TORNAR

700 alumnes anoiencs aprenen a investigar amb l’Arxiu, la Biblioteca i el CECI

El 81% dels alumnes que hi han participat consideren que els tallers són interessants

Dimecres, 2 març 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Uns 700 alumnes de primer de batxillerat de diversos instituts de la comarca han participat en la tercera edició dels Tallers d’Iniciació a la recerca que organitzen l’Arxiu Comarcal de l’Anoia, la Biblioteca Central d’Igualada i el Centre d’Estudis Comarcals d’Igualada (CECI). Els tallers s’han desenvolupat de l’octubre al gener d’enguany i han comptat amb la participació dels següents centres d’Igualada: Pere Vives Vich, Joan Mercader, Mestral, Milà i Fontanals, Escola Pia i Acadèmia. Pel que fa a la resta de la comarca hi ha participat l’IES Pla de les Moreres de Vilanova, el Molí de la Vila de Capellades, l’institut de Santa Margarida de Montbui, l’Alexandre de Riquer de Calaf i l’IES Guinovarda de Piera.

Els organitzadors valoren molt positivament la bona acollida que ha tingut un any més aquesta activitat i expliquen que un 81% dels alumnes que hi ha participat consideren que els tallers són interessants o molt interessants, segons l’enquesta de valoració que han omplert. Aquesta activitat vol servir per estimular l’afany i el gust per la recerca dels joves i orientar-los a l’hora de fer els seus treballs de recerca de caire local. És per això que els tallers són eminentment pràctics i es fan a les seus d’aquests tres equipaments culturals. Aquesta vessant pràctica permet que els nois i noies toquin i remenin documents de la història igualadina i anoienca que normalment no tenen al seu abast i que els poden ser de gran interès a l’hora de fer els seus treballs de recerca.

Després de l’èxit d’aquesta nova edició els organitzadors ja avancen que el curs vinent es continuaran programant.


1 Comentaris

i

igualadina

2 de març 2011.15:45h

Respondre

quests nois no agrairan mai prou l’esforç que fan a la Biblioteca, l’Arxiu i el Museu per ajudar-los a entendre el treball de recerca.
Llevat d’alguna excepció, la gran majoria sembla que... Llegir més estinguin de festa, en lloc d’intentar aprofitar les explicacions del professionals.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.