TORNAR

SI aposta per presentar una candidatura unitària i afirma que vol negociar amb les formacions independentistes d’Igualada

Fèlix Simon: 'Les grans revolucions es comencen des de baix'

politica
Dijous, 3 març 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Mentre Joan Laporta i el seu partit, Democràcia Catalana, decideixen si segueixen formant part de la coalició que es va presentar a les eleccions catalanes -Solidaritat Catalana per la Independència-, a Igualada els representants de la formació al territori afirmen que a la capital de l’Anoia hi haurà una llista de Solidaritat però no donen cap nom: ‘Encara s’ha d’obrir el procés de primàries’, explica Ignasi Vich, secretari d’acció municipal de l’executiva del Penedès.

Antoni Castells, Fèlix Simon, Ignasi Vich

Tres membres de l’executiva regional del Penedès, de la qual forma part l’Anoia, van ser ahir a Igualada per explicar els projectes del partit de cara les properes municipals. Antoni Castells, Fèlix Simon i Ignasi Vich van afirmar que estan treballant perquè hi hagi una llista de Solidaritat a totes les capitals de comarca que formen la regió. A més, a més, en quant a l’Anoia també van apuntar la llista de la Pobla de Claramunt –la població amb un percentatge d’adherits més alt de la comarca’.

Una llista unitària

De les tres opcions que es van preveure en el congrés nacional perquè l’executiva de cada territori decidís presentar-se a les eleccions municipals: Amb una llista completa de Sí, amb una marca blanca o formant una candidatura unitària independentista, els representants del territori a l’Anoia es van mostrar partidaris de unificar esforços i presentar una llista conjunta amb les altres formacions independentistes tal com ja s’ha fet en d’altres ciutats de Catalunya. D’aquesta manera, Ignasi Vich va apuntar que de cara la setmana que ve, el grup ha previst establir reunions amb Reagrupament i ERC per mirar d’arribar a un acord. En aquest sentit, Jordi Tomàs de Reagrupament va apunar que tenen les portes obertes a escoltar a tothom però va recordar que: ‘L’important en unes eleccions municipals no és tant la independència sinó el projecte de ciutat, i aquest no es dissenya en un mes i mig’.

Una revolució des de sota

Ben diferent és la manera com planteja Solidaritat les municipals, Fèlix Simon va apuntar que: ‘Les grans revolucions comencen per baix’ i va explicar que si es vol aconseguir la independència s’ha d’iniciar des de les administracions locals. Simon va recordar que en els Ajuntaments de les quatre capitals de comarca que formen la regió del Penedès: Alt Penedès, Baix Penedès, Anoia i Garraf, actualment només hi ha 9 regidors independentistes -6 d’ERC i 3 de les CUP i segons Simon: ‘Això no reflecteix la realitat’. Per tant, la idea de Solidaritat és buscar la majoria social per lluitar per la independència, la regeneració política i explicar l’impacte de l’espoli fiscal en els ajuntaments.


7 Comentaris

R

Robert R.

Igualada

12 de març 2011.12:45h

Respondre

L’independentisme, més desunit que mai. Lamentable aquests de SI que primer fan la llista i després elaboren el programa...I el pitjor de tot, amb interessos ocults al darrera...

F

Frederic

Igualada

12 de març 2011.00:42h

Respondre

David, fins fa poc molta gent s’omplia la boca criticant una coalició sencera pel senyor Laporta. Ara que ha marxat, és un exemple?

Sincerament, informeu-vos bé de les coses o no cal que... Llegir més opineu: si no s’ha pactat amb ERC+Reagrupament, és perquè un dels principis de SI és la regeneració democràtica, que consisteix en treure la gent que únicament és a les llistes per tenir una cadira i no fan res més que estar callats i fer el que els hi manen, per poder tornar a tenir un seien al cap de 4 anys. Per això, és necessari aplicar un sistema de llistes obertes, on tu escolleixis a la persona, a l’individu, no al partit, i així és com s’ha estructurat SI de manera interna i la manera com SI prepararà les llistes municipals per al proper 22M. ERC+Reagrupament no estan interessats en aquest sistema i, per tan, no accepten la proposició de SI (de fet, ni la contesten).

I en senyor Laporta... un altre dels principis de SI és evitar l’acumulació de càrrecs, com ara que el senyor Marc Castells (que consti que no hi tinc res en contra, però és un exemple proper) ara mateix és cap de l’oposició a l’ajuntament d’Igualada i president del consell comarcal de l’Anoia. Doncs aquest hauria de dedicar-se, al parer de SI, a un sol càrrec. Mentrestant està exercint de cap de l’oposició, no està acomplint amb la feina al consell comarcal, i bisceversa. El senyor Laporta volia ser el cap de llista de SI a Barcelona, o almenys ser-hi, cosa que es contradiu amb la política interna de SI, així que ell tenia tres opcions: deixar de banda les seves aspiracions a l’ajuntament de Barcelona, deixar el seu lloc com a diputat al parlament o sortir de la coalició.

M’agradaria afegir que de moment, són ells qui estan posant seny al parlament amb propostes de llei com la del tancament de les hipoteques. Vostès veurant què prefereixen... jo ho tinc clar.

D

David

Igualada

11 de març 2011.23:29h

Respondre

Sempre s’han omplert la boca d’unitat i l’únic que han fet és crear el seu propi guetto, allà on ells mateixos s’acabaran enterrant. Ja els hi arribarà la patacada, és només qüestió... Llegir més de temps. El Laporta ja ha saltat.

i

igualadi

Igualada

11 de març 2011.16:39h

Respondre

No tinc res en contra del Sr. Simón, ni tan sosl el conec, però hem rebenta això de ser sempre del Penedès. Jo soc de l’Anoia i hem rellisca ser de la Catalunya central, però també hem... Llegir més rellisca i encara mes el fet de ser del Penedès.

Amb lo de la Catalunya central, al menys tots perdem el nom, però amb lo del Penedès, sembla que ens vulguin imposar el seu. Per tant Sr. Simón, amb tot el carinyo del mon, però miri cuidis de Vilafranca que d’Igualada i de l’Anoia ja o farem nosaltres, moltes gracies

L

Laia

Igualada

8 de març 2011.10:26h

Respondre

SI s’omple la boca abans ni tan sols de parlar amb els altres... no és manera de fer les coses. Els acords, primer, i després si n’hi ha es fan públics. No al revés. A mi això em dóna la... Llegir més sensació de protagonisme, que és el seu tarannà en definitiva...

T

Toni

Igualada

3 de març 2011.12:16h

Respondre

I aquesta ”unitat independentista” es comença amb una nota de premsa abans de fer els contactes pertinents amb les organitzacions amb qui s’han de reunir? Curiosa manera de treballar...

S

Sara

Igualada

3 de març 2011.11:53h

Respondre

Suposo que el Sr. Simon deu haver dit que les revolucions comencen des de abaix.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.