No hi ha càrrega més pesada que un potencial que no s’ha complert - Charles Schulz
dimecres, 22 octubre de 2014 | 05:08h | Troba'ns a Facebook Segueix-nos a Twitter
Recepta
HO PATROCINA

Mongetes del ganxet amb cloïsses

dijous, 17 febrer 2011. 15.00h
Aquesta setmana la iaia ens proposa un plat molt nutritiu, que combina dos elements molt propis de la cuina catalana: les cloïsses i les mongetes del ganxet,  que són les de les nostre comarques, les mes apreciades i les que es couen millor.

Ingredients
mig quilo de mongetes del ganxet
mig quilo de cloïsses bones (les millors són les de carril)
una ceba grossa
tomàquet fregit
sal
oli d'oliva

Elaboració
El dia anterior, o la vigília, com ens diu la iaia, posarem les mongetes en remull, en aigua freda, i l'endemà s'escorren i es posen amb aigua bona, mineral, a bullir. Mentre estaven amb remull hauran guanyat volum i per tant necessitarem més aigua. Com sempre fem amb el llegum, l'enganyarem canviant-li l'aigua tres vegades, just quan arrenca el bull. A la quarta vegada, quan arrenqui el bull baixarem el foc i deixarem que es coguin fins que quedin tovetes.

Farem un sofregit amb la ceba i el tomàquet i quan estigui apunt hi afegirem les cloïsses, que haurem tingut amb aigua i sal unes horetes perquè perdin la sorra que a vegades porten. Amb l'escalfor del sofregit s'aniran obrint, i quan estiguin totes obertes hi afegim les mongetes, hi fem una passada i ja ho podrem servir.

Bon profit!

Mongetes amb cloïsses Mongetes amb cloïsses


Etiquetes
etiqueta cloïssa, mongetes, llegum


Lectures 3566 lectures   comentari Comenta-ho   Enviar Enviar   Imprimir Imprimir  

publicitat



comentaris

No hi ha cap comentari a aquest article




comenta
El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validació.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.


La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.
publicitat


actualitat
publicitat
Manel López i Seuba
El zero i l’u

La taxa Google

Dir-vos, en primer lloc, que encara que la paraula “taxa” sempre ens fa posar els “pèls de punta”, aquest cop, a priori, no es dirigeix directament als usuaris, com sempre sol passar. I és que ... Llegir més


Comentaris  
Enviar   Imprimir

Punt de llibre
Els anoiencs recomanen

Aina Jorba Montserrat recomana Els jocs de la fam de Suzanne Collins

Aina Jorba Montserrat, nascuda el 13 de Febrer de 1998. Actualment està estudiant primer de batxillerat a l’IES Joan Mercader. Juga a bàsquet a l’Almeda. És una apassionada de tots els esports i ... Llegir més


Comentaris  
Enviar   Imprimir


entrevistes
Anna Marron, responsable de la Comissió d'Infeccions de l'Hospital d'Igualada

"Cal preparar-se per a malalties noves com l'ebola que poden anar venint"

 Anna Marron, de 46 anys, metge internista del Consorci Sanitari de l’Anoia, és la...

publicitat

enquesta
Què passarà ara amb el 9N?











Vots 191 vots   Comentaris Un comentari
blocs
Obre't el teu propi blog




© anoiadiari.cat, 2014 | qui som | crèdits | avís legal | publicitat | guia comercial | contactar | enllaça'ns