els últims anys, votar Calbó es el mateix que votar Aymamí però a través d’un intermediari.

Si realment es així com s’ha demostrat almenys en el últims quatre anys,... Llegir més perquè hem de votar a la marca blaca si podem votar a l’original?

La marca blanca, el PP en aquest cas, aprofita per posar condicions, condicions que beneficien principalment a ells i no als igualadins, condicions que poden ser per exemple el fet d’aconseguir col-locar un càrrec de confiança, (com s’està dient repetidament en els comentaris d’aquest article), càrrecs de molta, molta confiança del Sr. Calbó i amb això segurament un pot pensar que ja es donen per satisfets.

A vegades (parodiant a la dona del Cesar) no tot es dir que el que fas es el millor per Igualada, a vegades a lo millor es el fet de que ningú, ningú, per una tonteria, encara que sigui econòmica, et pugui tirar a la cara per exemple lo dels càrrecs de confiança

A

Antoni

Igualada

16 de març 2011.15:28h

Respondre

Benvolgut Sr Calbó,
Un petit suggeriment. Ja que fins a les eleccions segurament agafarà força compromisos, deixi’m suggerir-n’hi un. Que excepte eventualitat personal (que no professional),... Llegir més Vtè es compromet a estar a l’ajuntament durant quatre anys. Ho dic perquè circulen males veus que diuen que Vtè va de ticket o ganxo electoral, i que al balcó de l’Ajuntament per Festa Major per veure els castells hi serà en condició de diputat, però no pas de regidor.

A

Alfons

Igualada

16 de març 2011.14:38h

Respondre

Desconec aquesta proposta d´en Marc Castells, d´una nova zona industrial entre Fàtima i la N-II antiga. La veritat, hem sembla molt bé i no la trobo gens descabellada, dons en aquell punt ja hi... Llegir més trobem un taller, una empresa de grues i una industria a la banda contraria, sols es tractaria d´urbanitzar correctament aquell punt i donar forma i serveis al nou poligon.
D´aquesta manera Igualada, disposaria de 3 ubicacions industrials; El poligon industrial, la zona del Rec i aquest nou poligon.
D´aixó s´hen diu pensar tocant de peus al terra i no fer volar coloms cóm fà l´Entesa amb el suport de vosté Sr. Calbó.
Aquesta es la noticia més sensata que hi pogut llegir en els ultims mesos.
Per tant les critiques les trobo fora de lloc i discordants totalment amb la politica del P.P. de crear llocs de treball propers i reals.

A

Antoni

Igualada

16 de març 2011.13:03h

Respondre

El PP fa la presentació, i segons la ressenya, carrega contra CiU. De l’Entesa o el Sr Aymamí, suposo que res a dir. Realment com es diria en l’argot, el Sr Calbó, està ben ”encigalat”.... Llegir més Veurem com li va!

E

Eudald C.

Igualada

16 de març 2011.12:37h

Respondre

Està clar, l’ajuda te un preu i aquesta es la càrrec de confiança.. i quina confiança més propera!

J

Josep M. Torras Payerol

Igualada

16 de març 2011.11:42h

Respondre

Després del posicionament del Partit Popular en tants temes cabdals d’Igualada al costat d’Entesa i les peregrines explicacions del Sr. Calbò per justificar-ho, a més ara que es d’actualitat... Llegir més el tema de les imputacions per la concessió del CAP Nord d’Igualada, que va defensar tan aferrissadament com si d’un verd més es tractés i darrerament defensant la creació de noves empreses Municipals (fibra òptica) contràriament al que diu la seva “Jefa” de Barna, he rescatat un post del meu blog que en parlava de tot això.
La coherència ha de ser una virtut, no un defecte.
Cordialment.
Josep M.

http://ves.cat/azuc

r

rd

igualada

16 de març 2011.07:42h

Respondre

Experiència i capacitat de diàleg, però han oblidat dir alguna cosa del canvi de cromos. Nosaltres et donem suport i tu ens dones una càrrec de confiança.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.