dijous, 21 agost de 2014 | 00:23h | Troba'ns a Facebook Segueix-nos a Twitter
Recepta
HO PATROCINA

Mongetes del ganxet amb cloïsses

dijous, 17 febrer 2011. 15.00h
Aquesta setmana la iaia ens proposa un plat molt nutritiu, que combina dos elements molt propis de la cuina catalana: les cloïsses i les mongetes del ganxet,  que són les de les nostre comarques, les mes apreciades i les que es couen millor.

Ingredients
mig quilo de mongetes del ganxet
mig quilo de cloïsses bones (les millors són les de carril)
una ceba grossa
tomàquet fregit
sal
oli d'oliva

Elaboració
El dia anterior, o la vigília, com ens diu la iaia, posarem les mongetes en remull, en aigua freda, i l'endemà s'escorren i es posen amb aigua bona, mineral, a bullir. Mentre estaven amb remull hauran guanyat volum i per tant necessitarem més aigua. Com sempre fem amb el llegum, l'enganyarem canviant-li l'aigua tres vegades, just quan arrenca el bull. A la quarta vegada, quan arrenqui el bull baixarem el foc i deixarem que es coguin fins que quedin tovetes.

Farem un sofregit amb la ceba i el tomàquet i quan estigui apunt hi afegirem les cloïsses, que haurem tingut amb aigua i sal unes horetes perquè perdin la sorra que a vegades porten. Amb l'escalfor del sofregit s'aniran obrint, i quan estiguin totes obertes hi afegim les mongetes, hi fem una passada i ja ho podrem servir.

Bon profit!

Mongetes amb cloïsses Mongetes amb cloïsses


Etiquetes
etiqueta cloïssa, mongetes, llegum


Lectures 3351 lectures   comentari Comenta-ho   Enviar Enviar   Imprimir Imprimir  

publicitat



comentaris

No hi ha cap comentari a aquest article




comenta
El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validació.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.


La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.

actualitat
publicitat
Jordi Cuadras
I-Ge-Dé

Festa Major abans del nou curs

Igualada ja està de festa gran: és Festa Major! Carrers i places es transformen en un gran escenari a cel obert per  gaudir d'un extens programa d’actes per a grans i petits. En aquesta transformació ... Llegir més


Comentaris  
Enviar   Imprimir

Jordi Quintana Serradell
Sí, sí, només del Barça

Que les d'or sí que siguin autèntiques

Avui que el Barça torna a jugar el Gamper, un trofeu que encara que ha quedat maleït els darrers anys per culpa d’un calendari salvatge manté la figura del fundador, és el moment de pensar que si ... Llegir més


Comentaris  
Enviar   Imprimir


entrevistes
Parlem amb l'Oriol Càlichs Soler, el nou Salero de la Festa Major d'Igualada

"Ser el Salero de la festa major en un estat independent serà un orgull"

 Ha viscut la festa major igualadina de nen, després com a jove (amb més rauxa que seny) i,...

publicitat
agenda
DePellSensible: Poetes i poetesses d’Igualada Igualada
dissabte, 30 agost. 16.00h

publicitat

publicitat
enquesta
blocs
Obre't el teu propi blog




© anoiadiari.cat, 2014 | qui som | crèdits | avís legal | publicitat | guia comercial | contactar | enllaça'ns