Ah, si cada home estimés amb tot el cor la seva terra, les seves tradicions, la seva llengua! Cadascú al seu lloc, com en una orquestra... quin acord s'obtindria! - Pau Casals
dimecres, 23 juliol de 2014 | 20:03h | Troba'ns a Facebook Segueix-nos a Twitter
Recepta
HO PATROCINA

Mongetes del ganxet amb cloïsses

dijous, 17 febrer 2011. 15.00h
Aquesta setmana la iaia ens proposa un plat molt nutritiu, que combina dos elements molt propis de la cuina catalana: les cloïsses i les mongetes del ganxet,  que són les de les nostre comarques, les mes apreciades i les que es couen millor.

Ingredients
mig quilo de mongetes del ganxet
mig quilo de cloïsses bones (les millors són les de carril)
una ceba grossa
tomàquet fregit
sal
oli d'oliva

Elaboració
El dia anterior, o la vigília, com ens diu la iaia, posarem les mongetes en remull, en aigua freda, i l'endemà s'escorren i es posen amb aigua bona, mineral, a bullir. Mentre estaven amb remull hauran guanyat volum i per tant necessitarem més aigua. Com sempre fem amb el llegum, l'enganyarem canviant-li l'aigua tres vegades, just quan arrenca el bull. A la quarta vegada, quan arrenqui el bull baixarem el foc i deixarem que es coguin fins que quedin tovetes.

Farem un sofregit amb la ceba i el tomàquet i quan estigui apunt hi afegirem les cloïsses, que haurem tingut amb aigua i sal unes horetes perquè perdin la sorra que a vegades porten. Amb l'escalfor del sofregit s'aniran obrint, i quan estiguin totes obertes hi afegim les mongetes, hi fem una passada i ja ho podrem servir.

Bon profit!

Mongetes amb cloïsses Mongetes amb cloïsses


Etiquetes
etiqueta cloïssa, mongetes, llegum


Lectures 3278 lectures   comentari Comenta-ho   Enviar Enviar   Imprimir Imprimir  

publicitat



comentaris

No hi ha cap comentari a aquest article




comenta
El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validació.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.


La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.

actualitat
publicitat

Els límits en la formació universitària

Aquest mes de juliol molt joves que han acabat la carrera a la universitat es troben amb el cor dividit i movent-se en direccions oposades (que se suposa que convergiren més endavant en una bona feina): ... Llegir més


Comentaris  
Enviar   Imprimir

Jordi Cuadras
I-Ge-Dé

Vida al Cementiri Nou

El ple de l’Ajuntament d’Igualada votarà, avui dimarts, construir un crematori al Parc Cementiri Nou, l’emblemàtica obra d’Enric Miralles i Carme Pinós. Ha estat la mateixa Pinós qui n’ha ... Llegir més


Comentaris  
Enviar   Imprimir


carta
Ciutadà indignat Funcionari

Ciutadà indignat

entrevistes
Parlem amb Roger Casellas i Junyent, nou president del Club Bàsquet Igualada

"Volem posar el club on li pertoca, i amb gent de casa"

És un home de bàsquet. Primer amb la pilota a les mans, ara amb l'ordinador, el mòbil,...

publicitat
agenda
DePellSensible: Feliu Formosa per ell mateix Igualada
dissabte, 26 juliol. 20.00h

DePellSensible: Poetes i poetesses d’Igualada Igualada
dissabte, 30 agost. 16.00h

publicitat

publicitat
enquesta
Tens intenció de comprar a les botigues d'Igualada durant les rebaixes?











Vots 160 vots   Comentaris 8 comentaris
blocs
Obre't el teu propi blog




© anoiadiari.cat, 2014 | qui som | crèdits | avís legal | publicitat | guia comercial | contactar | enllaça'ns